Mehmet Demirkol: “Montella rakibi tanıyor ama…

Arif Can Yıldız
03.07.2024 - 01:48 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 01:55

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale çıkmasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu.

Mehmet Demirkol: “Montella rakibi tanıyor ama…

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Avusturya’yı 2-1 yenerek turnuvada çeyrek finale çıkmasının ardından ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu. 

“Uzun zamandır böyle hissetmedim”

Alınan galibiyetten ötürü çok mutlu olduğunu söyleyen Demirkol: “Çok uzun zamandır böyle sevinmemiştim. Bütün futbolcuları tebrik ediyorum. Maçın sonunda zıpladık.

İki tane aynı gol

Bizim çocuklar Avusturya kalecisine ve savunmasını çalışmış. İki tane şahane korner. Neredeyse iki tane aynı gol. 2-1’e geldikten sonra akan oyunda pozisyon verdik ama ayakta kalmak önemliydi. Biz de bunu başardık.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: “Biraz daha yapabilseydik daha güzel olurdu”
Habere Git

Mert en iyi dönemlerinde gibiydi

Son dakikada Mert’in çıkardığı topu hiç unutmayacağım. İnanılmaz bir andı. Verdiğimiz pozisyonlarda da Mert en iyi dönemlerini hatırlattı. Ferdi ve Mert çok çok iyi işler yaptılar. Ferdi yine olağanüstüydü.

İsmail bir tane hata yaptı

İsmail ilk yarının sonunda bir tane hata yaptı. Bunun yapılmaması gerekildiği çalışılmış belli ki. Orda hemen bir araya geldiler. Devre bittiği zaman konuşuldu.  Kerem girdikten sonra çok iyiydi. Barış kendi standartının altındaydı.  

Avusturya eğer bizi geçse…

Avusturya eğer bizi elese Hollanda’yı da elerdi. ‘Duyguya esir olmamak lazım’ diyorum ama burda duygular biraz bizi hayatta tuttu. Duygu dengesini çok iyi ayarladık. Avusturya pozisyona girdi ama savunmamız ve kalecimiz çok iyiydi.

Montella rakibi biliyor ama…

Kanatlardan çıkma çabamız, oyunu kanatlardan kurma çabamamız, rakibi merkeze yönlendirmemiz ve Merkezde kapatmamız çok iyiydi. Montella rakibin şut denemediğini biliyor ama hava yağmurluydu rakip şutlar çıkararak tehlikle olabilirdi. Bu maçı kaybededebilirdik. Bu maç nasıl kazanılır Montella bunun çok güzel bir planını çizmiş.

Baskı hissettiklerini düşünmüyorum

Gruptan üçüncü olarak çıkmak da bir başarıydı ama ikinci olarak çıkmak ‘hedefi vurmak’ demekti. Bundan sonra her şey mümkün. Kendimize güvenimizde üst düzey. Hakan Çalhanoğlu dönecek. Mert için çok endişeliydim çünkü sınırda bulunuyor. Milliler bundan sonra daha rahat oynayacaklardır. Ben artık çok baskı hissettiklerini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler