Mehmet Büyükekşi ihraç edilecek mi? Turgay Kıran canlı yayında açıkladı...

İsa Kethüda
07.12.2023 - 17:25 | Son Güncellenme: 07.12.2023 - 17:53

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Turgay Kıran, Beşiktaş'ın yeni başkanı Hasan Arat'ı tebrik etmesi ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ilgili konuştu.

Mehmet Büyükekşi ihraç edilecek mi? Turgay Kıran canlı yayında açıkladı...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Turgay Kıran, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu.

"Hasan Arat'ı ve yönetim kurulunu kutladım"

Beşiktaş'ın yeni başkanı Hasan Arat'ı tebrik etmesi ile ilgili sözlerine başlayan Kıran, "Beşiktaş'a yakışır bir seçim yapıldı. İki tane güzide arkadaşımız mücadele etti. Sonunda benim de çok sevdiğim, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde de birlikte çalıştığım Hasan Arat bu mücadeleyi kazandı. Kendisini ve yönetim kurulunu kutladım.

"Seçim sandıkları bitmeden Hasan'a mesaj atarak kutladım"

Hasan hakikatten bir spor adamı. Genç bir kardeşimiz, sporun içinden gelen bir kardeşimiz. Daha ben de seçim sandıkları bitmeden Hasan'a mesaj atarak kutladım. Eksik olmasın o da hemen cevap verdi. Onun dışında bütün yönetim kurulu üyelerini de kutladım" dedi.

İlgini Çekebilir
Ajansspor duyurmuştu, Şenol Güneş doğruladı!
Habere Git

"Süper Kupa maçını alakasız bir yerde oynatma kararı aldılar"

Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasının gerektiğini söyleyen Kıran, "Galatasaray Spor Kulübü Üyeleri, Divan Üyelerimizle bu konuda tavır aldılar. Özellikle Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de oynamamız gerek bir maçı alakasız bir yerde oynatma kararı aldılar. Bu tabii ki üzücü bir şey. Galatasaraylılar ve Fenerbahçeliler de buna reaksiyon gösteriyor" dedi.

"Mehmet Büyükekşi de 4-5 senelik bir üyeydi"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray kongre üyeliğinin askıya alınmasının istenmesi ile ilgili Kıran, "Mehmet Büyükekşi de 4-5 senelik bir üyeydi çok uzun süreli bir üyeliği yoktu. Dolayısıyla reaksiyon gösterip öyle bir yol aldılar. Tüzüğe bakmak lazım, ortada bir suç yok. Kongre üyelerimiz sadece böyle bir dilekte bulundular. Askıya alınmasını istediler. Tabii bu kulübün tüzüğü ile alakalı" şeklinde konuştu. 

"Dursun Özbek'in de Ali Koç'un da yapacağı bir şey yoktU"

Açıklamalarına devam eden Kıran, "İki kulüpte bu maçın Türkiye'de Atatürk ismini bulunduran bir yerde oynamasını istiyordu. Ama atı alan Üsküdar'ı geçmişti. Ama bunlar zamanında anlaşması yapılmış konulardı. Dolayısıyla Dursun Özbek'in de Ali Koç'un da yapacağı bir şey yoktu. Biz sadece biraz feveran edip cumhruiyetimize sahip çıkmak için bazı demokratik haklarımızı kullanmak istedik.

İlgini Çekebilir
Real Madrid tarihi belirledi! Arda Güler bu tarihte formasına kavuşuyor!
Habere Git

"Bizim askıya alınması yönünde bir talebimiz oldu"

İyi hatırlarsınz bundan önceki başkan Nihat Özdemir, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesiydi. Dolayısıyla kimseden böyle bir talep gelmedi ama başka bir durumdan ötürü kulüpten istifa etti. Şu anda Galatasaray Divan Kurulu'nun istediği Galatasaray'ın Cumhuriyetin 100. yılında maçını başka bir ülkede oynamamsı. Bu yılda Atatürk adını taşıyan bir statta kupa maçını oynamak Galatasaray için bir onurdur. Bizim askıya alınması yönünde bir talebimiz oldu" dedi.

"Galatasaraylıların reaksiyonu Cumhuriyet kupasının Türkiye'de oynanmıyor olmasına"

Kıran, "Biliyorsunuz TFF senelerdir politik ağırlıklı gidiyor. Siyasiler seçiyor, başkanlar da siyasilerin talepleri altında Türk futbolunu yönetmeye çalışıyorlar. Buna kimse hayır demesin, bu yıllardan beri var olan bir durum. Galatasaraylıların reaksiyonu cumhuriyet kupasının Türkiye'de oynanmıyor olmasına.

Erden Timur, Galatasaray'a 35 milyon dolar destekte bulundu

Biz bunu divan toplantısında Dursun Özbek'e sorduk. Dursun Özbek'te Erden Timur'un Galatasaray'a 35 milyon dolar destekte bulunduğunu söyledi. Bizim için çok önemli bir şey, kendisini de kutladık. Ama dedik ki biz bu 35 milyonu nasıl verdiği görmek istiyoruz. Şunu söyledik; futbola şunu verdim, inşaata şunu verdim, amatör sporlara bunu verdim, bir tanesini hibe ettim, bu tarz şeyleri bize açıklarsanız biz mutlu oluruz. Çünkü şeffaf bir Galatasaray için bunu yapmamız lazım. 

İlgini Çekebilir
Basketbol Milli Takımı'nda şaşırtan ayrılık! İki isim birden...
Habere Git

"Galatasaray genel kurulu üyelerine açıklaması lazım"

Madem bu kadar değerli bir kardeşimiz 35 milyon bir para veriyor, Galatasaray genel kurulu üyelerine açıklaması lazım. Ben bunu söyledim. Ama biz bunun cevabını alamadık. Sadece ve sadece sayın Erden Timur'un genel kurulda yapmış olduğu 'Siz beni her şeyin gider tarafında görüyorsunuz halbuki ben işin gelir tarafındayım, gelir kazandırıcı birçok çalışmam oluyor. Ama bunu açıklamıyor Galatasaray. Dolayısıyla ben size açıklayayım dedi.'  Bu bizi de şaşırttı.

"Bunlar Galatasaray'da bugüne kadar yaşanmamış şeyler"

Neden şaşırttı. Galatasaray Başkanını kongre üyeleri seçiyor. Seçtiğimiz kişiler arasında Erden Tümur yok ama Dursun Özbek var. Bize bunları Dursun Özbek'in söylemesi gerekirken Erden Timur kendi çıkıyor söylüyor. Ben bu durumu da ikaz ettim. Neden Galatasaray Spor Kulübü Üyesi ya da Başkanı Erden Timur'un yaptıklarını anlatmıyor da Erden kendi kendini anlatmaya çalışıyor. Bunlar Galatasaray'da bugüne kadar yaşanmamış şeyler.

"Erden Timur bana bir görev verdiler ondan başka bir şeyle ilgilenmiyorum diyor"

Son yıllarda Galatasaray'da biliyorsunuz seçilenler görev yapıyor. Erden Timur bana bir görev verdiler ondan başka bir şeyle ilgilenmiyorum diyor. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri her şeyi bilir. Futbolu da bilir, basketi de bilmek zorundadır. Stadı da, inşaatı da bilmemeliler. Hiçbiri kaçmamalı. 

İlgini Çekebilir
Tadic: "Beşiktaş'ta neler oluyor bilmiyorum"
Habere Git

"Erden üzülmüş aradı beni"

Benim ikazım bu oldu. Buna Erden üzülmüş aradı beni, ben de ona izah ettim. Beni düzelt ama benim yorumum bu. Bu kadar Galatasaray'a hizmet etmiş, bu kadar para harcamış bir adamın kendi kendini ifade etmesi yerine bunu Galatasaraylıların ifade etmesi gerekir. Belki de borç verdi Galatasaray'a, belki sponsorluk olarak verdi, belki hibe etti, belki içeriden destek verdi. Biz bunu öğrenmek istiyoruz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler