Mehmet Demirkol : “Galatasaray, işler kötü giderken”

Cem Ergün
28.04.2024 - 12:13 | Son Güncellenme: 28.04.2024 - 12:31

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor'u deplasmanda 3-0 mağlup eden Galatasaray'ı, Socrates Dergi YouTube kanalında Mehmet Demirkol değerlendirdi.

Mehmet Demirkol : “Galatasaray, işler kötü giderken”

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Süper Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor'u deplasmanda Hakim Ziyech, Kerem Demirbay ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılıların performansını Socrates Dergi YouTube kanalında Mehmet Demirkol değerlendirdi. İşte Demirkol'un sözleri...

"Galatasaray'ın bu tarafı çok önemli"

Galatasaray'ın, Adana Demirspor karşısında aldığı galibiyeti değerlendiren Mehmet Demirkol, "Galatasaray'ın ilk yarıda pozisyonları var. İlk yarıda alabilirlerdi maçı. Hatta ilk golden sonra bence en net 2 pozisyon Adana Demirspor'un. Ama onun üzerine Galatasaray hemen 2. golü attı. Galatasaray'ın bu tarafı çok önemli.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin arasındaki fark da biraz bu oldu. Geçmiş sezonlarda da vardı bu. Galatasaray, işler kötü giderken bozguna uğramıyor. Mutlaka bir direnç noktası bulup, savunmasını yeniden yapılandırabiliyor. Fenerbahçe çabuk bozguna uğruyor. Fenerbahçe vur, kır, gir içeri yapıyor. Planlı bir geri çekilme olmuyor." dedi.

"Akıl alır gibi değil"

Sarı-Kırmızılı takımın ve Okan Buruk'un bu sezonki başarısına da dikkat çeken Demirkol, "Galatasaray için şu var, ayrıca bir değişiklik Türk futbolu için bence bu. Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkarmasa iyi mücadele vermiş, sonuna kadar zorlamış ve yıpranmış, sonra Avrupa'da Play-Off yapıp yıpranmış bir takımın bu puanı toplaması akıl alır gibi değil. Bu kadar yıpranmış ve yeni transferlerini büyük oranda kullanamayan Okan Buruk'u, İrfan Hocayı tebrik etmek lazım." yorumunda bulundu.

"Sezon başında planda yoktu"

Mehmet Demirkol, Galatasaray'da son dönemde gösterdiği performansla yıldızlaşan Dries Mertens hakkında ise şu sözleri sarf etti: "Dries Mertens baya ısırıyor. Bu yaşta bir oyuncu, sezonun başından beri böyle. Bir taraftan kontrat da geliyor, o da var. Şampiyonluğu da çok istiyor. Sözleşme en azından 1 sene uzatılır ama Mertens 1 sene ister mi bilmiyorum. Sezon başında planda bile yoktu. Çok değerli bir iş oldu."

Senin için hazırladığımız haberler