Mehmet Demirkol: "Montella’nın çıkmazı Arda mı santrfor mu"

Akın Ungan
27.06.2024 - 17:45 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 17:58

Mehmet Demirkol, Türkiye'nin Çekya'yı 2-1 yendiği maçı ve teknik direktör Vincenzo Montella'nın Arda Güler'in yer aldığı santrforsuz oyun planını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol: "Montella’nın çıkmazı Arda mı santrfor mu"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçına çıkan A Milli Takımımız, Çekya'yı 2-1 yenerek grubu ikinci tamamladı. Ay-Yıldızlılar bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırmayı başardı. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Türkiye'nin bu başarısını Socrates Dergi YouTube kanalında yorumladı.

"Montella’nın planı doğruydu ama işleyişi istediği gibi olmadı"

Vincenzo Montella'yı ve Türkiye'nin Çekya karşısındaki oyun planını değerlendiren Mehmet Demirkol, "Portekiz maçından yedi değişiklik var, zorunlu olanları var, formla alakalı, rakip analiziyle alakalı olanlar var. Benim itirazım yok. Anlayabiliyorum ne yapmak istediğini. Bütün bu planın içinde bu planın işlememesine yol açan şey, sahte 9 ile oynuyorsanız kanat oyuncularının bu kadar çizgiye basmaması gerekir. Çizgiye basıyorsa da Ferdi ve Mert’in içeriye doğru hareketlenmesi gerekir. Orada bir üst üste binme oldu. Montella’nın planı doğruydu ama işleyişi istediği gibi olmadı. Buna rağmen Ferdi’nin üretimi çok iyiydi, Barış Alper mükemmeldi. Bir kez bile rakibini geçemediği olmadı. Zaten istatistikler de bunu gösterdi ve Barış Alper maçın adamı seçildi" dedi.

"Bu şampiyona hedef değil bizim hedefimiz Dünya Kupası olmalı"

Demirkol, "Dün rakip 10 kişi kaldığından itibaren maçı çözmemiz lazımdı. Çok hapsolduk, çok elimiz ayağımız titredi. Bu duygusallık planı bozuyor. Sonuna kadar soğuk kanlı kalmamız lazım. Seyirci kalamayabilir zaman zaman. Kamuoyu kalmayabilir fakat içerideki oyuncuların kalması lazım. Kabul ediyorum, genç bir kadro bu. Zaten o yüzden söylüyorum bu şampiyona hedef değil bizim hedefimiz Dünya Kupası olmalı diye" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Tansiyon yükseldi! Okay, Arda'yı kavganın içinden çıkardı!
Habere Git

"Avusturya yüksek DNA’lı bir takım değil"

Son 16 turundaki Avusturya eşleşmesi hakkında Mehmet Demirkol, "Son 16’da yüksek DNA’lı bir takımla karşılaşmamak avantaj. En kötü İngiltere, orada seni uyutur geçer. Hollanda geçer, Almanya geçer, İspanya geçer. Zordur bu tarz takımları geçmek. Avusturya iyi bir takım. Çok iyi bir takımı var, çok iyi bir hocası var fakat yüksek DNA’lı bir takım değil" şeklinde konuştu.

"Cenk oyuna girerken şaşırdım"

Demirkol, "Ben dün Cenk oyuna girerken şaşırdım. Rakip eksik kaldığından itibaren oyun bağırdı ben bir santrfor istiyorum diye. Barış içeri giriyor kesiyor, Ferdi kesiyor, fakat savunmalarının ortasına bakıyorsun, hiç kimse yok orada. Savunmayı meşgul de edemedik o yüzden. Ben de o yüzden Cenk’i oynatmayacak diye düşündüm. Hatta Cenk’i ısınmaya yollarken de şaşırdım. Madem oynatmayacaksın çocuğu niye ısındırıyorsun dedim" ifadelerini kullandı.

"Montella’nın çıkmazı Arda mı santrfor mu"

Montella'nın santrforsuz oyun planını yorumlayan Demirkol, "Hakan’ın yanına tek bir oyuncu bırakmak istemiyor Montella. Çünkü Arda’nın defansif zaafları takımı zorlayacak gibi geliyor. Ama Arda’yı oraya koyduğu zaman da santrfora yer kalmıyor. Yani galiba Montella’nın çıkmazı Arda mı santrfor mu çıkmazı. Hocalık böyle bir şey değil mi, bunu halletmek. Arda da bir santrforla oynamak istiyor çünkü Arda santrforun yarattığı boşluklara giren bir oyuncu. Büyük şanssızlık" açıklamasını yaptı.

"Bu takımın içinde böyle bir sosyopat yok"

Barış Alper Yılmaz'ın Cenk Tosun’un attığı gole sevinmediği iddiaları hakkında konuşan Demirkol şunları söyledi: "Bu takımın içinde böyle bir sosyopat yok. Barış Alper terinin son damlasına kadar parçaladı kendisini, zaten sonlara doğru rakip takımın bir atağında geriye bile gelemedi. Pili bitti adamın. Sevinç iki türlü oluyor böyle durumlarda. Ya büyük bir coşku ya da büyük bir rahatlama. 'Barış, Cenk’in golüne sevinmedi...' E Arda’nın golüne sevindi onu ne yapacağız? Hakan'ın golüne sevindi onu ne yapacağız? Cenk'i mi sevmiyor? Sokakta rastgele bağıran bir adama dönüp bakmıyoruz ama Twitter’a yazılan bir şeyde bütün ülke onunla ilgileniyor. Bu hepimizin saçma sapan bir tavrı"

"Maçın Rumen hakeme gelmesi saçmalıktı... Romanya'yı etkileyen bir maçtı"

Maçta 18 kez kartına başvuran hakem Kovacs'ın performansını değerlendiren Demirkol, "Bu maçın Rumen hakeme denk gelmesi saçmalık oldu. Öteki tarafta Romanya’nın kiminle eşleşeceğini etkileyen bir maçtı bu çünkü. Bunları düşünmemişler baştan. Hakem benim çok beğendiğim bir hakem ancak hakemin kafası karışır bu durumda. Sadece olumlu olarak değil olumsuz olarak da karışır. Aman Romanya’nın lehine bir şey vermeyeyim diye de saçmalamaya başlar. Komite yanlış bir karar vermiş" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler