Mehmet Demirkol: "Montella ile alakalı iki kötü şey var"

Ali Bozkurt
23.06.2024 - 14:56 | Son Güncellenme: 23.06.2024 - 15:09

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Portekiz’e 3-0 yenildi. Maçın ardından Mehmet Demirkol, Montella hakkında flaş açıklamalar yaptı.

Mehmet Demirkol: "Montella ile alakalı iki kötü şey var"

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Portekiz’e 3-0 yenilerek  mağlubiyet almasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu. 

''Orkun yapamadı Hakan yapamadı Kaan Ayhan maçın başında bir kere çıktı''

Montella'nın Barış Alper ile oyuna başlaması hakkında konuşan Demirkol, ''Barışla başlamayı anlıyorum. Barışla başlamanın mantığı şu; kapılan ikinci toplarda rakip takımın defansının yarattığı zaaflardan Barış Alper’in yaptığı koşularla yararlanmak, bunu yapamadığın Orkun yapamadı Hakan yapamadı Kaan Ayhan maçın başında bir kere çıktı topla onu da kestiler, herkes sırayla gelip yerini alıp baskıladı.'' dedi.

''Montella’nın saha içerisindeki idaresi korkunç''

Montella'nın saha içindeki yönetimi hakkında konuşan Demirkol, ''Şimdi bunu yapamayınca ne yapıyorsun Barış Alper’e 60 metrelik top atıyorsun. 60 metrelik top attığın zaman karşıdaki iki tane stoper o topu alır. Şimdi bu durumda ne yapacaksın? Biraz da geri gelip oynamayı bilen öndeki çapa olacak gerçek bir pivota ihtiyacın var. At bir santrafor ki işin içine bir mücadele girsin. Şimdi Cenk’i beğen beğenme adamı çağırmışsın tecrübesi de var,sağlıklı,Pepe ile de oynamış topu çıkaramıyorsun da. Ne yapacaksın? Zaten Yunus 10 dakika oynadı gerisi yok. Barışı çek kenara. Yunus’un Nuno Mendes’i falan takip etmesi mümkün değil en azından Barış onunla kapışır. Montella’nın saha içerisindeki idaresi korkunç. '' ifadeleri kullandı.

''Hatalı bir maç''

''Hatalı bir maç. Bu eleştiriler skorla alakalı değil gerçekten değil yenilirsin üç sıfır yenilirsin olabilir ama oyun 6-0. O can sıkıcı. Burada ne yapacağız o zaman,bunu unutacağız.''

''Demek ki böyle bir şey var ama...''

Açıklamasına devam eden Demirkol, ''Bülent Timurlenk bir tweet atmış yorgunluk demiyor adam niye ısrarla o yorgunu sokuyorsun diye,yoksa öyle bir kelime niye onu oraya koyuyorsun anlamadım.Ama sakatlığı da anlatmak imkansız. Bize gelen haber,sana gelen haber çocuğun kasında bir sakatlığı olduğuydu. Zaten maçın bir kısmında bir kornerde Hakan Arda’ya “korneri sen at”dedi. Arda gösterdi durumunu “yok korneri sen at”dedi. Demek ki böyle bir şey var ama diğer taraftan 30.dakikada ısınmaya gitti çocuk ve zıplıyor,koşuyor depar atıyor.B unları idare edemedik.'' dedi.

''Montella ile alakalı iki kötü şey var''

Montella'nın performansı hakkında konuşan Demirkol, ''Montella ile alakalı iki kötü şey var. Biri iletişimi çok kötü ikincisi maç için analizleri çok kötü. Olmadı santrafor atman lazımdı başka bir çaresi yoktu onun. '' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler