Mehmet Demirkol: "Başakşehir son 2 sezonun travmasını yaşadı"

29.06.2020 - 17:53 | Son Güncellenme: 29.06.2020 - 18:57

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'a dair açıklamalarda bulundu. Demirkol, Bein Manşet programında konuştu ve spor gündemini değerlendirdi. Peki Başakşehir - Galatasaray maçı hakkında neler söyledi? İşte tüm detaylar...

Mehmet Demirkol: "Başakşehir son 2 sezonun travmasını yaşadı"

Ünlü spor yorumcusu Mehmet DemirkolbeIN Manşet programında spor gündemine dair açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar...

"Nwakaeme ve Ekuban'ın yokluğu belliydi"

Trabzonspor'da şu anda Obi Mikel olsa fena olmazdı. Trabzonspor zaman zaman maçları rakibine vermişti. Fakat sonrasında golü bulmuştu. Trabzonspor'da Ankaragücü maçında Nwakaeme ve Ekuban'ın yokluğu belliydi. Birçok maçta Sörloth-Ekuban ikilisinin birçok pozisyon yarattığını söylememiz lazım. Başakşehir'in Antalyaspor maçında iki önemli eksiği var. Visca ve Mahmut... Antalyaspor da iyi toparlandı. Visca ve Mahmut'un yokluğunda Okan Buruk'un Antalyaspor maçındaki planlamasını merak ediyorum. 

"Galatasaray gol yollarında üretemedi"

Okan Buruk, Galatasaray maçında Gökhan İnler'i daha erken oyuna alabilirdi. Galatasaray, santrforsuz oynamanın verdiği avantajı orta sahaya bir kişi ekstra koyarak bundan yararlandı fakat santrforsuzluğun sıkıntısını yaşadı. Başakşehir'in orta sahasının daha fazla olmasını beklerdim. Galatasaray oyun üstünlüğünü aldı fakat gol yollarında üretemedi. Belhanda'nın ayağında topu çok fazla tutması büyük eksiklik, birkaç defa yanlış pas verdi, pozisyon kesildi. 

"Başakşehir'de son 2 sezonun travmasını gördüm"

Başakşehir son 2 sezonun travmasını yaşadı, bunu net bir biçimde gördüm. Ömer Bayram çok fazla fizik oyunu oynuyor. Pandemi sürecindeki ara ve sıcaklık Ömer Bayram'ın oyununu etkiler. Ömer'i fizik olarak gerilemiş buldum. Seri çok iyiydi, Emre Akbaba önde çok çalıştı, Donk iyiydi, Okan'ı da beğendim. Okan iyi bir kaleci, dün bir hata yaptı fakat Muslera'dan sonra kaleci almak çok zor. Muslera'dan ayrı kalmak herkes için çok üzücü. Bu sonuç, Galatasaray'ı epey bir geride bıraktı. Galatasaray dışında herhangi bir takım olsa bu pozisyonda, 'Hiç şampiyonluk şansı yok.' diyebiliriz ama Galatasaray'ın böyle geri dönüşleri vardır. O yüzden herkes biraz pay bırakıyor.

"Yönetimler bizden ve kamuoyundan etkilenmemeli"

Hüseyin Çimşir bu sezon 1 puan farkla şampiyonluğu kaybetsin gelecek sezon görevde kalabilir mi? Hüseyin Çimşir bu sezon şampiyon olsa bile tartışılacak. Yönetimlerin bizden ve kamuoyundan etkilenmeyi bırakmaları lazım. "Ben bir plan yapıyorum; bu adamla devam edeceğim" denmeli. Yayıncı kuruluş ve TFF karar almalı oyunun gereksiz durdurmaması için... Yugoslav faulü bu... 

"Emre'nin soğukkanlı olması lazım"

Türkiye'de hakemlik yapmak imkansız. Kuralı bilmeden, hakemler üzerinde kesin yargılarda bulunabiliyoruz. Kuralı anlatsan da ikna olmuyoruz. Fenerbahçe taraftarının Emre'nin ağlaması hoşuna gidebilir, seneye diyelim ki Fenerbahçe UEFA finaline çıkıyor, maçtan önce ağlamayamı başlayacağız? Emre'nin soğukkanlı olması lazım.Diaby'den Sergen Hoca'nın umutlu olması güzel. Lens'in topsuz oyunu çok zayıf. Lens bu hafta geçen haftaya göre daha iyiydi. Burak'ın golü de asisti de çok güzeldi.

Senin için hazırladığımız haberler