Mehmet Demirkol: "Mourinho ondan korktu"

23.09.2024 - 20:57 | Son Güncellenme: 23.09.2024 - 21:05

Fenerbahçe'nin Galatasaray'a 3-1 mağlup olduğu derbiyi yorumlayan Mehmet Demirkol, Jose Mourinho'nun Sarı-Kırmızılıların yıldızından korktuğu için planını değiştirdiğini ifade etti.

Mehmet Demirkol: "Mourinho ondan korktu"

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 6'ncı haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-1'lik skorla mağlup oldu. Dev derbiyi Socrates Dergi YouTube kanalında değerlendiren Mehmet Demirkol, Jose Mourinho'nun Galatasaraylı futbolcudan korktuğu için oyun planını ona göre hazırladığını ifade etti.

"Mourinho'nun çözmesi gereken bu"

Fenerbahçe taraftarının Galatasaray'ın ilk golünün ardından sessizleştiğini kaydeden Mehmet Demirkol, "Okan Buruk'a maç sonrası çok rahat oldu dedirten bu. İstatistiğe baktığın zaman rahat olmamış ama psikolojik olarak bu istatistiğin karşılığını göremiyorsun. Muslera'nın 8 kurtarışı var ama 'Ne kurtardı' diyeceğin pozisyon yok. Mourinho'nun çözmesi gereken bu. İlk önce çözmesi gereken bu. Buraya dokunması lazım" dedi.

"Bence Osimhen korkusu"

Mourinho'nun Osimhen korkusundan dolayı oyun planını ona göre çizdiği yorumunda bulunan Mehmet Demirkol, "Mourinho oyunu da yanlış çizmiş. Bu kadar geniş alanda oynamak... Ona bu oyunu ne çizdirmiştir dedim bence Osimhen korkusu. Ben ön alanda baskı yaparsam, stoperlerimi çıkartırsam, rakip yarı alana yerleşirsem Barış, Yunus ve Osimhen arkaya kaçar ben bunlar mücadele edemem. Mourinho, özellikle Osimhen çekincesinden bu geniş alan oyununu oynattı. Maç içerisinde bunu değiştirebilirdi ama yapmadı" dedi.

"Sadece Maximin ile olmaz"

Sözlerine devam eden Mehmet Demirkol, "Galatasaray'ın Beşiktaş ve Young Boys maçlarına baktı. O maçlarda Galatasaray önde baskı yaparken arkada çok boşluk bıraktı. Ama bu sadece Maximin ile olmaz. Tadic tarafını hiç kullanamadı. Aman arkadaki Barış ve Osimhen'in başından ayrılmayın, orta sahada orta sahadakiler ile adam adama oynasın denmiş" şeklinde konuştu.

"Kalecileri değiştir..."

Fernando Muslera ve Dominik Livakovic'i de karşılaştıran Demirkol, şu yorumu yaptı: "Bir de kaleci farkı var. A bunu nasıl kurtardı diyeceğimiz pozisyon yok ama Mertens'in golünde kalecileri değiştir Muslera yatmazdı, ayakta alırdı topu. Livakovic küçüldü. Hakkını verelim ilk golden önce Sara'nın topunu çok iyi çıkardı. Ama duruşta, büyümede sorun var Livakovic'te"

Senin için hazırladığımız haberler