TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Süper Lig Ve Transfer Açıklaması

Ali Bozkurt
09.11.2022 - 11:04 | Son Güncellenme: 09.11.2022 - 17:05

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sabah Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu programında açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, yabancı hakem konusuna değindi. Detaylar...

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Süper Lig Ve Transfer Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Turkuvaz Medya'da düzenlenen Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu 2022 etkinliğinde konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig ekiplerine akademi zorunluluğu getireceklerini duyurdu. Büyükekşi, transfer lisanslarının da artık kurye ile olmayacağını açıkladı. İşte TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları...

''Konserler yapacağız''

Süper Lig ve alt lig maçlarına yoğun ilgi olması için maçlardan önce konserlerin devam edeceğini açıklayan Büyükekşi, "Göreve geldiğimiz günden bu yana bütün kulüplerimize eşit mesafedeyiz. Bunu da kararlılıkla sürdüreceğiz. İkinci devrenin başından itibaren, hem Süper Lig hem de alt lig maçlarında konserler düzenleyeceğiz. Bu çalışmayı bütün liglerimize yayarak, eşitlik ilkemizi hayata geçirmiş olacağız.'' dedi.

''Akademi zorunluluğu gelecek''

Alt yapı sorununa değinen Mehmet Büyükekşi, tüm kulüplere akademi zorunluluğu getireceklerini duyurdu. Büyükekşi, ''Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkması için en önemli konu altyapı. Altyapıda futbolcu yetiştirmekten başka çaremiz yok. Yurtdışından yabancı oyuncu getirmek yerine altyapı için oyuncu yetiştirecek hoca getirmemiz gerekiyor. Başta Süper Lig takımlarına olmak üzere, akademi zorunluluğu getiriyoruz. Bunun çalışmalarına başladık. TFF, altyapı organizasyonunun şefi olacak. Altyapıda görev yapan hocaların çoğu asgari ücretle çalışıyor. Bunu günümüz şartlarına göre revize etmek ve TFF olarak 6 ay boyunca maaşları biz ödemek istiyoruz." dedi.

''En iyi örnekleri bulacağız''

Akademi programı için Avrupa örneklerini inleyeceklerine değinen Büyükekşi, ''UEFA'ya bağlı olan 55 ülkeden sadece 3 tanesi strateji çalışması yapmamış. Bunlardan biri de Türkiye. Bu çalışmaları yapacağız. Türk futbolunun 3-5-10 yıllık stratejik planlamalarını hayata geçireceğiz. Her ülkede en az iki önemli takımın akademilerini ziyaret edeceğiz. Türkiye'de de ziyaretlerimiz sürüyor. Hem yurt içinde hem de yurt dışında en iyi örnekleri bulup, akademi programını hayata geçireceğiz.'' dedi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı VAR'a gitti!
Habere Git

''25 milyar lira borç var''

Kulüplerin borçları için çözüm üreteceklerini açıklayan TFF Başkanı, ''Ekonomik olarak en büyük sıkıntı kulüplerimizin borçları. Kulüplerimizin yaklaşık 25 milyar lira borcu var. Faizleriyle birlikte 50 milyar liraya dayanacağını tahmin ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak çözüm üretmek zorundayız.'' dedi.

''Evrak için kurye devri bitecek''

Transfer döneminde TFF'ye son anlarda yetiştirilen lisanslar için yeni çözüm geleceğini açıklayan TFF Başkanı, ''Türkiye'de e-Devlet var ama federasyonda her şey elle yapılıyor. Her kulübe bir şifre vereceğiz. Kulüpler oyuncusuna lisans da çıkartabilecek, transferi de yapabilecek. 'Evrakları son dakikada kurye yetiştirdi' gibi şeyler Türk futboluna yakışmıyor.  6 ay içinde transferleri dijital ortama taşıyacağız. Tüm transfer ve lisans işlemlerini oradan yapabilecekler.'' dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler