Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Süper Ligi değerlendirdi!

04.03.2019 - 22:15 | Son Güncellenme: 04.03.2019 - 22:32

Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Süper Ligi değerlendirdi!

Ünlü spor yorumcuları Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Süper Lig'de oynanan 24. hafta karşılaşmalarını değerlendirdi. 

Demirkol ve Metin; Başakşehir, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin performansını değerlendirdi. 

beIN Sports'da yayınlanan beIN FINAL programında konuşan Tümer Metin ve Mehmet Demirkol'un sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Mehmet Demirkol: "Trabzonspor ileri ucu iyi besleyemedi"

İkinci yarı Trabzonspor’un merkezi ileriyi iyi besleyemedi. Bu Kasımpaşa’nın da başarısı ama Trabzonspor’un da yapamadıklarından. Trabzonspor çıkışları iyi yapamadı, Kasımpaşa iyi bastı.

"Akhisarspor'un oynadığı bir futbol var"

Bizde son bir değişiklik olmadıysa 6 ay kala transfer görüşme durumu yok diye biliyorum. Türkiye’de farklıydı. Bugün Zeki Yavru olağanüstü bir gol attı. Bilal de acayip bir gol attı. Forvet performansı lazım. Kaleci ne olacak? Bu işleri hallederlerse Akhisar’ın bir futbolu var.

"Kasımpaşa adına söylenebilecek çok şey var"

Bardağın dolu tarafında Kasımpaşa adına söylenecek çok şey var. Uzun zaman sonra 0-2’den geri gelip oyuna ortak olmak, kazanbilecek oyun oynamak olumlu durumlar. Kaleci dahil defans sorunun çözebilirlerse hücum hattı iyi olan renk katabilecek bir takım.

"Akhisarspor yarışı bırakmaz"

Akhisarspor’da da bardağın dolu tarafından kıymetli. Sürahi, bardak hepsi gitmişti. Kaleci hatasıyla geri düşüyorsunuz. Akhisar bu refleksi çıktığı ilk sene gösterdi ve 6 sene boyunca oralarda gezinmedi. Geninde var. Yarışı bırakmayacağına eminim.

"Stoper top kaybederse..."

Kaleye 50-55 metre ve geride iki stoperin var. Topu kaybettiğin yerde önce defansif özellik başlar. Bir stoperin top kaybederse arkada başka bir adamın beklemesi lazım. Bu Fatih Hoca’nın da çok önem verdiği bir şeydir.

Erzurumspor yorumu

Mehmet Özdilek öncesinde de Erzurumspor iyi oynuyordu. İyi oynuyordu ama bir şey olmuyordu, Beşiktaş maçını hatırlayın. İbrahim’in orta sahada oynadığı oyun ve Obertan üzerinden oyunu okumak daha iyi.
Obertan, merkezde oynar, bunu bilir. Çok daha öteye de gidebilirdi. Hoca en yetenekli oyuncuyu merkezde kullanmak istedi ama sağ kanatta daha iyi olabilirdi.

Mehmet Demirkol'dan Galatasaray yorumu

Galatasaray, deplasman maçlarını halledemiyor. Bunu oyuncular üzerinden anlatamayız. Savunma hattı ve Selçuk İnan ilk yarıda yok. Şampiyonluğa giderken bu tip değişiklikler zaten olmayan orta saha oyununu geriye götürebiliyor. Galatasaray ilk yarıda coşkulu bir oyun oynuyor ama deplasmanda standardı oturtamıyor.

Şampiyonluk yarışı yorumu

10 hafta kaldı. 30 puana iki talip var. Bu 30 puanda Başakşehir’in 8 puanlık avantajı var, yani 22 falan yetiyor. Kalan maçlar, deplasmanlar ve faktörleri tabii ki kafamızda süzgeçten geçiriyoruz. Başakşehir’in olduğu pozisyonda ligin son 10 haftasında 8 puan önce ve oyun farkıyla, istikrarlar herhangi bir 3 büyük takımımızdan biri olsa şampiyonluk kliplerini hazırlardık. Bunu niye söyleyemiyoruz, daha önce Başakşehir böyle bir şey yapmadıklarından ve son 2 senede iki final maçında kırılmalarından dolayı. Bu sene yakınlar. İlk defa 8 puan avantajları var.

Edin Visca yorumu

Edin Visca Türkiye’nin en şanssız futbolcusu. 100 yılı aşkın kulüplerden birinde olsaydı çoktan heykeli dikilmişti.

Mehmet Demirkol'dan Başakşehir yorumu

Başakşehir 15 puan kaybedebilir, ama Galatasaray 5 puan alacak mı? Galatasaray’da 1 oyuncu daha olsa her şey tam olacak. Orta sahadaki iki oyuncu Melo-Selçuk olamıyor. Onyekuru ve Mitroglou birlikte oynayabilir ancak arka taraf kurulmuyor.

Şenol Güneş yorumu

Bizim ülkemizde ayrılıklar doğru şekilde olmuyor. Ayrılıklarda herkes kendini bir şekilde doğru ifade edemiyor. İşin kötü tarafı gerçekten kalan 10 haftada zarar görebilecek düzeye getirildi. Daha önce anlaşma yapılmış, saklanılmış. Olur bunlar. Şimdi de konuşmuyor Şenol Hoca milli takım ile ilgili. Açıklama yapıldı…
Şenol Hoca ile bir zorum yok ama bu işin sonunda Şenol Hoca zarar görecek. Kaybedilen her puan Şenol Hoca’ya yazılacak.

"Şenol Güneş neye sinirlendi?"

Milli takım teknik direktörlüğünüz açıklandıktan sonra basın bunu soracak. Şenol Hoca sinirlenmiş. Neye sinirlendi? Sinirlenecek bir şey yok. Beşiktaşlıların büyük bir kısmı teşekkür ederiz diyor, bir kısmı kampanya yürütüyor. Milli takım teknik direktörlüğü tam zamanlı bir iş değil. İkisi birlikte yapılabilir. Şenol Hoca seviyesinde birinin motivasyonu dağılmaz. Formda oyuncular nasıl oynuyorsa, ülkenin en formda ismi milli takımı yönetmeli.

Fenerbahçe-Başakşehir maçı yorumları

Mehmet Demirkol: Başakşehir maçını Fenerbahçe’nin kazanmasını zor görüyorum. Geçen seneki baskıyı kuracak enerjisi olduğundan emin değilim.

Tümer Metin: Başakşehir'i daha avantajlı görüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler