Mehmet Demirkol: "İsmail Kartal'ın en büyük başarısı..."

Furkan Sönmez
04.03.2024 - 02:50 | Son Güncellenme: 04.03.2024 - 02:53

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Süper Ligi'nin 28. haftasında oynanan Hatayspor - Fenerbahçe maçı hakkında yorumlarda bulundu. Detaylar.

Mehmet Demirkol: "İsmail Kartal'ın en büyük başarısı..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 28. haftasında Hatayspor'a konuk olan Fenerbahçe, rakibini Osayi Samuel ve Cengiz Ünder'in golleriyle 2-0 mağlup etti ve puanını 73'e yükseltmeyi başardı. Osayi Samuel'e ilk golde asist yapan Edin Dzeko için yorumlarda bulunan Demirkol, "Maçın yıldızı kesinlikle Edin Dzeko'dur. Oynamayı çok seviyor Dzeko, Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı bu adam" dedi.

"Fred geldikten sonra iş değişti"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred'in geri dönmesi hakkında demeçler veren başarılı yorumcu, "Fenerbahçe merkezini kullanamıyor Fred olmadığı zaman. Mert Hakan kötü diyemeyiz, Krunic-İsmail'den Mert Hakan-İsmail'i kullanmak daha iyi ama merkezi açabildi mi Fenerbahçe? Açamadı, ama Fred geldikten sonra iş değişti. Dzeko'nun üstündeki yükü de alıyor. Hiçbir takımda bir oyuncunun eksikliği bu kadar fark yaratmıyor" yorumunu yaptı.

"İsmail Kartal'ın en büyük başarısı..."

Fenerbahçe'de 17 kez stoper tandeminin değiştiğini belirten 54 yaşındakü ünlü yorumcu, "Fred Fenerbahçe'yi çok değiştiriyor. Prime bir Fenerbahçe'ye dönüştürüyor. Fred oyunu 360 derece haline getiriyor, ani geri dönüşleriyle, hücuma servisleriyle gibi. Fenerbahçe, Fred ile hiç sıkıntı çekmedi. İsmail Kartal'ın en büyük başarısı, 17 tane savunma ikilisiyle oynadı Fenerbahçe. İnanılmaz bir şey bu. 17 değişik ikili var Fenerbahçe'de. Şampiyonluğa oynayan, Mart'ta Avrupa'yı gören bir takım için inanılmaz bir başarı, normalde olmaz bu" diye konuştu.

"Fred'siz bir oyun planı kuramadı İsmail Kartal"

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın Fred olmadan bir plan yapamadığına değinen Mehmet Demirkol, "Fred'siz bir oyun planı kuramadı İsmail Kartal. Mert Hakan yetişti ama Fred 9'sa eğer, Mert Hakan 4'lerde. Crespo ve Lincoln Henrique'yi bırakmak veya ikna edememekte yanlışlık var bence. Fred'e güvenemiyorsun 2 tane ağır sakatlık yaşadı. Mert Hakan'a da ne kadar güvenebilirsin bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Union SG maçı beni çok endişelendiriyor"

Fenerbahçe'nin 10 Mart'ta Konferans Ligi son 16 turunda karşılaşacağı Belçika ekibi Union SG'yi değerlendiren Demirkol, "Union SG maçı beni çok endişelendiriyor. Çok zorlu bir maç gerçekten. Fenerbahçe'nin iki hücum kanadı da savunma arkasına koşu yapmıyorlar, ayaklarına aldıklarında sihri yapıyorlar. Eskiden atar giderdi Cengiz o yok. Sadece geldiği zaman vururum yetmiyor" açıklamasını yaptı.

"Rade Krunic'in bu kadar kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum"

Fenerbahçe'de geldiği günden beri eleştirilen orta saha Rade Krunic'in performansını konuşan ünlü spor yorumcusu, "Rade Krunic'in bu kadar kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Bence rolünü anlamadı. Nasıl bir rolü kavrayacağını anlayamadı tam. Biraz da duygusal biri galiba" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler