Usta Gazeteci Mehmet Demirkol Galatasaray'ın 6-0'lık Kayserispor Galibiyetini Değerlendirdi

18.04.2023 - 20:08 | Son Güncellenme: 18.04.2023 - 20:23

Başarılı gazeteci Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Süper Lig'in 29. haftasında Yukatel Kayserispor'u 6-0 yendiği maçı değerlendirdi.

Usta Gazeteci Mehmet Demirkol Galatasaray'ın 6-0'lık Kayserispor Galibiyetini Değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Usta gazeteci Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalındaki Karşı Karşıya programında Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'ın Yukatel Kayserispor'u 6-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

"Bizimle oynarken dalga geçilmez diyor"

Galatasaray'a karşı rakiplerinin tedbiri elden bırakması durumunda sarı kırmızıların cezayı kestiğini belirten Demirkol “Galatasaray ‘bizimle oynarken dalga geçilmez’i’ söylüyor. ‘Dalga geçmeyin işinizi tam yapın’ı’ diyor.”

"Amerikan futbolu gibi ciddi koçlar lazım"

Futbolun geldiğini noktada savunma ve hücumun ayrı ayrı özel olarak çalışılması gerektiğini düşünen başarılı gazeteci “Kayserispor kendi açısından fena da başlamadı ilk 15 dakika istedikleri yere top attılar, istedikleri yerlerden dündüler iyi planlanmış ama başka bir göz de lazım. Tabii ki Çağdaş hocanın iyi bir ekibi var onlara da danışıyor ama bugün artık savunma takımı hücum takımı Amerikan Futbolu gibi çok ciddi koçlarla ayrı ayrı çalışıp birbirileri ile de çok ciddi kavga etmeleri lazım maçlara hazırlanırken.” dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: "Jesus'un kalmak istediği kanaatinde değilim"
Habere Git

"Kerem'in yaptığı kolay bir şey değil"

Kerem Aktürkoğlu'nun gelişimini takdir ettiğini belirten Demirkol “Kerem’in en rahat ettiği maçlardan biriydi. Kerem’i rahat ettirirsen canını yakar.  Bu arada çok takdir ediyorum son dönemde bu oyun dönüşü, bizim oyuncularda az bulunan bir şeydir belli bir yaştan sonra. Artık Kerem’e genç diyemeyiz. Ama oyununu dönüştürüyor ve başka bir yere gidiyor, bu kolay bir şey değil bu kadar yıldız oyuncu arasında bunu yapmak. Ama bir taraftan da çok kolay olabilir kendine güvenirsen, onlar da sana güvenirse o serbest vuruşta topun başına geçmene izin verirler.” ifadelerini kullandı.

"Rahat bırakırsan cezalandırıyor Galatasaray"

Galatasaray'ın rakibinin yarattığı boşlukları çok iyi değerlendirdiğini vurgulyan başarılı yorumcu “Torreira ve Oliveira çok güzel seti kurdular, sonucunda ön taraftaki herkes çok rahat etti. Onları rahat ettirmemek lazım. Galatasarayla oynarken nasıl durdururumu düşüneceksin. Rahat bırakırsan çok kolay cezalandırıyor Galatasaray seni.” dedi.

"Savunmayı alet olarak kullandı"

Milot Rashica'nın attığı golde çok akıllıca bir vuruş yağıtğını düşünen Demrikol “Rashica’nın şutu çok iyi. Karşındaki savunma oyuncusunu kaleciyi yanıltmak için alet olarak kullanmaktır bu. Çok güzel vuruş.” dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: "Galatasaray veya Fenerbahçe yenilse kavga çıkardı"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler