Mehmet Demirkol: "Caner Erkin'in cezasını kaldırın hatta tazminat ödeyin"

15.02.2018 - 13:55 | Son Güncellenme: 15.02.2018 - 13:55

Mehmet Demirkol: "Caner Erkin'in cezasını kaldırın hatta tazminat ödeyin"

NTV SPOR yorumcusu gazeteci Mehmet Demirkol, spordaki son gelişmeleri değerlendirirken, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve özellikle Caner Erkin hakkında flaş yorumlar yaptı.

Sizler için öne çıkanları derledik.

Galatasaray'da her gelen yönetim kulüp mahvolmuş diyor.  Yıllar önce bulunduğum mekanda Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan takım, nasıl oluyor bu kadar borç demiştim etrafımda kimse kalmadı.

Eninde sonunda insanlar sahaya bakıyorlar, borçlar kimsenin umurunda değil. Ben Galatasaray Kongres'ini dinleyemedim bile uykum geldi. Mustafa Cengiz ben bu kulübü sattırmam diyor ama bu iş satılmaya doğru gidiyor.

Galatasaray ekonomik problemleri nedeniyle UEFA'ya anlaşma önerecek, sattıkları oyuncu kadar transfer yapalım diyecekler. Bu konulardan sıkıldım, borç büyüyor ve üstelik arazilerde bitiyor.

Bu cezalar sezon başı oyunculara açıklandığı için oyuncuların itiraz etmesi çok mantıklı değil, fakat FİFA bu cezalarda bir oran arıyor, maaşa göre kıyaslıyorlar. Çalıştığın kurumla davalı olmak doğru bir şey değil tabiki ama sorunu çözemiyorsan ne yapacaksın?

2 milyon euro maaş alan bir futbolcuya 200 bin euro çok yüksek bir rakam, buna itiraz edebilirler. Mesela Ferrari'ye verilen büyük bir ceza vardı, o para ödenecek biliniyor o cezayı verirken amaç o dönemki bütçeye bu ödemeleri dahil etmemek yoksa o paralar ödenecek biliniyor.

Tolgay Arslan seviye atladım diyor ama Medel'i kesemiyorsan seviye atlamış olmazsın. Medel 5 kilo verdi formayı aldı.

Vagner Love'ın Beşiktaş'ta gol atacağı kesin ama onun asıl katkısı çevresindeki oyuncuları geliştirerek olacak. Oğuzhan Özyakup'a çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Ahmet Nur Çebi, Caner Erkin hakkında söylediklerinde haklı. Siz bu cezayı kaldırın bu belli olduki siz kimseye ceza veremeyeceksiniz. 

Bu cezayı kaldırın üstelik Caner Erkin'e tazminat ödenmesi lazım.

Erteleme işinde ise anlamadım bu ertelemeyi kim istedi?

Aykut Kocaman'ın puan hesapları genelde tutuyor, hoca bir dönemin Mustafa Denizli'si gibi hesaplar yapıyor.  Aykut Kocaman, gidiş yolunu planlıyor, tarif ediyor. 

Başakşehir'in kayrıldığını düşünmüyorum ama diğer takımların çektiği çileyi çekmiyor çünkü bir güçleri var. 

Başakşehir'in net bir şekilde şampiyonluk hedefi var.

Valbuena'da pozisyon sadakati denen şey yok, topu çok seviyor sürekli top istiyor ve sistemi kuralları istemiyor.  Çocuk gibi sürekli topu istiyor ve topsuz oyunu sevmiyor.

Sen Aziz Yıldırım'ın başkan adayı olup olmayacağını merak ediyor musun? Ben etmiyorum %100 başkanlığa aday olacak kendisi.

Aziz Yıldırım'ın, Aziz Yılmaz ile arayı düzeltmesi, Mehmet Ali Aydınlar'la sponsorluk anlaşması yapmasından daha büyük bir olay.

Fenerbahçe'de seçim çalışması bugün başlamadı, 1 senedir planlı programlı devam ediyordu. Olaysız kavgasız seçim olması mümkün değil ama çok fazla sıkıntı olmamasını istiyoruz.

Eskiden ligimize gelen yabancı oyuncular, Türk futbolcuların tekniği çok iyi derdi, şimdi daha fazla iyi şey söyleyebiliyorlar. Rijkard, Türkiye'de her şeyden biraz var ama hiçbir şey tam değil demişti.

Bazı hakemler bazı takımların maçlarını yönetemiyor, bu ligde normal. Başkanların MHK ve TFF'yi bile gönderdiğini gördük. Ali Şen gidecekler dediklerinde giderlerdi.

Spor Yazarı Mehmet Demirkol, Fanatik Gazetesi'nin Facebook sayfasından futbolseverlerin sorularını yanıtladı.

İşte öne çıkan açıklamalar:

İngiltere'de olduğu gibi bizde de oyuncuları ayakta oynamaya teşvik etmek gerekiyor. Futbol ayakta oynanan bir oyun, yatarak oynanan bir oyun değil. 

Ergin Ataman, akıl oyunlarını çok iyi biliyor, Obradovic de bilir ama Ergin Ataman bu işi uzatıp akıl oyunları yapıyor. Görecek herkes bu işi Ergin Ataman uzatacak.

TFF’nin Caner’e verilen ceza ile ilgili talimatnameyi kaldırması gerekiyor. Caner’den de özür dilenip, tazminat vermesi gerekiyor. Bu talimatnameyi kaldırın ve rahatlayın. Futbol iyi yönetilmiyor. Her istediğimiz olmuyor maalesef. Adam gibi yönetsinler de gitmesinler sorun değil. Hangi TFF başkanının geri gelmesini istersiniz? Herkesten şikayet var, çünkü sistem kötü.

"Talisca’nın Türkiye’de kalmasını isterim. 20 milyon Euro iyi para. İyi bir takım kurulur. Bunun finansmanı ayarlandıysa böyle transferler yapması önemli. Büyük takımların birkaç senede bir iyi satışlar yapması lazım, Talisca da bu satış için iyi bir aday. Talisca; Brezilyalı, Dünya Kupası’na da giderse değeri çok artar. Mesela Cenk, Hollanda’dan çıkmış olsa 40-50 milyon Euro’ya satılırdı. Üretimin nerede olduğu çok önemli. Almanya’dan oyuncu almaya kalktığınız zaman bazen 100 milyon Euro oluyor."

"Gomis, bu sezon kalan sürede 10’dan aşağı atmaz. Burak Yılmaz’ın frekansı çok yüksek, içeride ve dışarıda atıyor. Gomis, daha çok içeride atıyor. Vagnr Love, ilk 7 hafta gol atamadı, şimdi durmuyor. En az 10 tane daha atar. Etrafındaki oyuncuların da performansını yükseltir."

"Bayern Münih, ejderha ile savaşmak gibi… Beşiktaş’ın bir gücü var, ben maça gideceğim, yani bir umudum var. Biz eleme şansını yüzde 50 olarak görüyoruz. Bayern maçına Negredo ile başlarlar."

"Başakşehir maçı, Aykut Kocaman için baş yapıt. Ancak topu rakibe vererek maçı kazandı. Şampiyon olmak için topu ayağına aldığında da aynı oyunu oynayabilmeli. Fenerbahçe’nin, diğer rakipler kadar şansı var. Ben Beşiktaş’ın en avantajlı takımı olduğunu düşünüyorum."

"Nagatomo, istediği oyunu İtalya’da oynayamadı. Fatih Hoca’nın isteyeceği türden bir oyuncu. Nagatomo’nun, Fernando’nun dönüşünden sonra daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Konya ve Kasımpaşa maçları Galatasaray için beraberlik olursa şaşırmam."

"Rıza Çalımbay’ın, bir üst seviyeye çıkması lazım. Aykut Kocaman kendisini ispat etti. Fatih Terim ve Şenol Güneş de önemli bir isim. Lucescu da kariyeriyle önemli bir isim. Bunların arasında Rıza Çalımbay dışında yerini hak etmeyen yok. Türkiye’de ciddi bir yerli teknik adam lobisi var."

"Cengiz Ünder, 1 sene sonra Barcelona’da olabilir. Süreklilik olması lazım. İtalya’da bunu yapmak da kolay değil. Cengiz, İspanya’da çok büyük bir yıldız olabilir."

"Beşiktaş  için Konyaspor maçı çok zor. Puan kaybı sürpriz olmaz. Fenerbahçe – Alanyaspor maçı da çok zor. Başakşehir maçı gibi olmayacak. Giuliano’nun performansı önemli. Başakşehir, Trabzonspor karşısında çok zorlanacak. Başakşehir’in, ‘Şampiyonluk yolunda varım ya da biz bu işi yapamacağız’ maçı olacak. Galatasaray için Kasımpaşa maçı Antalyaspor maçı gibi olmayacak. Çok daha zor olacak."

Senin için hazırladığımız haberler