Mehmet Demirkol: "Herkese 100-150 gün ceza veriyorsunuz"

01.07.2020 - 17:40 | Son Güncellenme: 01.07.2020 - 17:48

Mehmet Demirkol: "Herkese 100-150 gün ceza veriyorsunuz"

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Manşet programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirkol, Fatih Terim'in attığı tweet, Alanya'daki olayların faturası ve FIFA'nın yeni ofsayt teknolojisi hakkında neler söyledi? İşte detaylar... 

"Yumruklar gösterildi"

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na verilen PFDK cezasını değerlendiren Demirkol, "15 gün, yani biraz... Sahanın içine girdi sayın başkan. Yumruklar gösterildi, bağır, çağır, özür yok vs. ve 15 gün. Hakikaten derim ki, 'Kardeşim bak bunun lafı olur sonra. Herkese 100-150 gün veriyorsunuz. Bizim şampiyonluğumuza halel getirir bu, şunu gözden geçirin. Şöyle bir şey olmaz; içinde, küfür-kafir, iftira, hakaret olmayan bir konuşmaya 150 gün ceza verip, fiziki mücadeleye 15 gün ceza, olmaz. O yüzden, doğru değil. Bundan sonra böyle mi uygulanacak? Başkan sahaya girdiği zaman 15 gün mü bundan sonra?" dedi. 

"Böyle bir şey olacağını zannetmiyorum"

Açıklamalarına devame den Demirkol, "Tahir'in yazısına göre böyle bir şey olmamış. Bu, problem. Sen, izin almadan oyuncuyla görüşmüşsün, bir de üzerine para vermişsin. Başka bir kulübün oyuncusuna, kulübünden izin almadan para vermişsin.Bunun açıklanması lazım. Böyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Birisi yanılıyor burada" şeklinde konuştu. 

"Erdoğan'ın kalmasını istiyorum"

Demirkol, "Rıza hoca o kadar sıklıkla, 'Bu oyuncular gidecek ama ben Erdoğan'ın kalmasını istiyorum.' dedi ki, herhalde dedim yani teknik direktör böyle söylüyorsa, kulüpten bir yazılı izin alındı herhalde" açıklamasını yaptı.

"Liverpool'da genç bir yetenekken belli bir standardı vardı"

Babel'in belli bir standardı olduğunu kaydeden Demirkol, "Babel, Liverpool'da genç bir yetenekken belli bir standardı vardı. Herhalde zirvesi, Beşiktaş’tır. Bence öyle, Kasımpaşa değil, İspanya'da bir yarım sezon fena değildi ama Beşiktaş'ta uçtu. Dolayısıyla, 'Şu anki çöküşü mü, Beşiktaş'taki yükselişi mi?' sorusuna, biraz Beşiktaş'taki yükselişine daha yakınım" ifadelerini kullandı. 

FIFA'nın yeni ofsayt teknolojisi hakkında...

FIFA'nın yeni ofsayt teknolojisine de değinen Demirkol, "Bu muhtemelen yayın kamerasının dışında olacak. 4 ya da 8, sahayı çevreleyen bölgeye başka türlü kamera koyulacaktır muhtemelen. Şu anda yayını yaptığımız kameralarla her şey yapılıyor, yazılım ona göre. Bunun yazılımı farklı olacak gibi duruyor" dedi. 

"Filmi çekilir mi?"

MKE Ankaragücü maçındaki ofsayt çizgisi tartışmaları hakkında da konuşan Demirkol, "Acaba bu perspektif bizi kandırıyor mu? Karartınca daha akla yatkın değil mi? "Filmi çekilir mi? Olağanüstü bir film senaryosu olur ama Arda kendisi yazmayacak. Tarafsız bir gözle yazılacak ve çekilecek" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler