Mehmet Demirkol duyurdu: Szalai ve Pelkas satılıyor

22.04.2021 - 00:49 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 11:36

Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında açıklamalarda bulundu. Demirkol, Fenerbahçe'de Pelkas ve Szalai'nin transfer olabileceğini söyledi.

Mehmet Demirkol duyurdu:  Szalai ve Pelkas satılıyor

AJANSSPOR - HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Başakşehir'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı Socrates Dergi Youtube yayınında analiz etti.

'Harun Tekin penaltı istatistiği inanılmaz'

Maçın son dakikalarında Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin'in kurtardığı penaltıyla konuşmasına başlayan Demirkol, “Harun Tekin’in 23 penaltıdan 10’unu kurtarması çok inanılmaz bir istatistik" dedi.

'Fenerbahçe korner kazandığında hangi kaleye gol olacak belli değil'

Yorumcu, Fenerbahçe'nin korner atmaya gittiğinde ya kendi kalesinde ya da rakip kalede gol görme ihtimalinin olduğunu belirterek "Fenerbahçe kornere gittiği zaman bir gol olacak diyorsun ama hangi kaleye olacağı belli değil. Böyle gol yenir mi? Olacak iş mi? İnanılmaz bir durum" diye konuştu.

"Aykut Kocaman'ın içinde bulunduğu çıkmaz"

Geçen sezon şampiyon olan Başakşehir takımının bu kadar değişmesini 'inanılır gibi değil' diye değerlendiren Demirkol şöyle konuştu: "Aykut Kocaman'ın içinde bulunduğu çıkmazı analiz etmek lazım. İyi takım, iyi futbol oynuyor. Bir şampiyon takımın bu kadar değişmez inanılır gibi değil. Kalitede düşüş var ama oyunda düşüş yok. Oynanıyor bir şekilde oyun. Aykut Kocaman'ın çıkmazı biraz bu bence."

'Yenecek gol değil'

Fenerbahçe açısından bu kadar merkez orta sahanın oynadığı bir takımın topu alamamasını 'inanılmaz' bulan Demirkol,  "Klasik krizden Fenerbahçe’nin geri dönemeyişinden sonra gol geldi. Visca yürüye yürüye orta sahaya gitti sonra Başakşehir bir pasla golü attı, bu yenecek bir gol değil " diye konuştu.

'Emre Belözoğlu'nun istediği oyun bu'

Sonra Fenerbahçe'nin önde baskı yapmaya başladığını vurgulayan yorumcu şunları söyledi: "Fenerbahçe’nin 2-1’i bulduğu 30 dakikada dışındaki o oyun güzel oyun, Emre Belözoğlu’nun da istediği oyun muhtemelen o" dedi.

'Fenerbahçe savunmadan ayağa çıkamıyor'

Fenerbahçe savunmadan ayağa şeklinde topla çıkamadığını, böylece orta sahaların bir manası kalmadığını söyleyen Demirkol konuşmasına şöyle devam etti:  "Ayağa çıkmazsan o karambole dönüşecek ve Fenerbahçe’nin orta sahası vücut vücuda dövüşebilecek bir orta saha değil. Başakşehir ayağa oynamaktan hiç vazgeçmedi ve 10 kişi kalmasına rağmen oyunu aldı. Başakşehir’in penaltı haricinde 2 net pozisyonu var, oyunu kazanabilirdi. Bu Fenerbahçe için kriz”

'Szalai ve Pelkas’ın satılabileceği konusunda ciddi bilgiler var'

Mehmet Demirkol Fenerbahçe’nin yapması gereken takviyelerden de bahsederek, “Attila Szalai Fenerbahçe’den gidiyorsa oraya en az 3 oyuncu lazım. Fenerbahçe’nin stoperde Serdar Aziz’i yedeklemesi ya da yedeğe atacak oyuncu lazım. Szalai ve Pelkas’ın satılabileceği konusunda ciddi bilgiler var" dedi.

'Emre Belözoğlu'nun yaptığı cesurca mı, yoksa delice mi?'

Mehmet Demirkol, teknik sorumlu Emre Belözoğlu'nun Luis Gustavo'yu yedek bırakması hakkında da konuştu. Oyuncular ve teknik direktör konusunda acele karar vermemek gerektiğini belirten Demirkol şunları söyledi:

"Emre Belözoğlu’nun oyun hakkında fikirleri olduğunu ve bu fikirleri için bazı şeyleri değiştirmekten çekinmeyeceğini görüyorsun. Erol Bulut’un oyununda Luiz Gustavo olmadan oyun olmaz, Luiz Gustavo kendi işini doğru yapamıyor. ‘O zaman ben oyunu değiştireceğim’ dedi Belözoğlu. Bu kararları almak önemli, bu kararı almak kolay değil. 

 

Bu yaptığı cesurca mı, yoksa delice mi?  Onu bilmiyorum. Biz de teknik direktörlük işlerinde zar atılıyor, herkes zar atıyor, gelen o sene şampiyon oluyor. Emre Belözoğlu mu iyi yoksa Erol Bulut mu? Bilemeyiz bunları çünkü rastgele yapılıyor, plan program yok. Sportif direktörü göreve getiriyorsan iki konuda yanlış karar verdin demektir. Hem teknik direktör, hem sportif direktörde. Çünkü artık onu sportif direktörlüğe de döndüremezsin.”

Senin için hazırladığımız haberler