Mehmet Demirkol: Şizofrenik bir durum

21.11.2017 - 14:46 | Son Güncellenme: 21.11.2017 - 14:46

Mehmet Demirkol: Şizofrenik bir durum

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Porto maçı, Galatasaray'daki Igor Tudor krizi ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkol'un Ntv Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında yaptığı değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şöyle:

Beşiktaş-Porto maçı hakkında

Oyuncular bu maçta heyecanlanmasın yeter. Heyecan iyidir ama panik yapmamak lazım. Tedirginlik hali olmasın. İşler çok iyi gidiyor maşallah. Tahtaya vurmak lazım. Ligde işler zaman zaman iyi gitmiyor. Cuma maçlarında işler kötü gidince, bazı oyuncuların performansı düşük olunca acaba sorusu geliyor. Ama Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ni farklı tutuyor. Orası başka türlü bir evren. Monaco maçındaki o panik halini törpüleyebilirlerse bir sorun çıkmaz.

"En formda takımı Beşiktaş"

Benim Beşiktaş’ın oyunundan endişem yok. Ligde de puan kaybettiği maçlarda oyun olarak geriye düşmediler. Beşiktaş oyun olarak çok düşmüyor ama istediğini alamadığı oluyor. Mental durum çok önemli. İlk 3 maçtaki oyunun fazla bile olduğunu gördük. Bu grubun en formda takımı Beşiktaş. Bunun bilincinde olmak ve sakin kalmak gerek. Sonuna kadar sakin kalırsan iş çözülür. Bir problem çıkmaz diye düşünüyorum.

Cenk Tosun - Aboubakar kıyaslaması

Aboubakar mevzusuna Cenk tarafından bakmak lazım. Cenk çok enteresan işler yaptı. Bir kadro çıkarıldığında Cenk oralarda olacak. Bunu hak edecek durumda. Örnek bir sporcu olarak dikkat çekiyor. Bazıları sıkışır, oraları kaldıramaz. Bazıları da yükselince rahatlar. Kartal gibi. Kanat çırpmasına gerek kalmaz. Cenk’in çok iyi analiz edilmesi gerek. Sahanın içinde performans olarak ne yapıyor? Nasıl yükseliyor, nasıl yetinmiyor? Cenk bu açıdan örnek. Vücut dilinde bir değişiklik görüyorum. Son dönemlerde bir endişem var. Hakemlerle uğraşmaya başladı. Boşver, işine bak. Cenk bu akşam ona dönecek.

"Cenk Tosun'a bedel biçemezsin"

Cenk, Aboubakar’a karşı da bir maç kazanacak. Aboubakar mı, Cenk mi? Bu soruyu soruyor insanlar. Ama burada ben varım diyecek. Bunu da sakin kafayla yapacak. Cenk açısından daha iş bitmedi. Takozdan çıktı ve daha yeni kafayı kaldırıyor. Buna ikna olduğu zaman en zor kısmını halletmiş oluyor. Duran bir şeyi çalıştırmak zordur. Cenk onu yaptı. Kaptırdı gidiyor. Onunla bununla uğraşmadan aynı şeyleri yapmalı. Cenk Tosun’a bedel biçemezsin. Alacak olan bedel biçsin. Üzerine etiket koymam. Alacak olan parayı koyar, ona göre bakarsın.

"Beşiktaş'ın önceliği beraberlik değil"

Beşiktaş bir savunma takımı değil. Hep böyle oldu. Gittiler, oynadılar. Oğuzhan çıktı, Medel girdi. Şenol Güneş oraya defans duvarı öreyim diye maçlara çıkmıyor. Fenerbahçe karşısında daha tedbirli oluyor. Maça gelecek scoutlar güzel bir maç izlemeye gelecek. Cenk’i izlemeye gelen Juventus scoutları da güzel bir maç izlesin. Maç 22:00’de bitiyor. Cenk’i seyretmeye gelsinler, bir problem yok. Beşiktaş buraya oynayarak geldi. Beşiktaş kolay kolay vermeyecektir. Beraberlik, öncelikli değil. Beşiktaş öyle oynamıyor. Porto için de beraberlik yeterli olabilir. Onların öyle bir oyunu var. Beşiktaş topu aldığı sürece karşısındakinin ne oynadığının önemi yok. Genel de de alıyor.

"Lucescu kendisine haksızlık yapıyor"

Mircea Lucescu kendisine haksızlık yapıyor. Bildiğimiz Lucescu’yu sergilemiyor ki acayip acayip işler yapıyor. Arda’yı ondan başka çağırabilecek bir teknik adam yoktu. Dünya Kupası’na gidemedik. Gideceğiz diye geldi. O da bize haksızlık yapıyor. İtalyanlar mesela yok. Federasyon Başkanı, Dünya Kupası’na gidemedikleri için görevinden ayrıldı. Orada öyle.

Mesut Bakkal gitti, Ümit Özat geldi

Gençlerbirliği’nden güzel bir televizyon dizisi çıkar. Hakikaten seyredilirdi. Ben sempati duyarım. Çok enteresan bir yer gerçekten. Rahmetli İlhan Başkan şampiyon olmak istemezdi. UEFA Kupası’na çok masraf oluyor falan derdi. Parma’dayız. Rahmetli başkanla oturuyoruz. Çok masraf oluyor falan derdi. Valencia maçı vardı. Ucundan, uzatmada elendin. Öyle bir yere gidiyorsun. Şikayet ediyordu, masraf oluyor diye. İlhan Başkanı hep örnek gösteririz. Ümit Özat gidiyor, geri geliyor. Mesut Bakkal, ben olmasam bu kulüp batar tarzı yorumlar. Ümit Özat’ı severim, kendisine başarılar diliyorum. Umarım teknik direktörlükte de şansı bulur. Gençlerbirliği çok enteresan kulüp. Örnek olan bir kulübün bu halde olması çok komik.

Sneijder ve Terim'in ruhu...

Galatasaray’da beklenmedik şeyler değil. Sneijder ve Terim’in ruhunun stadın çevresinde uçacağını zaten daha önce konuşmuştuk. Şizofrenik bir durum oluşuyor. Bu Tudor’la olmaz diyorum, sonra bu kadar işgüzarlık yapmaz diyorum. Sonra olmaz diyorum. Kendisi bizi buraya bitti. Çünkü ne olduğu belli değil. Çok iyi giden oyun düzenini büyük maçlarda kurcaladı. Bu konuda güvenilir değil. Ortada bir realite var. Tudor ile ilişki artık kesilmiş. Çok iyi tanıdığım Cenk Ergün’ün yüzünde onu gördüm.

Galatasaray'daki Ayhan Akman konusu

Galatasaray’da bir de Ayhan Akman konusu da var. Türkiye’de yardımcı antrenörlük olayı anlaşılabilmiş değil. Çok iyi yardımcı hocalar var kuşkusuz. Ama yardımcı hocalar bazı şeyleri yapmazlar. Bak Igor, şunu söyle yapman lazım diyemezsin. Sorarsa söylersin. Bizde bu yardımcı hocalık olayı farklı. Yardımcı antrenörden en çok yararlanan da Fatih Terim’dir. En az yararlandığı düşünülse de böyledir. En açık olan odur. Yardımcıları bir şey söylemiyorsa da problem çıkarır. Şenol Güneş de bu konuda kapalıdır. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Bu iş öyle yani.

Igor Tudor ile yollar ayrılmalı mı?

Lider takımın teknik direktörünü yollamanın örneği var mı, bilmiyorum. Gönderilmesi için yeterince neden de var aslında. Diyelim ki Dursun Özbek, Tudor ile görüşmedi ama görüştüler. Nedir şikayetin söyle bana? Igor Tudor yönetime ne söylüyor? “Evet başkan, elimizde iyi bir sistem vardı ben denedim.” edi. İki ihtimal var. “Yahu Başkan haklısın, hatalı olduğunu gördüm. Artık  bundan sonra, bizi buraya getiren oyun anlayışıyla devam edeceğim” demiş olabilir. Böyle bir cevap alırsan sorun çözülür. Ama, “başkan teknik olarak işime karışma. Ben en iyi 11’imi sahaya çıkarıyorum, en formda futbolcuları sahaya çıkarıyorum” derse o zaman devam etmek doğru değil. Çünkü acayip acayip işler yapmaya devam edecek demektir.

"Tudor sosyal medya ile gelmişti"

Bu tip durumlarda en çabuk reaksiyon veren takım Galatasaray. Dış etkenleri en uzakta tutan diye görünse de en çok etkilenendir Galatasaray… Fenerbahçe’de ise başkan Aziz Yıldırım ne karar veriyorsa uygulanıyor. Dursun Özbek, sosyal medyadan çok etkileniyor. Zaten Igor Tudor da öyle gelmemiş miydi?

"Arda'nın ayrılma kararı doğru"

Arda Turan’ın Barcelona’dan ayrılma kararı doğru. Bundan sonrası zor. Çok tartışma var. Ben de Galatasaray’a transfer olacağını düşünüyorum. Bunları okuyoruz. Ama öyle bir tepki oluşur ki gelmek istemez. O da olabilir. Fakat; şu anda bu transfer olmazmış gibi duruyor.

Beşiktaş-Porto maçının skor tahmini

Fuat Akdağ                  :  Beşiktaş 2-1 kazanır.
Mehmet Demirkol :   Beşiktaş-Porto maçı 1-1 biter.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler