Mehmet Demirkol: Beşiktaş'a gelirse kesin gol kralı olur

21.08.2018 - 10:54 | Son Güncellenme: 21.08.2018 - 13:54

Mehmet Demirkol: Beşiktaş'a gelirse kesin gol kralı olur

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, sporun gündemini değerlendirdi. Yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında konuşan Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Başakşehir, Kasımpaşa maçında darmadağındı"

İki tane ne oynayacağı belli olan takım karşılaştı. Sevdiğin bir aktör, ya da yönetmen vardır. O filmden ne alacağını bilirsin. Kasımpaşa’dan beklediğimizi aldık. Belki daha iyi olabilirler. Ama Başakşehir darmadağın göründü. Kendi lig standardından bahsediyorum. Bunun sebebini Abdullah Hoca maçtan sonra güzel anlattı. Bu işin yorgunluğu falan olmaz. Örneğin; Emre, Adebayor yorulur. Peki İrfan Can niye yoruluyor? Clichy’nin dışarıda kalışı etkiledi ama Kerim, İrfan gibi oyuncuların performansı işlerini bozmadı. Bu bir takım oyunu. Burada ciddi bir problem var. Beni dinlemiyorsanız, Abdullah Avcı’yı dinleyin. O kadar.

"Başakşehir'in şampiyonluk için bu sene son şansı"

Abdullah Avcı’nın söyledikleri bu maçın analizi değil. Geride kalan dönemin mesajıdır. Senin karşında koca koca kulüpler, camialar vardı. Beşiktaş mesela; Erzurum maçında ilk yarıda perişan oldu. Ama ikinci yarıda kopardılar işi. Galatasaray da öyle. Bazen atmosfer seni taşır. Başakşehir’de öyle bir durum yok. O planı uygulayacaklar. Bu sene son şansları. Gelecek sene bu takımı kullanamazsın, çünkü yenileme yapman gerek. Bir yerde yatırımcı da ne oluyor diyebilir. Yorar. Avcı’nın açıklamaları futbolculara verilen bir mesajdır. Yedek kadroları da çok değerli. Derin ve iyi kadroları var. Oyunu yanlış oynadılar. Beni değil, Avcı'yı dinlesinler. Daha ağır konuştu çünkü.

"Kalecinin dokunulmazlığı kuralını bazen anlayamıyorum"

Epureanu’nun içinde olduğu pozisyonu itiraz etmiyorum ama bence faul değil. Gri pozisyonlardan biri. Bunun çok daha hafiflerine çok faul çalındı. Kaleciye dokunduğunda ve büyük takımsa hemen çalarlar. Cesur bir karar. Hakemin kararını doğru buluyorum. Abdullah Avcı ile aynı fikirdeyim. Kalecinin dokunulmazlığı kuralını anlayamıyorum. İngiltere’de çalsan sana maç yönetmezler. Çok daha hafif şarjların defalarca çalındığını biliyoruz.  

"Trezeguet, Kasımpaşa'nın patronu gibi"

Kasımpaşa lige hazır başlayan ekiplerden biri. Çok açılmıyorlar. Güçleri, kuvvetleri yerinde. Trezeguet, Kasımpaşa’nın patronu gibi duruyor. Dünya Kupası’na gidebilmek için çok uğraşmıştı. Geçen sene dikkat çeken 5 isimden biriydi. Galatasaray’ın ilgisi de vardı. Kolay değil. Dünya Kupası sonrası başarı ya da başarısızlıkta kendi standartlarına dönmesi kolay olmuyor. Örneğin; Modric gider Dünya Kupası’nda final oynar, döner aynı futbolunu oynar. Ama bizim coğrafyamızda pek mümkün olmayabiliyor.

"Güven bunalımını atlatmak Karius'a bağlı"

Karius gelince Beşiktaş tribününde hanımefendilerin sayısı artacak herhalde. Karius iyi bir kaleci. Şampiyonlar Ligi finalinde hata yaptı doğru. Çok büyük bir bunalım yaşadı. Neler çektiğini, ne telefonlar aldığını bilemezsin. Özel hayatını da etkiledi. Kolay değil. En büyük zirveden bir anda düşmek kolay değil. Buna bir rehabilitasyon süreci. Beşiktaş seyircisi destek olur. Enke gelmiş, gitmişti. Toprağı bol olsun. Karius, iyi bir rehabilitasyon süreci yaşayabilir. Beşiktaş taraftarı ona destek olabilir. Ama güven bunalımını atlatmak Karius’a bağlı. Biraz huzur, biraz performans değişikliği ayağa kaldırabilir.

Negredo, Love, Pektemek ve Burak Yılmaz konusu...

Beşiktaş, Negredo’dan 5 milyon Euro kazanacaksa çok iyi. Al-Hilal da son anda devreye girdi diye okumuştum. Love için de Göztepe ile anlaştığı haberleri var. Mustafa Pektemek’in de gideceği konuşuluyor. Bir takım yabancı oyuncuların isimleri geçiyor. Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’a gelmesi elbette bomba olur. Şenol Güneş’in istediği isimlerden biriydi.

"Burak Beşiktaş'a gelirse gol kralı olur"

Trabzonspor’un maddi şartlar dışında Burak’ı bırakması makul bir iş değil. Oyuncuyu isteğini unutuyoruz. Orada mı çalışmak istiyorsun, burada mı? Sözleşmeler bağlayıcıdır ama önemli olan istektir. Burak Yılmaz eğer sağlıklı olursa Beşiktaş’ta gol kralı olur. Sakatlığı da vardı. O da performansını etkiledi. 23 gol atmıştı. Rahat 25’i geçer. Beşiktaş’ta kim asist kralı olacak kavgası başlar. Eğer Burak Beşiktaş’ta oynasaydı Beşiktaş kesinlikle şampiyon olurdu. Burak kaç yaşındayken kafaya çıkmayı bilmezdi, Drogba ile oynadıkları sezon kafaya çıkmayı öğrendi. Ofsayta düşme sıkıntısı başka tabi ki. Geçen sene Beşiktaş, Burak olsaydı şampiyon olurdu. Burak’ın Beşiktaş’a gitmesine kim engel olduysa şampiyonluğa da o engel oldu.

"Burak iyi bir golcü"

Şenol Güneş gerçekten Burak’ı çok istemişti. Burak iyi bir golcü. Galatasaray’da Drogba ile oynayabildi. Trabzonspor’un önce kendi hesaplarını yapması lazım. Gelirse Beşiktaş’a gol kralı olacağını düşünüyorum.

"Feghouli'den daha fazlasını bekliyordum"

Fatih Hoca’nın istediği oyun belli. Feghouli 7 gol 10 asist yapmıştı. Oyunun içinde mi? Daha fazlasını bekliyorlar. Belhanda’dan daha fazlasını beklemiyordum. Ama Feghouli’den daha fazlasını bekliyor, lige damga vurur diye düşünüyordum.

"Gomis'in tarafından gelen istekleri yapmamak riskli"

Gomis’in mi, menajerinin mi dediklerinden bahsediyoruz. Şampiyonlar Ligi oynayacak. 50 bin kişinin önünde Juventus’a gol atmak mesela… Para çok göreceli bir kavramdır. Ne kadarı varsa, bir üstü mümkündür. 7 milyon Euro alıyorsun, daha ne istiyorsun diyebilirler. Yat istiyor belki adam. Eğer paraya kendini kaptırırsan işin ucu kaçar. Bence o kadar sürtüşme yok. Gomis çok kuvvetli bir figür. Onun tarafından gelen istekleri gerçekleştirmemek riski hareket. Bu idare ediliş şekliyle iyi idare edildi.

"Gomis deplasmanda uçar, gider bir oyuncu değil"

Gomis 1 numaralı golcü. Hangi takıma giderse gitsin ligimizde o takım şampiyon olur. Bir deplasman sorunu var. Deplasmanda uçar, gider bir oyuncu değil. Rakibi baskı altına alan Galatasaray’da daha fazla iş yaptı. Onyekuru ve Rodrigues de öyle. Terim, santrforun da öyle olmasını isteyebilir. Söylendiği kadar büyük bir kriz yoktu bence. Menajer gelmiştir, bu paraya oynar mı, bunu gözden geçirelim demiş olabilir. Tabi futbolcunun da haberi vardır. Menajeri belli ki biraz daha fazla kazanmak istiyor. Anne ve babalara söylüyorum; çocuklarınızı menajer yapın. Bir ara stoper yapın diyordum. Çünkü; Türkiye'de kolay yetişmiyor.

"Giuliano Beşiktaş'ta iş yapardı"

Giuliano gibi yıldızlar alıyoruz ama gelip gelip gidiyorlar. 1 sene sonra nasıl yollayacağız diye bakıyoruz. Oyuncu alıyoruz, 1 sene sonra nasıl göndereceğiz diye bakıyorlar. Giuliano doğru bir orta saha ile yıldız kategorisine girer. Orta saha oyuncusu değil Giuliano. Destek santrfor diyebiliriz; Talisca gibi. Fenerbahçe standardında hücumcu orta saha olarak güvenebileceğiniz bir oyuncu değil. Beşiktaş’ta iş yapardı. Talisca ise virtüöz. İnce, uzun ama bir estetiği var. Giuliano, beli dönmüyor gibi, kalıp gibi duruyor. İstatistikleri ortada. Gerçi penaltılar var ama… Fenerbahçe’nin problemi orta saha. Senelerdir orta sahayı değiştirmeden çevresindekileri değiştiriyor. Topal ve Josef sorun değil. İkisi birlikte olmuyor. Önce orayı değiştir sonra etrafına bir bak. Belki işler değişir. Everton'ın Fellaini'yi almadan önce ilk hedefi Mehmet Topal'dı. Mehmet Topal'ı alamayınca Fellaini'yi aldılar ve bu kariyeri hazırladılar.

"Quaresma 3 haftada Fenerbahçe'den kovulur"

Giuliano’nun istekli olduğunu biliyordum. İyi bir teklif çıkarsa gidebilirim diye bir konuşma olduğunu biliyorum. Valbuena ise gitmeyi istemiyor. Ben bu kadar topu seven bir adamın oynamamaktan memnun olacağını zannetmiyorum. Valbuena’yı başka bir orta sahanın etrafında seyretmek gerek.  Valbuena’yla bu Fenerbahçe’nin işleme ihtimali yok. Mesela Quaresma da aynı şekilde. 3. haftada Fenerbahçe'den kovulur. Çünkü takım kopuk, Quaresma bile yapamaz orada.

Senin için hazırladığımız haberler