Mehmet Demirkol: "Sihri kaçıyor"

01.10.2015 - 09:25 | Son Güncellenme: 01.10.2015 - 09:47

Fanatik Gazetesi yazarlarından Mehmet Demirkol, Astana-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Mehmet Demirkol'un Fanatik Gazetesi'ndeki yazısı şöyle;

Hamza Hoca’nın Atletico maçı ndaki ö nlibero Hakan Balta tercihi belki de dün 2. yarı da gerekli olan hamle olabilirdi. İlk yarıda kendi sahasında 8’li bir blok olarak duran Astana 2. yarıda kanada açılıp oyun merkezini biraz öne alınca Galatasaray’ın 4-2-3-1’inde Bilal ve Selçuk’un iki yana açılması gerekli oldu.

Böyle olunca ortadaki boşluk doldurulamaz bir genişliğe ulaştı. Zira öndeki 3’lünün iki kenarı Yasin ve Podolski fazla statik kaldılar. Hamza Hoca’nın orta sahayı 4’lemesi işe yaramadı. Sneijder’in hakkını sonuna kadar vermek lazım. Podolski santrfor yanına geçtikten sonra soldaki destek sadece ondan geldi.

Gol ‘geliyorum’ dedi
Hamza Hoca buna Rodriguez’i oyuna alarak biraz da geç olsa müdahale etti. Ancak Podolski yerine koordinasyonu çok aşağılarda olan Yasin’i çıkarmak rakibin rahatlamasına yol açtı. Belki golü üst üste hatalarla kalesinde gördü Galatasaray. Fakat ondan önce yaşanılan net gol pozisyonlarını unutmamak lazım. Galatasaray Astana’yı yüreklendirdi. Hem de fazlasıyla. Astana’nın eleme turlarında büyük bir inatçılıkla oyunda kalıp skoru alabildiğini görmüştük ancak Selçuk, Bilal, Rodriguez ve Sneijder gibi bir dörtlünün buna boyun eğip topu dolaştıramamasını anlamak mümkün değil.

Zemin zor ama...
Zeminin zorluğunun farkındayım. Bir maçta tam 3 kendi kalesine gol oluyorsa bunda bir gariplik var demektir. Galatasaray’ın yediği 2 golde de zeminin net rolü var. Fakat bu mazeret olamaz. Aynı şekilde Chedjou’nun yokluğu üzerinden de bir savunma eleştiri de yapılamaz. Çünkü bu kadar uzun bir sakatlığın üzerine suni çime oyuncu çıkarmak doğru olmaz. Söylenmesi gerken şu. Top tekniği bu kadar yüksek bir orta sahanın 1-0 galipken Astana’ya top göstermemesi gerekir. Olan ise tam tersiydi. 2. yarı tüm oyunu tamamen rakibe teslim etti. Bu 4’lü Umut ve Podolski gibi bir ekibi uçurması lazımdı. Hem de Astana bu kadar açılmışken. Galatasaray 10 maçtır Şampiyonlar Ligi’nde kazanamıyor. Sihir kaçıyor.

Senin için hazırladığımız haberler