TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yabancı Kuralı Açıklaması

10.05.2023 - 14:34 | Son Güncellenme: 10.05.2023 - 14:46

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancı kuralı hakkında açıklama yaptı. Büyükekşi, taslaklar üzerine çalıştıklarını kaydetti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den Yabancı Kuralı Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Sezon sonu yaklaşırken futbol kulüpleri gelecek dönemin çalışmalarına başladı. Kadrolarına yapacakları takviyeler ile önümüzdeki sezon daha güçlü bir takım oluşturmak isteyen kulüpler transfer girişimlerine start verdi.

Yabancı kuralı hakkında TFF kararı bekleniyor

Takımlar yeni sezonun çalışmalarını yürütürken, bir yandan da transfer görüşmeleri için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı kuralı hakkında vereceği kararın netleşmesini bekliyor. Yabancı kuralının geleceği hakkında soru işaretleri nedeniyle kulüpler ilgileneceği futbolcuları belirlemekte zorlanıyor.

Büyükekşi'den açıklama

Kahramanmaraş merkezli yaşanan feci afetlerin ardından depremzedeler için TFF'nin yürüttüğü Omuz Omuza kampanyası kapsamında düzenlenen özel maç öncesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Adana Demirspor tesislerini ziyaret etti. Büyükekşi burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlgini Çekebilir
TFF'den yeni yabancı kuralı! Sahada...
Habere Git

"Daha taslaklar üzerine çalışıyoruz"

Yabancı kuralı hakkında verilecek karar ile ilgili Mehmet Büyükekşi, "Cuma günü Kulüpler Birliği ile bir toplantı yapacağız. Hazırlamış olduğumuz taslaklar var. Bizim ağzımızdan duymadığınız veya sitemizden yayınlamadığımız hiçbir şeye itibar etmeyin. Daha taslaklar üzerine çalışıyoruz. Hedefimiz Türk futbolunun daha ileri gitmesi" dedi.

"AZ Alkmaar'ı ziyaret ettik"

Büyükekşi, "Bundan 3 ay önce AZ Alkmaar'ı ziyaret ettik. AZ Alkmaar'ın altyapı direktörü bana dedi ki 'Bizim şu anda kadronun içinde yüzde 49 altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncu var. Ama hedefiz 51' dedi. 49 - 51 çok yakın dedim. 'Yok, ilk 11'de yüzde 51 yapmak istiyoruz. Biz zengin bir kulüp değiliz. Biz 20 milyon Euro'luk oyuncu satmamız lazım yoksa ayakta kalamayız. Biz zengin bir ülke değiliz' dedi" ifadelerini kullandı.

"Orada kişi başına düşen 40-50 bin Euro, Türkiye'de 10-12 bin dolar"

Sözlerine devam eden Büyükekşi, "Şimdi bunu söyleyen Hollanda, Belçika'nın takımları. Biz de Türkiye'yiz. Orada 40-50 bin Euro kişi başına gayri safi yurt içi hasıla. Türkiye'de 10-12 bin dolar. Kulüplerimiz bu şekilde devamlı yabancı transferi yaparak ekonomisini nereye kadar sürdürülebilir hale getirebilirler. O yüzden bizim her yıl A takıma 2 tane oyuncuyu nasıl yetiştirilebilir bunu düşünmeliyiz. Türk futbolunun kurtuluşunun yolu bu" dedi.

İlgini Çekebilir
Orta, gözlemciye baskı iddiasını cevapladı
Habere Git

Senin için hazırladığımız haberler