Mehmet Demirkol Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının hakemi Ali Palabıyık'ı değerlendirdi

Burak Alaca
03.02.2023 - 15:41 | Son Güncellenme: 03.02.2023 - 18:12

Ünlü gazeteci Mehmet Demirkol, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında tartışmalı kararlara imza atan hakem Ali Palabıyık'ı eleştirdi.

Mehmet Demirkol Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının hakemi Ali Palabıyık'ı değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Gazeteci Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında yayınlanan Karşı Karşıya programında Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçındaki kritik hakem kararlarını değerlendirdi.

"Hakemin kimyası bozuk belli"

Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık hakkında 'kimyası bozuk' eleştirisinde bulunan Demirkol "Konuşmaya Ali Palabıyık’tan başlamamız lazım. Herhalde şu an teknik falan konuşsak güzel küfür yeriz. Kimyası bozuk hocanın çok belli. Özellikle sonda Zajc’a vermediği faul, Jesus’un kırmızı kart görmesine yol açan pozisyon. Orada iki metre önünde, bazen çok yakınken çözemezsin. Hakem hocanın bulunduğu pozisyon doğru, ağzına götürüyor düdüğü sonra çalmıyor. Orada da VAR bekledi herhalde. Orada kimyasının bozuk olduğunu görüyorsun zaten bir kimya problemi var orada." dedi.

"Bathsuayi'nin pozisyonu el gibi duruyor"

Bathsuayi'nin elle dokunduğu ve öncesi için penaltı beklediği pozisyon için tecrübeli gazeteci "Bathsuayi’nin sonunda elle dokunduğu bir kara kucak sahnesi var ya, penaltı gibi duruyor o. Ondan  1 dakika önce yaklaşı uyardı oyuncuları. Ve o iki oyuncuyu uyardı yanlış görmediysem. Şöyle yapmayın, böyle yapmayın durdurdu oyunu. Zaten o uyarı işini de ben anlamıyorum. Oyuncular bilmiyor mu? Taç atarken nasıl atması gerektiği için, korneri nasıl kullancağı için yapmıyorsan, Duran topta itişmemeleri için uyarmanın ne manası var?" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe taraftarı, Adana Demirspor maçının hakemi ile karşılaştı! Olanlar oldu!
Habere Git

"İlk çıktığında iyi hakemdi"

Ali Palabıyık'ın standart aralığının çok geniş olduğunu vurgulayan Demirkol "Ali Palabıyık ilk çıktığında çok iyi hakemdi, tıpkı Ali Şansalan gibi ama belli ki psikolojisi yetmiyor. Bazen ben Premier League hakemiyim diyor sertliğe müsade ediyor, bazen de ben eski tip Türk hakemiyim diyor. Standart, davranış aralığı çok geniş. O yüzden oyuncular anlayamıyor ne olup, ne bittiğini. Çok standartsızdı." ifadelerini kullandı.

"Acaba eski MHK kazık atıp gideyim mi dedi?"

Ali Palabıyık'ın bu maça atanmasının yanlış bir karar olduğunu savunan Mehmet Demirkol "Bu maçın iki takımın da oyun stillerine bakıldığında; çok tempolu, çok git gelli bir maç olacağı, oyun mesafelerinin uzayacağı, çok koşturmaca olacağı dolayısıyla faule ve temasa açık temasa çok açık olacağı belliydi. Neden yaptılar acaba? Bu atamayı yapan Lale Orta yönetimi değil bir önceki MHK. Acaba o MHK'e yenisine bir kazık atıp mı gideyim dedi." dedi.

"Mert Hakan'ın pozisyonunda bir kanıt gözükmüyor"

Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'ın iptal olan golünü değerlendiren Demirkol "En üzerinde tartışılan pozisyon Mert Hakan'ın golü. VAR neye bakıyorsa, hangi sahneye bakıyorsa, bizim aynı anda o pozisyonu ekranda görmemiz lazım. Premier League'de böyle. VAR neye bakıyorsa, o sırada hakeme neyi gösteriyorlarsa bizim de o görüntüyü canlı yayında görmemiz lazım. Bilgide böyle bir asimetri olmaz. Bizim hiç görmediğimiz pozisyonu görüyor olabilir. Maçı izlerken Mert Hakan golü attı, dedim el olabilir. Daha sonra tekrarına baktık, bir kanıt gözükmüyor. Olsa bile VAR'ın dahil olacağı bir durum yok." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe olağanüstü toplanıyor
Habere Git

"Belhanda gök taşı gibi düşüyor"

Samet Akaydın ve Younnes Belhanda arasında geçen tartışmalı pozisyon için Demirkol "Samet'in pozisyonunda Belhanda'nın topla alakası yok gök taşı gibi düşüyor adamın üstüne. Bu faul değil mi şimdi? Ceza sahası dışında olsa faul olacağı kesin tabi de. Hakem onu düşünüyor muhtemelen, ben şimdi buna faul mü çalacağım diyor. Faul ama yani." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe Norveç takımı gibiydi"

Fenerbahçeli futbolcuların hakeme toplu itirazda bulunmamasından bahseden Demirkol "Fenerbahçeli futbolcular pozisyonlara hiç toplu itirazda bulunmadı. Sanki bir Norveç takımı gibiydiler. Bu geçer akçe değil Türkiye de, taç için bile hakemin üstüne saldırman gerekiyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler