Mehmet Demirkol: "Artık ligde doğal şampiyon Galatasaray"

Furkan Sönmez
23.04.2024 - 13:48 | Son Güncellenme: 23.04.2024 - 14:08

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Süper Ligi'nin 33. haftasında oynanan Galatasaray - Pendikspor maçını yorumladı. İşte detaylar.

Mehmet Demirkol: "Artık ligde doğal şampiyon Galatasaray"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 33. haftasında sahasında Pendikspor'u konuk eden ve rakibini 4-1 mağlup ederek liderliğini sürdüren Galatasaray'da işlerin yolunda olduğunu söyleyen ünlü yorumcu, "Pendikspor'un oyunu çok akışkandı. Özellikle savunmada Murat Akça'nın soğukkanlılığını beğendim. Galatasaray çok baskı yapamadı başta ve dengeli gidiyordu maç ama işte bir tane adam var orada Mauro Icardi. Kendini bilmek ve maksimumunu kullanmak çok değerli bence. Şu an mesela Manchester United'da oynamaz mıydı Icardi? Çok can sıkıcı rakipler için, oyunu alsan bile skoru alamıyorsun" açıklamasını yaptı.

"Güvenilir oyuncuları fazla Galatasaray'ın"

Galatasaray'da güvenilir oyuncu sayısının fazla olduğunu söyleyen ve duran toplarda sarı kırmızılıların etkili olduğunu vurgulayan Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe'nin bir oyunu var o oyunu oynadığında tutamıyorsun ama Galatasaray'da ayrı. Mesela Fenerbahçe'de koşu atan adam yok. Galatasaray'da çözüm yolu fazla ve duran toplarda 11 golleri var. Okan Buruk o setleri çok iyi çalıştırmış, güvenilir oyuncuları fazla Galatasaray'ın" dedi.

"Sneijder ve Hagi olmasını beklemeyeceksin..."

Galatasaray'da Pendikspor maçına yedek kulübesinde başlayan Kerem Aktürkoğlu ile ilgili konuşan tecrübeli yorumcu, "Kerem Aktürkoğlu'nun psikolojik bir şeyi var. Bence Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile vedalaşmamalı. Çok dğerli istatistikleri var, vazgeçilmez oyuncuya da dönüşebiliyor. Sneijder veya Hagi olmasını beklemeyeceksin ve yararlanmaya çalışman gerekecek. Taraftar ve yönetim olarak Kerem'i takımda tutmaya ihtiyaç var" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol'dan penaltı yorumu: "Benim sorduğum hakem hocaları..."
Habere Git

"Galatasaray, Türkiye'de Bayernleşti"

Ünlü yorumcu, Galatasaray'ın Türkiye'de Bayern Münih'e dönüştüğünü söyledi ve "1. adam olmaya çok alışmış bir oyuncuya sen 'Gel destek oyuncu ol' demek zor. Icardi o 1. adam şu an ve yapacak bir şey yok. Üst üste Zaha'nın müthiş bir performansını görmedik. İyi oynadığı maçlar oldu ama bunu üst üste yapamadı. Galatasaray, Türkiye'de Bayernleşti. Artık ligde doğal şampiyon Galatasaray. Eskiden Fenerbahçe'ydi ama şimdi Galatasaray" ifadelerini kullandı.

"Lig şu an bu şekilde bitse..."

Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Dries Mertens hakkında ise şu cümleleri kullandı: "Mertens'le vedalaşmak çok zor. Şu an lig bu şekilde bitse, Mertens'in altın karmaya girip girmemesini düşünürsün. Sezona sallanarak başladı ama güvenilmesi gereken bir oyuncu direkt karakter koyuyor."

Senin için hazırladığımız haberler