Mehmet Demirkol: "Fred, Galatasaray'da olsa..."

29.09.2023 - 12:28 | Son Güncellenme: 29.09.2023 - 12:43

Gazeteci Mehmet Demirkol, Fenerbahçe’nin RAMS Başakşehir zaferini değerlendirdi. İşte Demirkol’un öne çıkan açıklamaları…

Mehmet Demirkol: "Fred, Galatasaray'da olsa..."

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, sahasında Başakşehir’i Djiku, Duarte ve Szymanski’nin golleriyle 4-0 mağlup etti. Gazeteci ve yorumcu Mehmet Demirkol ise Socrates'in Youtube kanalında maç hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Maçın adamı Szymanski"

Demirkol maçın oyuncusunun Szymanski olduğunu “Çok doğru bir pres yaptı Fenerbahçe. Artık dediğim gibi Fenerbahçe savunması ön alıyor. 3-0’dan sonra yine bir geri gitmeler başladı elbette. Bir de söyleyeyim baştan, maçın adamı Szymanski.” ifadeleri ile belirtti.

3 futbolcuya kangal benzetmesi

Fenerbahçe’nin savunma hattındaki üç futbolcu hakkında yorum yapan Demirkol, “Savunmada üç oyuncu bugün kangal gibiydi. Kangalın kolları kadar kuvvetliler. Oosterwolde çok kuvvetli, geçen sezon nasıl oturdu yedek kulübesinde anlamıyorum. Becao ve Djiku’da çok yıldırıcı stoperler. İsmail Kartal için büyük de bir şans bu. Ön tarafın işini çok rahatlatıyor bunlar.” ifadelerini kullandı.

"Fred Galatasaray’da olsa kapatmıştık ligi"

Fenerbahçe’nin savunma hattı ve orta saha uyumu için Mehmet Demirkol, Fred üzerinden şu sözlerle çarpıcı bir yorum yaptı: “Fred, Galatasaray’a imza atsa ligi kapatmıştık. Bugün inanılmazdı ancak savunma ile uyum olunca oluyor bu iş. Yoksa kaybolur, sıradanlaşır. İsmail Kartal, hazır ve olmuş bir 6 numara istiyor ve her şey daha başka olur diyor. Yani hoca, İsmail Yüksek’in olacağı değil olmuş profilli bir futbolcu halini istiyor. Haklı tabii ki bu konuda. Bence Djiku’yu da orada oynatabilirsin, savunma hattını bozmak zor ama düşünülebilir.”

"İsmail hoca 'Ben burada yenilmeyeyim abi' diyordur"

Demirkol, İsmail Kartal’ın özellikle kendi sahasında eski bir Kadıköy serisi istediğini ve iç sahada mağlup olmamayı arzuladığını şu sözlerle dile getirdi: “ Fenerbahçe geçen sezon kendi evinde kendi krizlerini yarattı. İsmail hoca bunu düşünüyor bence. 'Ben burada yenilmeyeyim abi, puan kaybetmeyeyim hatta.' Bunu istiyor. Hakikaten ortalama bir Fenerbahçeli taraftar, düşündüğü en iyi senaryoyu yaşıyor şu an. Bütün oyuncularda da bu güveni görmek güzel.”

"Arda’nın sakatlıkları geçen sene de vardı"

Gazeteci Demirkol, geçen sene Jorge Jesus’un Oosterwolde ve İrfan Can’dan yararlanamadığını dile getirdi. Demirkol, program arkadaşı Arhan Ata Pilavoğlu'nun ‘Arda’yı da çok geç kullandı’ sözlerine “ Arda’nın sakatlıkları vardı. Şimdi onu… vardı yani, yokmuş gibi davranamayız. Yine sakatlandı çok geçmiş olsun ama Fenerbahçe kulübü ameliyat ettirmek istedi mi? Bizim bildiğimiz bir sene daha oynasın dendi. Bir oyuncuyu da sezon sonunda Real Madrid’e yolluyorsanız tamam doğru yapmışsınızdır ama çocuğun sakatlıkları oluyordu.” diyerek cevap verdi.

"Szymanski'nin maçın adamı olmasını bekliyorduk"

Demirkol, Pilavoğlu ile maçın adamı olarak Szymanski’yi seçtiklerini şu sözlerle yineledi: “Maçın adamı dediğimiz gibi Szymanski. Zaten bunu bekliyorduk, takım da kesinlikle bunu Szymanski’ye yaptırıyor. Fred var, Dzeko var, Tadic var. Bunlar sana yaptırır her zaman yapacaklarını. Kimse kimseye büyüklük taslamıyor ama herkes birbirine bir şey vermeye çalışıyor. Bu çok önemli.”

Senin için hazırladığımız haberler