Mehmet Demirkol: "Djiku dövecekti neredeyse ama..."

15.03.2024 - 01:50 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 01:58

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Konferans Ligi son 16 turunda oynanan Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise karşılaşmasını yorumladı. Detaylar.

Mehmet Demirkol: "Djiku dövecekti neredeyse ama..."

AJANSSPOR HABER

Avrupa'da ki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Konferans Ligi son 16 turunun ilk maçında aldığı 3-0'lık galibiyetin rövanşında Union SG'yi sahasında konuk etti. Temsilcimiz rakibine 1-0 mağlup olmasına karşın çeyrek finale yükselmeyi başardı. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, karşılaşma ile ilgili "Rakibin oyun gücünü küçümsememek lazım. Böyle oyun oynayan kimse yok bizde. Fred ve İrfan Can'ın oyundan çıkması her ne kadar Trabzonspor maçına saklansalarda erken çıktıklarını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

"Djiku dövecekti neredeyse..."

Fenerbahçe'de Ryan Kent'in iyi bir maç çıkarmadığını söyleyen Demirkol, Ganalı stoper Alexander Djiku'nun Kent'i tabiri caizse döveceğini dile getirdi ve "Ryan Kent, çok iyi bir oyuncu esasında ama topla çok iyi. Bugünkü maçta çok donuktu ve psikolojik olarak düştüğünü, İsmail hocanın daha erken görmesi lazımdı. Djiku dövecekti neredeyse tabii bunu mecazen diyorum ama sonra 'Haydi haydi' yaptı Kent'e" dedi.

"Alexander Blessin çalışarak gelmiş"

Union SG teknik direktörü Alexander Blessin'in iyi bir çalışma yaparak geldiğini ifade eden 54 yaşındaki ünlü yorumcu, "Alexander Blessin, çalışarak gelmiş. 'Evet turu kaybettim ama eğer kazanabilecek olsaydım nasıl kazanırdım?' antrenmanı yaptı. Bunu 1-0 veya 2-0 ile yapamazsın ama zaten tur gitmiş ve böyle antrenman oyunu oynadı kendilerince" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe Belçika'da büyük iş yaptı"

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin Belçika'da Union SG'yi 3-0 mağlup etmesinin büyük bir iş olduğunu vurgulayan Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe Belçika'da büyük iş yaptı. İsmail hocanın o analizi de çok iyi bir analiz. Yarım pozisyon verdi ya rakibe, yarım pozisyon verdi yani" diye konuştu.

"Bence form düşüklüğü yok ama..."

Fenerbahçe'nin Polonyalı orta sahası Sebastian Szymanski'nin haftalarca gol katkısı vermemesi hakkında konuşan tecrübeli yorumcu Mehmet Demirkol, "Szymanski'nin her maçta 4-5 kere kendisini boşa attığını ve oralarda bir pas alamayınca da moralinin bozulduğunu görebiliyoruz. Bence form düşüklüğü yok ama tabelada var. Bu pas alamamadan kaynaklı olabilir, pas alamadığı için moral bozukluğundan olabilir veya şut kalitesinin düşmesinden dolayıda olabilir" açıklamasını yaptı.

"Asıl sorun 59 dakikalık maçın 23 dakika oynatılması"

Çıktığı son Süper Lig maçında evinde Pendikspor'u 4-1 mağlup eden Fenerbahçe, ilk yarıda 59 dakika sahada kadlı. Mehmet Demirkol, ilk yarısı 59 dakika süren bir maçta topun oyunda kalma süresinin 23 dakika olması hakkında "Fenerbahçe 5 kişiyle touchdown yapabilecek boşluklar yakaladı normalde ama değerlendiremedi. Fenerbahçe son maçında 59 dakikalık ilk yarıda 23 dakikalık oyun oynadı. Bu maçtan çıkmakta zor, asıl sorun 59 dakikalık bir ilk yarının nasıl 23 dakika oynatılmasıdır" cümlelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler