Mehmet Demirkol: ''Tamamen skandal! Sana mı kaldı?''

Ali Bozkurt
07.05.2024 - 12:55 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 13:24

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube hesabından Hamit Altıntop ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları hakkında konuştu. Detaylar...

Mehmet Demirkol: ''Tamamen skandal! Sana mı kaldı?''

AJANSSPOR HABER

Socrates Dergisi'nin Youtube hesabında yayınlanan Mehmet Demirkol'la Karşı Karşıya programında ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Hamit Altıntop ile Mehmet Büyükekişi'nin yaptığı açıklamalara değindi.

''Ben olsam yollarımı ayırırım''

Hamit Altıntop'un açıklamaları hakkında konuşan Demirkol, ''Çok yanlış iletişim yöntemi. Hamit Altıntop beni pişman ediyor. Ben Federasyon Başkanı olsam o açıklamasından hemen sonra yollarımı ayırırım. Bu söylenecek laf değil.'' dedi.

''Tamamen skandal! Sana mı kaldı?''

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara değinen Demirkol, '' Yüzde bir milyar skandal bir açıklama. Yani bir federasyon şu cümleyi kuramaz abi; Kendi sportif başarısızlıklarını örtmek için bize saldırıyorlar'' Senin işin bu mu? Sen mi karar vereceksin kimin başarılı olup olmayacağına? Skandal ötesi laflar bu.'' dedi.

''Sen mi vereceksin bunun kararını?''

Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarına yorum yapmaya devam eden Demirkol, ''Bu cümlenin ne anlama geldiğini düşün! İşin başındasın. Sen her şeyin tepesindesin! Birilerine diyorsun ki sen başarısız oldun diyorsun. O yüzden bana saldırıyorsun diyorsun. Sen mi vereceksin bunun kararını? Kimin ne konuda başarılı olduğunu ya da başarısız olduğunu?'' dedi.

''Muhakeme yeteneği yok. Onu kaybetmiş''

Açıklamalarına devam eden Demirkol, ''Gerçeklerden uzak bir yaşam olduğu için bence bunun da ötesinde eee herkese eşit mesafede durması gereken birisisin. Sportif olarak başarısızsın. O yüzden bana saldırıyorsun diyemez. Muhakeme yeteneği yok. Onu kaybetmiş. Bu sadece hani ne olup ne bittiğini bilmemekle alakalı bir şey değil. Çünkü ne olup ne bittiğini bilmeyen gördükten sonra ha öyle miymiş der. Ama bu pozisyonda olan birisi bu muhakeme yeteneğini kaybetmiş. Yani ne iş yaptığını bilmiyor. Federasyon yönetimi ne iş yaptığını bilmiyor. Ama tabii başından böyle yaparsan yani seçimsiz meçimsiz'' dedi.

''Bunlar olacak şeyler mi?''

Alt Liglerde yaşanan skandal olaylara değinen Demirkol, ''Yani iddialar olan biten şeyler var. Şike iddiasısı var. Alt Lig'lerde ortalık birbirine girmiş. Ses yok. Her ligden şikayet var. Bunlar olacak şeyler mi? Şut atılmadan maç bitti ya! Bütün normları değişti ülkenin... Her hafta yeni şeyler oluyor. Basketbol'da da oldu.'' dedi.

''Herkes istifasını istiyor''

Mehmet Büyükekşi hakkında açıklamalarına devam eden Demirkol, ''Şuan TFF için seçim kararı alınmışta değil. Gitmeyecek. Bence beklentisi şu; Türkiye Avrupa Şampiyonasında tur geçer, bir tur daha geçer ben çok başarılıyım der. Beklenti o... Kulüpler 136 imza topladık, TFF hayır diyor. Sayılan imzalarda bile tutturamadık. Biri 135 sayıyor diğeri 195 diyor. İddialar var. Telefon edilip imza geri çekilsin istenmiş diyorlar. Sezon boyunca istifa etsin demeyen duymadım. A'dan Z'ye herkes bir yerde bu federasyon istifa etsin dedi. Federasyon Başkanı çıkıp dedi ki; Hakemler dışında ne hata var diye kulüplere sordum kimse ses çıkarmadı. Eğer ses çıkarmadıysanız rahat bırakın adamı. Söylediyseniz de çıkın söyleyin.'' ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler