Mehmet Demirkol: Ağlama noktasına geldim

14.01.2018 - 19:54 | Son Güncellenme: 14.01.2018 - 19:54

Mehmet Demirkol: Ağlama noktasına geldim

NTV Spor Yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig takımlarını ve Türkiye Kupası'nda oynanan İstanbulspor - Fenerbahçe maçını yorumladı.

Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Aykut Kocaman, lige hasarsız girmek istiyor. Hep aklında Vardar olayının lige olan etkisi var. Biz Aykut Kocaman’ı anlıyoruz ama lütfen O da bizi anlasın. İstanbulspor maçı çok sıkıcı bir maç oynandı. İnanılır gibi değil, hakikaten ağlama noktasına geldim. Elindeki oyuncu kalitesi de çok yüksek değil, hak veriyorum. Ancak bu kadar da değil… Oyuncuları seçemesem hangi takımın Fenerbahçe olduğunu anlayamazdım. Josef de Souza ve Mehmet Topal’ın, takımın temel yapı taşı olması en büyük sorun.Bütün bu durum içerisinde kadro dışı kalabilen Ozan Tufan’ı gerçekten tebrik ediyorum."

"Eljif Elmas’tan da inanılmaz bir beklenti var. Çocuğun üzerinde çok büyük baskı var, sanki içinden Messi çıkacak. Yüksek beklentinin oyuncuya zarar vereceğini düşünüyorum. Advocaat’ın sakatlanan Yiğithan Güveli’den vazgeçeceğini sanmıyorum. Oyuncu zaten kiralık olarak gidip gelecek."

"Trabzonspor çok dağınıktı, Konyaspor’da Aykut Kocaman oyunu devam ediyor. Bu kadrolar için olağanüstü bir oyun. Konyaspor, geçen sezon ceza sahasına en az giren takımdı ve Türkiye Kupası’nı kazandı. Trabzonspor, bir Burak Yılmaz takımı. Burak Yılmaz olduğu zaman diğer defolar görünmüyor. Mesela Yusuf Yazıcı bunlardan yararlanıyor. Beşiktaş döneminden bildiğimiz bir Sosa, Trabzonspor’un çehresini değiştirebilir."

"Selçuk İnan’ın kendisine artık yeni bir oyun bulması lazım. Selçuk’ta bu yetenek var. Pirlo’nun Inter’deki ve Milan ile Juventus’taki oyunlarını incelemek lazım. Bir kez daha kendi oyununu bulabilirse takımın içerisine girebilir. Tudor'un oyununda Selçuk'tan enerji bekleniyordu ama bunu yapamadı. Enerji yok, topu hızlı çıkarma konusunda Fernando daha iyi. Bu yüzden Selçuk'un yeni bir oyun bulması şart.2-3 senedir Selçuk İnan hep tartışmalı."

"Herkesin Tudor hakkında rahat konuşmasına anlam veremiyorum. Sonuçta bu takım 16 haftanın 14’ünde liderdi. Bu takım şampiyon olursa, bunda Tudor’un payı yok diyemezsiniz."

"Beşiktaş’ın bonservisle futbolcu alacağını sanmıyorum. ‘O zaman Cenk niye gitti?’ derler. Almanya altyapılı, 26 yaşındaki Şampiyonlar Ligi’nde cayır cayır oynayan bir adamı 20 küsur milyon Euro civarı paraya satıyorsunuz. Arsenal’de oynamayan Danny Welbeck de o fiyatlarda. Bunu kaldırmamız lazım. Sen elindeki alev gibi adam için aldığın parayıi ne olacağı belli olmayan bir futbolcuya verirsen olmaz."

"4 milyon Euro’ya Şampiyonlar Ligi takımının stoperi olan Tosic satılmaz. O parayı Beşiktaş’ta Vida maaş olarak alıyor. Böyle ticaret olmaz."

"Ben Türkiye’de çok teknik direktöre haksızlık ediyorum. Mesela Ümit Kayıhan, Everton’ın menajeri Sam Allardyce’ı cebinden çıkarır."

Senin için hazırladığımız haberler