Mehmet Demirkol : Fenerbahçe'nin koma anı! Bunalıma girdiler...

27.05.2024 - 11:15 | Son Güncellenme: 27.05.2024 - 11:47

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında Fenerbahçe'nin sezon performansını değerlendirdi. Detaylar.

Mehmet Demirkol : Fenerbahçe'nin koma anı! Bunalıma girdiler...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 38'inci ve son haftasında Fenerbahçe, sahasında İstanbulspor'u 6-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler bu sonuçla birlikte sezonu 99 puanla lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde 2'nci sırada tamamladı.

Fenerbahçe'nin sezon performansını ve şampiyonluk mücadelesini değerlendiren Mehmet Demirkol, Ali Koç ve İsmail Kartal'ın yanlış yönettikleri süreçten de bahsetti. İşte Demirkol'un açıklamaları...

"Fenerbahçe'de kopma anı..."

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında koptuğu anı dile getiren Mehmet Demirkol, "Bence Fenerbahçe’de esas kopma anı Olympiakos maçıdaki Fred’in oyundan çıktığı an. Esas orada bir bağ koptu. Tamam Fenerbahçe için şampiyonluk her zaman önemli ama bu sene mutlaka şampiyon olmam lazım diyordu." ifadelerini kullandı.

"Uğraşmadı diyemeyiz"

Demirkol, sözlerine şöyle devam etti: "Fenerbahçe 10 senedir şampiyonluk istiyor. Bu mantaliteyle herkes şampiyon olabilir. Beşiktaş istemiyor mu şampiyon olmak? Bu krizler bazen uzun sürer ama bu sezon bu takım bunu elde etmek için uğraşmadı diyemeyiz. Tıkandı diyemeyiz."

"İsmail Kartal'ı eleştiremeyiz"

"Mesela Jesus için geçen sene 1 haftadır şampiyonluk kutlayan Galatasaray’dan 3 yediği için eleştirebiliriz ama İsmail Kartal’ı bundan dolayı eleştiremeyiz. 20.dakikada takımının en iyi oyuncularından birisi haksız bir kırmızı karttan dolayı dışarı atılıyor ve 10 kişi kalıyorsun fakat sonrasında pozisyon vermeden maçı kazanıyorsun."

"Oraya fazla kitlenmek birçok işi bozdu"

"1 haftadır Fenerbahçeliler umutlu en azından. Tamam dedi insanların birçoğu. Ancak Fred’i Olympiakos maçının 90.dakikasında oyundan çıkartınca 'kupayı alacaktık belki de' diye düşünüyor insanlar ki olabilir. Olympiakos geldi işin sonuna kadar. Oraya fazla kitlenmek birçok işi bozdu."

"Bunu söylemekte bir sakınca yok..."

"Yönetimin de çok ciddi hataları var burada. Bunalımlara girdiler. Bunu söylemekte bir sakınca yok, bence doğru değil yanlıştı idari açıdan. Yüzde yüz haklı olsalar bile ki öyle düşünüyorlardır muhtemelen numara yapmıyorlardır. Sadece İsmail Kartal’ın değil yönetimin de doğru yönetemediğini eklemek lazım."

Senin için hazırladığımız haberler