Mehmet Demirkol: "Okan Buruk'un en çok pişman olduğu olaydır..."

Furkan Sönmez
04.03.2024 - 02:36 | Son Güncellenme: 04.03.2024 - 02:40

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Süper Ligi'nin 28. haftasında oynanan Beşiktaş - Galatasaray derbisi hakkında yorumlarda bulundu. Detaylar.

Mehmet Demirkol: "Okan Buruk'un en çok pişman olduğu olaydır..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 28. haftasında Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, rakibini Al Musrati'nin 2. dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Demirkol maç hakkında "Fernando Santos şunu düşünüyordur 'Gol attırmadık, pozisyona da sokturmadık' ama şimdi derbinin de ruhu vardır. Ama öyle bir enkaz devraldı ki, 'Pozisyon vermedik ligin en iyi iki takımından birine' diye düşünecektir" yorumunu yaptı.

"Galatasaray'a gelmeden önce de Juventus istedi onu"

Galatasaray'ın tecrübeli yıldız futbolcusu Dries Mertens hakkında konuşan Mehmet Demirkol, "Sezon başında hiç resimde olmayan adam en önemli oyuncuya dönüştü. Çok fark ettiriyor gerçekten de Mertens. Galatasaray'a gelmeden önce de Juventus istedi onu cidden. Sezon başında bırakır mı futbolu bilmiyorum ama Galatasaray 1 sene daha devam edebilir gibi" dedi.

"Okan Buruk'un en çok pişman olduğu olaydır..."

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un en çok pişman olduğu olayı şu cümlelerle açıkladı: "Rashica, ilk yarıda çok iyi oynadı. Hem çok iyi oynadı hem de çok efor sarf etti. 90 dakikayı 40 dakika gibi oynadı, biraz da kişiselleştirmiş belli. Okan Buruk'un en çok pişman olduğu olaydır bence Rashica'yı almayıp, Tete'yi alması. Çünkü, Rashica imzayı attığında da Galatasaray'ı istiyordu ama Galatasaray oyaladı."

"Ameliyat oldu ama yeteneklerini aldı adamın"

Beşiktaş'ın Cezayirli yıldız futbolcusu Rachid Ghezzal'ın eski formunda çok uzakta olduğunu belirten 54 yaşındaki Mehmet Demirkol, "Kornerde de savunmada da senin en önemli silahın Omar Colley, Semih'den önce en golcü futbolcu Colley'di. Orada senin kendini bırakmaman lazım. Ghezzal şaşırtıcı, ameliyat oldu ama yeteneklerini aldı adamın. Kaçırdığı golde örneğin, normalde atardı. Muslera'nın temas alanına vurması mesela... Ama Muslera'da çok iyi kurtardı" ifadelerini kullandı.

"Ben neden vermedi diyemem çünkü..."

Cenk Tosun'un Derrick Köhn'le girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldığı pozisyon hakkında görüşlerini bildiren deneyimli isim, "İlk görüş ve ilk yorumları yayınlamalı TFF, VAR'a gittiğinde ne gördüğünü falan bizim duymamız lazım kesinlikle. Penaltı pozisyonunda %50-%50'yim. Ben neden vermedi diyemem çünkü bu tarz pozisyonlar verildi. Böyle bir şey var futbolda, yapacak bir şey yok" diye konuştu.

"Ben yarışın sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum"

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarışının sezon sonuna kadar süreceğini düşünen başarılı yorumcu, "Şampiyonluk son haftaya kadar sürecek gibi duruyor. Beşiktaş maçı görece kolay geçti Galatasaray için ama evinde oynadığı Antalya maçı kolay geçmedi. Birkaç kulüpte toparlanma var ama ben yarışın sonuna kadar devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

"Adam Kerem'in yedeği olmak için gelmiyor"

Wilfried Zaha'nın yedekte kalması hakkında konuşan Demirkol, "Okan hocanın idare edeceği adamlarda zor. Zaha'yı idare etmek kolay değil. Bunu bilerekte aldılar zaten aslında. Zaha için biz burada '1 numara olmak için geliyor' dedik. Adam Kerem'in yedeği olmak için gelmiyor" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler