Mehmet Demirkol: "Mayıs'ı görme ihtimali..."

Furkan Sönmez
17.04.2024 - 20:14 | Son Güncellenme: 17.04.2024 - 20:50

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında yarın Olympiakos ile Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçına çıkacak Fenerbahçe'yi yorumladı.

Mehmet Demirkol: "Mayıs'ı görme ihtimali..."

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, yarın Olympiakos ile Ülker Stadyumu'nda karşılaşacak olan temsilcimiz Fenerbahçe'nin oyun planını ve turu nasıl geçebileceğini konuştu. Demirkol, "Fenerbahçe, Olympiakos maçında son dakikalardaki momentumunu devam ettirmeli. Rakibi tehdit etmeli ve taraftarların da buna destek vermesi gerek. Geçen seneki Sevilla maçındaki gibi yapılmamalı. Turu alabileceğimiz bir maçta, oyun birkaç dakika durdu ve elimizdeki turu kaybetmiştik" dedi.

"Herkesten daha önemli..."

Ünlü isim, Fenerbahçe'nin yıldız stoperi Alexander Djiku ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Beni endişlendiren birkaç şey var, heyecan veren de birkaç şey var. Livakovic hafta sonu bir maç kurtardı, Djiku'nun geri dönüşü önemli çünkü Fenerbahçe'nin oyun kurma anlamında diğer herkesten daha önemli. Djiku olduğu zaman İsmail Yüksek'in yükü de azaltır."

"Mayıs'ı görme ihtimali..."

Fenerbahçe'nin tam kadro olarak sahaya çıkmasının avantajlı olduğunu ifade eden 54 yaşındaki tecrübeli yorumcu, "Fenerbahçe'nin oyunu kurup, alana yerleşmesi lazım. Rakibin stoperlerinde de çok eksik var. Bizden de fazla transfer yapmışlar, önemli oyuncularını oynatamıyorlar. Kadroları çalkantılı onların. Ben umutluyum, Fenerbahçe ideal kadrosuyla maça çıkabilecek. Mayıs'ı görme ihtimali de sevindirici" yorumunu yaptı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: "Dilinin kemiği yok"
Habere Git

"İyi işler çıkardı"

Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile eşleşen temsilcimizde, ilk maçta Oosterwolde sakatlık yaşadı ve MR sonuçlarına göre menisküs yırtığı meydana geldi. Hollandalı futbolcunun eksikliği hakkında konuşan Mehmet Demirkol, "Jayden Oosterwolde'nin bir sakatlığı var. Sol bek ve stoper olarak kullanıldı bu sezon ve iyi işler çıkardı. Aslında orta sahanın savunma bölümünde de kullanılabilir uzun vadede. Ön libero denilen pozisyonda da oynayabilecek bir futbolcu" diye konuştu.

"Her zaman bir ihtimal var..."

İlk maçı 3-2 kaybeden Fenerbahçe'nin rövanşta avantajlı olduğunu söyleyen ve deplasmanda attığı golün dezavantajları olduğuna da değinen ünlü yorumcu, "Her zaman bir ihtimal var. Deplasman golü lehine gibi gözükse bile kafa karıştırabiliyor. Skorun eşitlenmesi, sana sonuna kadar çeşitli imkanlar tanıyor. 3-0 geriye düştüğünde bile maçı çevirebilecek potansiyelinin olduğunu bilerek devam edersin" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe - Olympiakos maçı ne zaman ve saat kaçta?

Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'a deplasmanda 3-2 yenilen temsilcimiz, yarın Kadıköy'de Ülker Stadyumu'nda rövanş karşılaşmasına çıkacak. Mücadele, 22:00'de başlayacak ve TV8 ekranlarından canlı yayınlanacak.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: "Bu çok acı verici"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler