Mehmet Demirkol: Mourinho'ya 80 milyon Euro'luk adam çıkardın deriz

08.10.2024 - 15:19 | Son Güncellenme: 08.10.2024 - 15:38

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Jose Mourinho'nun Fenerbahçeli futbolcuyu 80 milyon Euro değere sahip bir yıldız haline getirebileceğini ifade etti. Detaylar...

Mehmet Demirkol: Mourinho'ya 80 milyon Euro'luk adam çıkardın deriz

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında yorumlarda bulundu. Demirkol, Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi'nde Twente karşısındaki 1-1'lik beraberliğini değerlendirdi. Ünlü yorumcu ayrıca Sarı-Lacivertli futbolcu hakkında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

"Szymanski üzerinden tartışılıyor iş"

Twente karşısında alınan sonuç üzerine, "Bence skor iyi" diyen Mehmet Demirkol, "Hollanda'dan Twente standardında bir takımdan 1 puanla ayrılmak iyi. Oyunda büyük kopukluklar var, sorunlar vardı yine. Szymanski üzerinden tartışılıyor iş. Szymanski'yi vitrine oturtan bir sorunlar bütünü var" şeklinde konuştu.

"Ferdi'nin yokluğuna bağlayamazsın bunu"

Fenerbahçe'nin saha iyi oyununu da değerlendiren Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe'nin elindeki bu orta saha oyuncularıyla bu kadar büyük boşluklar bırakmasını ve set oyununu oturtamamasını anlamıyorum ben. Beşiktaş set oyununu oturtamayabilir. Daha yeni oyuncular, alternatifsizlik vesaire... Ferdi'nin yokluğuna bağlayamazsın bunu. Ferdi zaten yüksek ritimli bir futbol için bir oyuncu daha çok" dedi.

"Mourinho'dan 10 alıyor her maç"

Fenerbahçe'nin Polonyalı on numarası Sebastian Szymanski'nin performansını yorumlayan Demirkol, "Oyun git gele dönünce de 'Szymanski neden kötü' deniliyor. Szymanski'nin Mourinho'nun oyun planına verdiği destek emin ol Mourinho'dan 10 alıyor her maç. Ama bizim beklentimiz o değil" şeklinde konuştu.

"70-80 milyon Euro'luk adam çıkardın"

Szymanski sözlerine devam eden Demirkol, "Szymanski kendimi beğendireceğim diye, on alacağım diye dağılıyor. Öğrenir belki ama hem bunu oynasa hem eksiklerini doldursa, o zaman Mourinho'ya, 'Sen çok büyük hocasın, 70-80 milyon Euro'luk adam çıkardın' deriz. Floria Wirtz oluyorsun çünkü o zaman" yorumunda bulundu.

Szymanski'nin performansı

Sebastian Szymanski, geçtiğimiz sezon 9.75 milyon Euro karşılığında Dinamo Moskova'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-Lacivertli formayla 68 maçta sahaya çıkan 25 yaşındaki futbolcu, 14 gol ve 21 asistlik performansa imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler