Mehmet Demirkol: ''Bu işler kısıtlamayla falan olmaz''

02.09.2019 - 17:37 | Son Güncellenme: 03.09.2019 - 00:07

Mehmet Demirkol: ''Bu işler kısıtlamayla falan olmaz''

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig’in geride kalan 3 haftası ve transfer gündemini yorumladı.

Bein Sports’ta yayınlanan Bein Manşet programında konuşan Demirkol’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

''Kısıtlamakla olmaz''

Şenol Hoca’nın söylediklerine katılıyorum ama yöntemine katılmıyorum. Kısıtlamakla olmaz. Diyelim 4 yerli kuralı getirdik, Galatasaray’ın kadrosunda oynayabilecek 4 yerli söyleyin. Mesela Çağlar, Çalhanoğlu, Cengiz.. Zorunlu olduğun için bunları yapacaksın.

Oyuncu da lazım olduğunu bilecek, kulüpler de bilecek. Kapıyı 3-4’ten açacaklar. Merih, Ozan yetişmemiş olabilirdi. O zaman Almanya’da doğanları alacak ve Alman kulüplerini zengin edecektik.

Bu işler kısıtlamayla falan olmaz. Bir kısıtlama yapacaksak mali kısıtlama yapacaksın ve parayı çok iyi denetleyeceksin. Üzerine de futbolcular vergi verecek. Onu da kulüpler veriyor. Bunu yap, kulüplere ben seni alamam de, bak bakalım yetiştiriyorlar mı?

Şenol Hoca’nın dediklerine katılıyorum. Ben de Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne gittiğinde 3-4 yerli oyuncusu sahada olsun isterim ama bu kısıtlamayla olmaz. 

Fenerbahçe - Trabzonspor maçında tabii ki tartışmalar ve hatalar olabilir. Bunlar bir yana, hakemin oyunun süratına katkısı ve tepkileri bana ilk dönemini hatırlatı. Fırat Aydınus olağanüstü bir yetenekti ve Türkiye’nin 1 numaralı hakemi olabilirdi. Ötesi, dünyanın sayılı hakemlerinden biri olabilirdi. Cüneyt Çakır’ın önündeydi.

 

İstatistikten bahsetmiyorum. Kruse’un topu alıp verişini söylüyorum. Şunu yapabilen futbolcu 6-7 senedir yok Fenerbahçe’de. Rakip ceza sahası hiç önemli değil. Trabzon maçında asistini yaptı, diğerinde de çekti vurdu. Pas verse, doğru vursa maçın kahramanı olacak.

Senin için hazırladığımız haberler