Mehmet Demirkol, Türkiye'nin Avusturya karşısında avantajını açıkladı

Akın Ungan
29.06.2024 - 11:16 | Son Güncellenme: 29.06.2024 - 13:08

Son dakika | Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, A Milli Takım'ın EURO 2024 son 16 turunda oynayacağı Avusturya maçını değerlendirdi. İşte tüm detaylar...

Mehmet Demirkol, Türkiye'nin Avusturya karşısında avantajını açıkladı

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçına çıkan A Milli Takımımız, Çekya'yı 2-1 yenerek grubu ikinci tamamladı. Ay-Yıldızlılar son 16 turunda Avusturya ile eşleşti.

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında Türkiye'nin son 16 turunda oynayacağı Avusturya maçını değerlendirdi.

"Avusturya’nın dezavantajı nedir?"

Avusturya Milli Takımı'nın turnuvada çok iyi pres yaptığını ve ceza sahası içinde en çok bulunan takım olduğunu belirten Demirkol, "Avusturya’nın dezavantajı nedir? Yerleşik savunmada bile zaman zaman kanattan adam kaçırıyorlar. Kanattan 2 iyi verkaç ile işi bu durumu değiştirebiliriz" dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi'den 4 Büyüklere çağrı! "Yan yana fotoğraf vermeliler"
Habere Git

"6-1'lik skor bizim için avantaj olacak"

A Milli Takım'ın EURO 2024 öncesi hazırlık maçında Avusturya’ya 6-1 yenilmesinin takıma yaşattığı duygu üzerine Demirkol, "Avusturya hazırlık maçında 6-1'lik skor bizim için diğer maçta avantaj olacak. Bunu umuyorum. Normal şartlarda İngiltere, İspanya'dan kaçtık Avusturya ne ki haline bürünebiliriz ama öyle olmadığını gördüğümüz için bu bizim için avantaja dönüşebilir" diye konuştu.

"Duygularımıza sahip çıkmalıyız"

Çekya maçı sonunda çıkan tartışma hakkında Demirkol, "Biz bu duyguyu yoğun yaşayan bir takımız. Çok yüksek duygu kartlara yansıyor. Oyuncu saha içinde dinlenmeyi de bilmeli. Samet keza sakatladı kendini duyguları yüzünden. Bunu ayarlamak çok önemli. Duygusuz da olmaz tabii ama doğru dozda kullanmak lazım. Zehre dönmesin onun ayarı. Gruptan çıkmanın verdiği rahatlıkla maç içerisinde duygularımıza sahip çıkacağımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler