Demirkol: "Oyuncuları Fenerbahçelileştirmen gerekiyor"

Eren Tuncay
06.04.2021 - 12:47 | Son Güncellenme: 07.04.2021 - 12:34

Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Fenerbahçe - Denizlispor maçını, Socrates Dergi Youtube kanalında Karşı Karşıya programında yorumladı. Demirkol, "Fenerbahçe için makul olan şimdilik ikinciliktir, ondan sonrasına bakılır" dedi. İşte Demirkol'un açıklamaları...

Demirkol: "Oyuncuları Fenerbahçelileştirmen gerekiyor"

AJANSSPOR - HABER

Socrates Dergi Youtube kanalında Karşı Karşıya programında konuşan ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Denizlispor maçını değerlendirdi.

"Fenerbahçe'de Perotti dışında..."

Fenerbahçe’de çok fark olmadığını belirten Demirkol, “Aynı benzer diziliş ile oynadı Fenerbahçe. Farklı olan ne? Daha direkt oynadılar, hemen çıkmak istediler, doğru çıkmak istediler. Ozan ile Pelkas’ın bu tip bir oyunu çok iyi bir pas otomatiği ile yapman lazım. Yapamadığın zaman sende sıkıntılar yaratabiliyor. Ozan ve Pelkas bu oyunda önemliler ama yeterli değiller. Bunda sıkıntı yaşadılar biraz, Fenerbahçe’nin kanatta oynayan oyuncularının çizgiye inme ve dripling konusunda tamamının problem yaşadıkları kesin. Perotti dışında ‘sen bir daha oynama’ desen kimse itiraz etmez. Bu ikisi olmayınca Fenerbahçe farklı düşünceli ama aynı takım oldu.” dedi.

"Orta sahalar daha çok kullanılabilir"

Fenerbahçe’ye sistem önerisinde bulunan Mehmet Demirkol, “Fenerbahçe’nin çok iyi orta saha oyuncuları var, bunların belki de hepsinin sahada olduğu bir oyun oynaması lazım. 4-5-1 ya da 4-6-0 gibi bir oyun. Böyle olunca Fenerbahçe, Caner ve Gökhan’ın kanat akınlarından da faydalanabilir. Eldeki kadroya bakınca İrfan Can’ın girdiği anda pas otomatiğine nasıl katkıda bulunduğu hemen görülüyor. İrfan ile bu pas otomatiği içinde oynadığında Luiz Gustavo başka bir oyuncu olur, Sosa daha rahat eder. Bunu deneyebilir Emre Belözoğlu ama anlıyorum, vakit yok ve birlikte çalışacak bir durum olmadı. Dolayısıyla eski plana yeni bir umutla sarılmak istedi." yorumunu yaptı.

"Fenerbahçe için makul olan şimdilik ikinciliktir"

Fenerbahçe'nin önündeki 9 maçta işinin kolay olmadığını dile getiren Demirkol, "Emre Belözoğlu teknik direktörlüğün çok başında. Teknik direktörlükte sen orada oyna, bu burada oynasın ile bitmiyor. Çok fazla iş var. Çok fazla tekrar yaptıracaksın, oyuncuları dönüştüreceksin, bu oyuncuların birçoğu Fenerbahçe gibi bir takımda oynamamış. O oyuncuları Fenerbahçelileştireceksin. Göreceğiz, zaman lazım. Fenerbahçe için makul olan şimdilik ikinciliktir, ondan sonrasına bakılır. Fenerbahçe’nin 7 galibiyet ve 2 beraberlik mutlaka yapması lazım, kolay bir hedef değil.” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler