TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi Çekilecek Mi? Kaç İmza Aldı

Salim Manav
07.06.2022 - 09:48 | Son Güncellenme: 07.06.2022 - 16:58

TFF başkanlığına aday olan Mehmet Büyükekşi, 234 imza aldığını açıkladı. Ama gazeteci Hakan Can, bunun doğru olmadığını öne sürdü. Can, “Varsa yayınlasın” dedi.

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi Çekilecek Mi? Kaç İmza Aldı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mehmet Büyükekşi, 234 imza toplandığını açıkladı. Ancak, Büyükekşi henüz adaylık için lazım olan en aşağı 60 imzayı TFF’ye sunmuş değil. Ünlü gazeteci Hakan Can, Büyükekşi’nin elinde 234 imza olmadığını öne sürdü.

234 imza verilmemiştir, biliyorum

Can, ‘Hakan Can TV’ isimli Youtube kanalında dün akşam yaptığı yayında, Büyükekşi’ye seslenerek, imzaların listesini açıklamasını istedi. Can, “Mehmet Büyükekşi, Mustafa Denizli’nin, Fatih Terim’in de Şenol Güneş’in de imzaları tamam demişti. Seçime 15 gün kala! Bugün Ali Koç’a cevap verilmek için yapılan açıklamada imzaların 234’e çıktığını söyledi. Bu imzalar verilmemiştir. Bu imzalar verildiyse lütfen başkan göstersin. İmzalı listeleri” dedi.

Büyükekşi imzaları yayınlansın

Mehmet Büyükekşi’ye sözler verilmiş olabileceğini vurgulayan gazeteci Hakan Can, “ Sözler verilmiştir. 234 üye destek sözü vermiştir. 234 imza elimde, doğru bir ifade değil. Doğruysa bu imzaları yayınlarlar ben ikna olurum. Olmadığını biliyorum. Ama söz verilmiştir, doğrudur ona itirazım yok” diye konuştu.

Ali Koç, açık açık Büyükekşi’ye karşı çıktı

Büyükekşi, geçen hafta Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantısına katılarak projelerini anlattı. Kamuoyuna yansıyan haberlerde Büyükekşi’nin başkanların desteğini aldığı iddia edildi. Ancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün mali ve idari genel kurulunda Büyükekşi’nin aday olmaması gerektiğini söyledi. Büyükekşi’nin ailesinde Fetö nedeniyle yargılananlar olduğunu belirterek, bu durumun ileri ona karşı bir baskı aracı olarak kullanılabileceğini belirtti.

Mehmet Büyükekşi çekilecek mi?

Mehmet Büyükekşi ise Ali Koç’a verdiği cevapta TFF’ye baskı kurma stratejisi yürütüldüğünü savundu. Fenerbahçe Kulübü ise bunun üzerine dün akşam bir açıklama daha yaparak, Büyükekşi’ye Fetö ile ilgili cevaplamasını istediği sorular yöneltti. Sarı lacivertlilerin bu açık tutumundan sonra Büyükekşi’nin adaylıktan çekilebileceği konuşulmaya başlandı. Kulislerde bazı kulüplerin yeni bir aday arayışına girdiği konuşuluyor.

Servet Yardımcı aday olacak mı?

Büyükekşi dışında TFF Başkanlığı için aday olması beklenen bir diğer isimse halen bu koltukta vekaleten oturan Servet Yardımcı. Başkanlığı çok istediği bilinen Yardımcı’nın milli maçların ardından aday olup olmayacağı belli olacak. 16 Haziran’da, çoğunluk sağlanamazsa 17 Haziran’da Ankara’da yapılacak TFF Olağanüstü Genel Kurulu’ndan 7 gün önce adaylık başvurusunun yapılması lazım.

Senin için hazırladığımız haberler