TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu! Değişti

Cüneyt Muharremoğlu
10.01.2023 - 10:17 | Son Güncellenme: 10.01.2023 - 10:23

Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesi için verdiği sözü tuttu. Site yeni yüzüyle yayına girdi. TFF sosyal medyadan değişikliği duyurdu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi sözünü tuttu! Değişti

AJANSSPOR HABER

Mehmet Büyükekşi'nin başkan seçilmesinden sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) yapılan değişiklikler devam ediyor. TFF internet sitesinin yeni yüzü bugün itibariyle yayına girdi.

TFF internet sitesinin yeni yüzü

Büyükekşi 20 Aralık 2022'de 6 aylık görev sürecini değerlendirirken TFF web sitesinin yenilediklerini açıklamıştı. Yeni site bugün itibarıyla açıldı. Değişiklik TFF'nin sosyal medyasından duyruldu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü var

Yeni internet sitesinde dikkati çeken detaylardan biri Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözünün daha görünebilir yere konması. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Hakem klasmanı şifreleri! Büyükekşi kulüplere 'dur' dedi
Habere Git

Yeni sitede dikkat çekenler

Kullanıcı dostu olarak tanımlanan sitede bir başka unsur ise menüye milli takım malzemelerinin satıldığı bir e-shop linki eklenmesi. Ayrıca milli takım sponsorları daha görünür biçimde sitede yer aldı.

Bilgi Bankası geri döndü

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, eski başkan Nihat Özdemir döneminde kapatılan bilgi bankasının açılması için geçtiğimiz günlerde talimat vermişti. Bilgi bankasında, hakemler, futbolcular, teknik direktörlerle ilgili veriler bulunuyor.

Süper Lig için internet sitesi yolda

TFF sitesinin yenilenmesinden sonra gözler Süper lig için yapılacak siteye çevrildi. Sezon başında Süper Lig sosyal medya hesabı açıldı. TFF Başkanı Büyükekşi, Süper Lig için Web 3 Tabanlı bir web sitesini ligin ikinci yarısı ile birlikte hayata geçireceklerini açıklamıştı.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi duyurmuştu! FIFA listeyi açıkladı, Alper Ulusoy tarihe geçti
Habere Git

NFT Pazar Yeri projesi

Büyükekşi'nin açıklamasına göre yeni siteye entegre bir de NFT Pazar Yeri projesi de tasarlandı. Ancak bunun hayata geçmesi için kulüplerin projeye olur vermesi gerekiyor. 

 NFT nedir?

NFT, Non Fungible Token'ın (Değiştirilemez Token) kısaltması. Bir tip kripto para olmasına karşın diğerlerinden farklı olarak klasik tanımların haricinde değerli bir varlığı temsil edebiliyor. Örneğin, dijital ortamda varlık gösterebilen ve bir kişinin mülkiyetine ait olabilen metalar, NFT sınıfına girebiliyor. NFT’ler bu anlamda bir kripto paradan çok bir meta ya da ürün olarak değer görüyor. Kripto paralar ile benzerliklerinin temel sebeplerinden biri de, NFT’lerin de Bitcoin ya da Ethereum gibi gibi blok zincir tabanlı bir yapıya bağlı olmasından kaynaklanıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler