Mehmet Demirkol: “Şaşırdım! Montella’nın bunu yapacağını düşünmüyordum”

Arif Can Yıldız
27.06.2024 - 01:14 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 01:51

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Çekya’yı 2-1 mağlup ederek son 16 turna kalmasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu.

Mehmet Demirkol: “Şaşırdım! Montella’nın bunu yapacağını düşünmüyordum”

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2024'teki ikinci galibiyetini aldı. Grubun ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden milliler ikinci maçta Portekiz’e 3-0 mağlup oldu. Bizim Çocuklar üçüncü maçında Çekya’yı 2-1 mağlup etti ve gruptan çıkmayı başardı. Maçtan hemen sonra ise ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'ye açıklamalarda bulundu. İşte Demirkol'un maç yorumu ve detaylar...

“Montellayı eleştirmem lazım” 

Montella’nın kadro tercihine dikkat çeken Demirkol: “Çok duygu dolu bir maç oldu. Biraz daha sakin oynamamız lazım. Hem teknik ekip hem de oyuncular biraz daha sakin olsa daha iyi olabilir. Montella’yı eleştirmem lazım çünkü rakip 19. dakikada eksik  kaldıktan sonra oyuna santrfor almak lazım. Cenk 30. veya 35. dakikalarda oyuna girse işi başka yerlere götürebilirdi çünkü santrfor bir oyuncu.

Ben şaşırdım

Ben Cenk’in oyuna girmesine şaşırdım açıkçası. Montella’nın oyuna alacağını düşünmüyordum. Genel olarak yüksek bir performansımız var ama rakip eksik kaldıktan sonra bir sürü şey denediler bunlara müsaade etmemek lazımdı.  Montella’nın içeriye santrfor atmamasını eleştimek gerekiyor. Barış bu kadar iyi servis yaparken içerde bir santrfor olsa daha erken çözerdik işi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol o pozisyonu yorumladı “Bunlara Türkiye’de faul çalınıyor”
Habere Git

Montella’da gerildi

Avusturya karşısında soğuk kanlı kalmak gerekiyor. Seyirci maçın başında çok iyiydi ama sonra “vur vur vur” demeye başladılar. Bu tarz hareketler çok yararlı olmuyor. Sahada sakin kalmak lazım. Rakibin 19. dakikada eksik kalıyorsa sükunet lazım o dakikada. Montella da gerildi. Sarı kartlı olanları çıkardı. Yapılabilir ama önce sükunetli olmak lazım.

Biz de bunu seviyoruz

Oyun olarak asla kötü değildik. Gayet iyi futbol oynadık. Çok daha iyi olabilirdik daha erken işi bitirebilirdik  ama bizde bunu seviyoruz herhalde.  Sonlara kalsın, heyecan iyice yükselsin, gibi durumlar bayıldığımız şeyler. Çekler’in 10 kişi kaldıktan sonraki vücut dilleri “eyvah” diyordu ama kalktıların bunun altından. Bunu yaptırmamak lazım. Yaralı bırakmamak gerekiyor. Hemen işi bitirmek lazım. Bir ara domine ettiler maçı” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler