Mehmet Demirkol gündemi değerlendirdi

16.10.2019 - 20:41 | Son Güncellenme: 16.10.2019 - 17:53

Mehmet Demirkol gündemi değerlendirdi

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sports ekranlarında yayınlanan beIN Manşet programında gündemi değerlendirdi.

Beşiktaş'taki başkanlık yarışını da değerlendiren Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beşiktaş'taki başkan adaylarının açıklamaları üzerine...

Söylemlerin sert olmasını bekliyordum ama sözlerin bu kadar sert olması beni şaşırtıyor. İnsanlar pozitif şeyler duymak istiyor. Burada öyle bir şey yok. Serdal Adalı son dönemde yönetimdeydi. Ahmet Nur Çebi ise uzun yıllar yönetimde yer aldı. Diyo ki, 'Serdal Adalı gelirse zihniyet devam edecek.' Neden Fikret Orman bırakana bekledin, sorusu söylenebilir... 'Fikret Orman seçime girmeden ben girmem' diyorsan onu onaylıyorsundur. 

Dün çok daha pozitif konuşmuştu Ahmet Nur Çebi. Belki Hürser Tekinoktay daha başka şeyler söylüyor. Olur olmaz, bilmiyorum. Bu insanlar büyük organizasyonlar yöneten insanlar. Madem bu kadar büyük problem var, o zaman neden 3 ay önceki seçime girmediniz? Fikret Orman aday olmayacağını açıklayınca Ahmet Nur Çebi aday oldu. Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören, Fikret Orman ve Serdal Adalı bence de aynı çizginin adayları. Ahmet Nur Çebi muhtemelen bu seçimi kazanacağını düşünüyor. Herkes oradaydı. Serdal Adalı oradaydı, Ahmet Nur Çebi oradaydı. Dışarıdan ortalama bir taraftar, 'Paralar nerede?' diye bağırır ama 'O kadar da değil' der. Ama içerideki adaylar denetlemeden bahsediyor. İki tane ikinci başkan denetlemekten bahsediyor. Ortalama taraftar ne düşünüyor? Demek ki bir şey var... Hürser Tekinoktay da 19 yılı denetleyeceğini söyledi.

Her türlü seçimin 1 tane yıldızı olur. Siyasette de, kulüp seçiminde de böyledir. Bazı seçimlerde de olmaz. Galatasaray'ın son seçimi gibi. Bu seçim de bir tepki seçimi. Bir yıldızı yok. 4 aday içinden birinin çok sivrildiğini düşünmüyorum. Serdal Adalı ile Ahmet Nur Çebi önde görünüyor. Hürser Tekinoktay başka bir şey söylüyor. Hürser başkan da 'Bayern Münih gibi olacağız' diyor. Zor. Futbol sahasından çıkıp da kulüp yönetilmez. Mümkün değil. Biz de eğitim pek önemsenmiyor. Tembellik var, hemen olsun isteniyor. Onun eğitimini alan birinin oraya girmesi gerekiyor. Bayern Münih olacağız! Peki, ama nasıl ve kimle? 4 başkan adayı arasında farklı bir şey söyleyen tek kişi Hürser Tekinoktay.

Milli Takımımızın son durumu hakkında...

Oturmuş, iyi giden ve her şeyin doğru olduğu bir takım yok. Ligin şampiyonu olan Galatasaray'dan oyuncu yok. Yabancı sınırlamasıyla alakalı bir şey söylemiyorum. İsteyen, istediği kadar yabancı oynatsın. Çok özel oyuncular var ve bu oyuncular teknik direktörün söylediğine ikna olmuş durumdalar. Başka kimse bu şekilde yapamaz. 

Biz daha hiçbir gruptan lider çıkmadık. Son elemelerde de ya 3. ya da 4. olduk. Bu kadro genç bir kadro. Bu kadronun bu oyuna ikna olması Şenol Güneş'in kendisi. 'Ben takımı zor idare ediyorum' dedi. Burada bir alçakgönüllülük var. Avrupa futbolu altın çağını yaşıyor. Tarihinin en acayip dönemini yaşıyor. Evet kopmalar var ama 5, 6 lig uçuyor. Şampiyonlar Ligi'ni izlerken nefes alamıyorum. Milli Takımı, İstanbul'dan kaçırdık, şimdi herkes gelsin diye bekliyor.

İzlanda ve Fransa'nın olduğu grupta 8. maçın sonunda lider olmak şans değildir. 3 tane gol yemişsin ama hepsi duran toplarda. Ayrıca duran toplarda 8 tane gol atmışsın. Bazı şeyler futbolda tartışmaya açıktır ama bu takım oynuyor. Bu tartışmaya açık değildir.

"Adem Büyük, Galatasaray'ın aradığı ruh olabilir"

Şu anki yabancı kuralı topal bir kural ama değiştirilmeye çalışılan kural daha yanlış. Bütün oyuncular yabancı olsun demiyorum. Bu sene Galatasaray'ın 11'inde Ozan Kabak olsaydı daha farklı olurdu. Milli Takımı'n orta saha havuzu geniş. Galatasaray'ın aradığı ruhun Adem Büyük olabileceğini düşünüyorum. Biz Galatasaray'ı PSG maçındaki mücadele ile övdük, iyi oyunla değil.

"Galatasaray'da ciddi problem var"

Galatasaray'da hamaset var. Dış düşmanlar, içerideki sorunlar... Omuz atma görüntüsü veriliyor herkesin önünde. İbra edilmemiş bir yönetim mahkeme kararıyla görevde duruyor. Sadece seçilmiş değil. Seçilmiş, ibra edilmemiş ve mahkeme kararıyla görev kalan bir yönetim. Esas sorun burada. Ciddi bir problem var.

Senin için hazırladığımız haberler