Mehmet Büyükekşi: Yabancı kuralında kulüplerin istediği olacak

16.06.2022 - 12:01 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 14:44

TFF genel kurulunda tek aday olarak seçime girecek olan Mehmet Büyükekşi, bayancı sınırlamasında kulüplerin istediği şekilde karar vereceklerini söyledi. İşte detaylar...

Mehmet Büyükekşi: Yabancı kuralında kulüplerin istediği olacak

Ankara'da yapılan TFF Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda seçime tek başkan adayı olarak girecek olan Mehmet Büyükekşi önemli açıklamalar yaptı.

"Güzel işler yapmak için göreve talip olduk"

Daha önce de önemli görevlerde bulunduğunu ve önemli işler yaptığını ifade eden Mehmet Büyükekşi, "İnşallah burada da güzel işler yapmak için bu göreve talip olduk. Çok dengeli ve çok iyi bir yönetim kurulu oluşturduk. Bu yönetim kurulumuz bir yıl görev yapacak. Önümüzdeki süreçte çözüm bekleyen acil konular var. Başta yayın ihalesi ve yabancı sayısı gibi sorunlara çok hızlı bir şekilde çözüm üretmemiz gerekiyor. Hızlı karar vermemiz gerekiyor çünkü bir taraftan transfer dönemi başladı, bir taraftan mali olarak kulüplerimiz çok büyük dar boğazda. Daha sonra orta vadeli yapacağımız işler var. Özellikle hakem performanslarıyla alakalı... Bunları önümüzdeki süreçte daha detaylı görüşeceğiz" dedi.

"Çift kanatlı bir kuş olarak işimizi yapacağız"

Türkiye'de futbolun son dörece önemli olduğunu ama dünyada da son derece de önemliğu olduğunu vurgulayan Büyükekşi, "Ben dünyada en çok konuşulan 3 'S' var diyorum. Bunların başında siyaset geliyor, spor geliyor ve sağlık geliyor. Pandemiyle birlikte kulüplerimiz çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Seylirci gelirleri ve sponsor gelirleri azaldı. Futbolun marka değerinde geriye doğru bir gidiş oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde bunların hepsini tek tek ele alıp Türkiye'de seyircileri sahalara çekmek için bir takım çalışmalar planlıyoruz. Bunları yapmak için ekibimizle çaba göstereceğiz. Bir kuş çift kanat uçabilir. Bu kanadın bir tarafı federasyonsa diğer kanadı kulüplerimiz ve futbolun diğer paydaşlarıdır. Çift kanatlı bir kuş olarak işimizi yapacağız ve birlikte başarmayı başaracağız." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
CANLI | TFF yeni başkanını seçiyor! Tek aday var...
Habere Git

"Yabancı kuralında kulüplerin istediği olacak"

Yönetim olarak hiçbir şeyi kulüplere rağmen yapmayacaklarını belirten Büyükekşi, "Beraber karar alacağız, Türkiye'deki futbolun ekosistemine uygun ve kulüplerimizin de faydasına olacak. En büyük sıkıntı olan 14 olan yabancı sayısının 12'ye düşmesi söz konusu. Kulüplerimizin bu konudaki görüşlerine çok önem veriyoruz. İnşallah onların da görüşleriyle en kısa zamanda bu konuyu onların istediği şekilde çözüme kavuşturacağız." şeklinre konuştu.

Naklen yayın ihalesi

Naklen yayın ihalesiyle ilgili beIN Sports'la 2 milyar 50 milyon TL'lik masada bir teklif olduğunu hatırlatan Mehmet Büyükekşi, "Biz bunu daha ne kadar yukarı çıkarabiliriz bunun görüşmelerini yapacağız. Biliyorsunuz yeni nesil bir ekonomi var. Her şey dijitalleşiyor, biz de dijatele, teknolijiye önem vermek istiyoruz ve bu şekilde gelirlerimizi artırmak istiyoruz. İnşallah bunu da yapmak için önümüzdeki dönemde çok büyük gayret sarfedeceğiz." dedi.

"Hakem performanslarında yapay zekayı kullanmayı planlıyoruz"

Hakemlerle ilgili yapacakları çalışmalardan da bahseden TFF Başkan adayı Büyükekşi, "Her şeyin altyapısını hazırlayıp ondan sonra konuşmayı severim. O yüzden altyapıda çok öneml değişiklikler yapmayı planlıyoruz. teknolojiyi kullanmayı planlıyoruz, hakem performanslarında yapay zekayı kullanmayı planlıyoruz. Bizim için hiçbir şey algı operasyonu olmaması lazım. Hakemlerin tartışılması yerine, bir puanlama sistemi getireceğiz, aldıkları puanları açıklayacağız. Buna göre ödül ve ceza sistemini değiştereceğiz." şeklinde konuştu.

"Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun istifasını isteyeceğim"

Mehmet Büyükekşi başkan seçilmesi halinde yönetim olarak federasyonda yer alan kurullarla ilgili girişimleri de olacağını vurgulayarak, "Başkan seçilirsem Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'ndan istifa isteceğim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler