Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi

23.09.2024 - 21:45 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 21:56

Mehmet Demirkol, Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesini değerlendirdi. Ünlü yorumcu Ali Koç'a da eleştirilerde bulundu.

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin 3-1 galibiyetiyle sonuçlanan mücadelenin ardından yorumlarda bulundu.

Mourinho seni yönetir sen onu yönetemezsin

Bana geçen sene deseler ki Mourinho Fenerbahçe’nin başına gelecek değiştirir mi ortamı çok iyi işler yapar mı diye bilmiyorum şimdi Mourinho değil mevzu derim ama geldiği andan itibaren konu Mourinho’dur. Üzerine konuşulabilecek, laf anlatılabilecek birisi değil. O seni yönetir sen onu yönetemezsin. O yüzden getirirken dikkat etmen gerekir.

Yenilginin bir numaralı sorumlusu Mourinho

Mourinho’nun şu anda yapması gereken takımı bir şekilde şoklaması. Çünkü yaptığı istatistikler sahada bir şey anlatmıyor. Herkesin gördüğü gibi Mourinho’nun da görmesi lazım. Bu maçın bir numaralı sorumlusu Mourinho’dur. Mourinho’yu getirdiysen o adama itiraz edemezsin. Jesus için de aynı şeyi söylüyordum biat etmen lazım diye Mourinho bir model üstü" dedi.

"Derbi zaferi coşkuyla kutlanacak ama..."

Galatasaray’ın ideal ortasaha üçlüsü; Sara, Torreira ve Mertens mi? Sorusuna cevap veren Demirkol, "Emin değilim. Ben Kerem Demirbay’ın da olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de Kerem’siz oynarsın ama Avrupa’da problem. Bu istatistik Fenerbahçe için bir şey anlatmıyor. Fenerbahçe’nin iyi oynadığını göstermiyor. Ama Galatasaray’ın savunmasında sorun olduğunu gösteriyor. Bu istatistikler alarm. Derbi zaferi coşkuyla kutlanacak bir şey ama burda bir kırmızı bayrak var. Bu kadar kötü, bu kadar geniş alanda oynayan bu kadar güvensiz rakibe 2.60 xg verilmez. İstatistiklerden Fenerbahçe’ye bir övgü çıkmaz. Galatasaray’a alarm çıkar.

Mourinho’nun antrenmanda 'Yeni bir dünya başlıyor. Hazır olun” diye bir reset atması lazım. Bunu yapacak başka kimse yok. Ali Koç, zaten bu sene Mourinho’ya devretti her şeyi. Fenerbahçe Kongresi, Aziz Yıldırım’ı seçmemek için Ali Koç’u seçti.

Tadic ile Mert Müldür arasında bir karmaşa oluştu. Bunu sağlayanlardan biri de Yunus Akgün. Fenerbahçe sağ kanadını neredeyse kullanmadı. Mourinho buna hızlı bir şekilde müdahale edebilirdi mesela İrfan Canı oyuna dahil ederek. Devre arasındaki tek değişiklik doğru değil ama oyuncu değişiminde ziyade oyunu ele alışıno değiştirmesi lazım. Baştan sona çok kötü planlanmış çok kötü çizimlenmiş. Çıkıp istatistik diyecekler biliyorum ama ikisi aynı şey değil. İstatistik Galatasaray için önemli. Galatasaray’da o Simen Barış Alper yunus akgün vardiya savunmayı geriye çekip orta alanı bu kadar boş bırakmanın mantığı ne? Böyle yaparak rakibe eşitlik şansı tanıyorsun. Adana Demirspor maçında da konuşmuştuk. Mourinho rakibe gel bana pres yap. Ben boşluk bulayım diyor. Bir tane Maximin’le olmuyor. Eğer bu kadar boşluk vererek oynayacaksan En Nesyri ile oyna hatta Cen Tosun ile oyna. Oyunu üçüncü bölgede oynarsan Dzeko işin o zaman bir numarası" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler