Mehmet Demirkol: 'Fatih Terim'in kızacak çok şeyi var...'

11.03.2018 - 21:23 | Son Güncellenme: 11.03.2018 - 21:23

Mehmet Demirkol: 'Fatih Terim'in kızacak çok şeyi var...'

"Top Galatasaray'da gibiydi ama..."

Sergen Hoca’nın maç öncesi söylediği plana sadık kaldılar. İkinci bölgeyi çok iyi tuttular. Top Galatasaray’da gibiydi ama istedikleri oyunu oynayamıyordu. Galatasaray orta sahası ilk kez eksikleri bu kadar hissetti. Konyaspor, golü bulmalarına rağmen yapamadıkları şeyler de var. Donk golde büyük hata yaptı. Son şutlarda sorun yaşadı Konyaspor. İlk yarıda penaltı dışında daha çok pozisyon kaybeden taraf Konyaspor’du.

Selçuk ve Donk oyuna giremedikleri için Konyaspor, sayısal üstünlük sağladı. Galatasaray’ın bildik hırpalayan oyununu o seviyede görmedik. Fegouli’nin ayağına top her gelişinde topu daha iyi kullandı. Belhanda için aynı şeyi söyleyemem. Belhanda’dan beklentilerim daha fazla da değildi, daha az da değildi.
Mükemmel penaltı gol olur. 100 üzerinden 80 atış gol olur. Gomis’inki 60’lık bir vuruştu. İzlerken Serkan inanılmaz kurtardı diyorsun ama Gomis daha iyi vurabilirdi.

"Hakemi genel olarak beğendim..."

Hakemi genel olarak beğendim. Hakemlere çok fazla yorum alanı bırakılıyor. Bunların ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Ya kasti olanlara penaltı vereceksin ya da tüm ele çarpana penaltı diyeceksin. Hakeme inanılmaz bir yorum hakkı veriliyor. Hakemlik işini ya hiç tartışmayacağız ya da çok belirgin olacak.

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray - Atiker konyaspor ve Yeni Malatyaspor Fenerbahçe karşılaşmalarını değerlendirdi.

Galatasaray yenik, pozisyonları Konyaspor buluyor ama bitiremiyor. İlk yarıda genel tablo buydu. Tudor’un götürdüğü bir ilk yarı olsa homurtular çıkardı, burada bir güven vardı. Fatih Terim riskli değişiklikler yaptı. Hocayı kutlamak lazım.

"Mariano tartışması..."

Mariano tartışması da var… Neden çıkarıldı, sakatlığı mı vardı? Arkasına çok oyuncu kaçırdığını ve bu durumun hocayı tedirgin ettiğini düşünüyorum. Ndiaye sonrası, Mariano artık isteneni yapamıyor diye düşünülüyor olabilir.

"Fatih Terim'in kızacak çok şeyi var..."

Fatih Terim’in kızacak çok şeyi var. Donk istediklerini yapamadı. Golde hata yaptı. Gomis’e bile penaltıyı atamadığı için kızmış olabilir. Rodriguez’e de kızmış olabilir. İkinci yarıda sürekli açıl dedi. Serdar Aziz’e de kızmış olabilir. Çünkü çok dengesiz.
Serkan Kırıntılı’nın 10.dakikada sarı kart yiyebileceğini anlatmanız gerekiyor. Normalinin bu olduğuna herkes inanırsa bu iş olur. Konyaspor, oyunu yavaşlattı ama son 10 dakika da Galatasaray aynı şeyi yaptı. Ancak bu her yerde var. Bunu hakem tek başına yapamaz.

"Fatih Terim ikinci forveti oyuna alsa..."

Fatih Terim ikinci forveti oyuna alsa, bu kadar etkili olamazdı. Maicon santrafora geçtikten sonra Galatasaraylı oyuncular 2 dakika ne yapacağını bilemedi. Sinan Gümüş çok güzel vurdu, çok değişik vurdu. Bilekle yapılmış bir vuruş. Normalde o vuruş kalecinin sağına gider. Rakiplerin forvetlerinin toplam attığı gol, Gomis kadar yok. Türkiye liginde ilk gelen oyuncu şu an Gomis’dir

"Aykut hoca kendinden başka kimsenin anlamadığı..."

Aykut Hoca, kendinden başka kimsenin anlamadığı oyunu oynatıyor sanırım.Skor mükemmel. Yarışın içerisinde kaldın. Ancak ben oyuna bakarken, bizim zannettiğimiz gibi değilmiş futbol. Volkan Demirel, kendi standardını yakaladı. Maçta ne oldu diye sorarsan, işim olmasa izlemezdim. Malatyaspor’a kızamam. Çok zor bir durumdan geldiler. Fenerbahçe’den izlediğim oyunu Konyaspor’dan da görsem kızamam. Sonra Galatasaray maçını izledim. Onlar maçı kaybetse ne diyebilirsin? 25 ile 45 arasında biraz rakip sahasında oynadılar.

"Aykut Kocaman'a da biraz hak verelim..."

Aykut Kocaman’a da biraz hak verelim. Fenerbahçe’nin bir çıkmazı da var. Dirar ve Aatıf ile oynarsanız zor. Önceden Sow ile oynuyordu, Aatıf en iyi santrafor arkasında oynar gibi. Şener çok akıllı bir adam ama Fenerbahçe standardında 3 maç üst üste iyi oynayamıyor. Oyun kurmak kolay değil. Fenerbahçe’nin ceza sahasına girişleri çok düşük.

"Fenerbahçe nasıl hücum edeceğini bilmiyor..."

Fenerbahçe nasıl hücum edeceğini bilmiyor. Nasıl hücum edebileceğini bilse iç saha oyunu olurdu. Bugün Galatasaray’ın, dün Beşiktaş’ın yaptığı gibi bir oyun olur. Fenerbahçe diziliyor ama nasıl hücum edeceğini bilmiyor. Alper oyuna girince bireysel bir planı oluyor. Hücum edeceğini anlıyoruz. Fenerbahçe’nin bugün ne yaptığını bilmiyoruz.

Giuliano’nun iyi olması için Fenerbahçe’nin sürekli 3.bölgede olması lazım. Herkes burada olduğu gibi. Kimse kimseyi hayal kırıklığına uğratmadı. Bu oyuncuları seçende sorun var. Dirar, 200 bin Euro’ya Hollanda’ya gidecekti, bilmem kaç milyon Euro’ya Fenerbahçe aldı. Aatıf’la dalga geçilmişti, sonra transfer edildi. Hasan Ali ile sözleşme yenilenmeyecekti, kimse bulunamadı. Şener’de belki biraz hayal kırıklığı var. Aykut Hoca çok iyi bir antrenör, o kadar ama…
Belhanda - Selçuk orta sahası olur mu? Aykut Hoca'ya Belhanda ve Selçuk orta sahasıyla oynayacaksın desen, 3 gün uyuyamaz. Kalan siyah saçları da beyazlar.

Senin için hazırladığımız haberler