Mehmet Demirkol: "Ya futbolcular Belhanda'ya destek verirse!"

10.03.2021 - 20:07 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 20:17

Galatasaray haberleri… Yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray'dan flaş bir şekilde gönderilen Faslı yıldız Younes Belhanda ile ilgili konuştu. Belhanda'nın haksız şekilde gönderildiğini belirten Mehmet Demirkol neler söyledi? Detaylar haberimizde…

Mehmet Demirkol: "Ya futbolcular Belhanda'ya destek verirse!"

AJANSSPOR-HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, yaptığı açıklamalar sonrası Galatasaray'dan gönderilen Younes Belhanda hakkında, Socrates Dergi'nin YouTube kanalındaki ‘Sıcağı Sıcağına' programında değerlendirmelerde bulundu.

“Haklı bir fesih değil”

Galatasaray Spor Kulübü'nün, Younes Belhanda hakkında KAP'a yaptığı açıklaması hatırlatılan Mehmet Demirkol, “Haklı bir fesih değil tabi. FIFA bunu yemez, zannetmiyorum. Çünkü hakaret yok bir şey yok, sadece bir gerçeğin altını çiziyor. Enteresan bir durum var tabi burada, özellikle yöneticiler ve zemin konusunda. Yöneticiler derken, çimden sorumlu yöneticilerden bahsettiğini söylüyor Belhanda. Burada yanlış bir şey yok. Dolayısıyla bunu mahkemede ‘İşte bize bunu söyledi, parasını vermiyoruz' diyemezsiniz, sanmıyorum. Çok iyi avukatlara ihtiyaç olabilir. Burada ironi şu; ‘Twitter'a, Instagram'a yazılıp çizilen haberlerle çok fazla uğraşıyorsunuz, onlarla hareket ediyorsunuz' diyor. Tam da o sebeple Belhanda'nın sonunu getirdiler.” şeklinde konuştu.

“Mustafa Cengiz'in kendi kararı”

Faslı yıldızın gönderilme kararının, teknik heyetin bilgisi dışında verildiğini ve Mustafa Cengiz'in kendi kararı olduğunu belirten usta yorumcu, “Yani, niye bu üç gündür olmuyor da bugün oluyor? Çünkü iki gündür hem medya, hem yorumcular, hem Belhanda'nın çok fazla seveni olmaması… Twitter'da, Instagram'da bu konu eleştirildiği için, tam da o sebeple işte. Mesela ben avukatı olsam, savunurken, ‘Bak haklı adam, bunlar sosyal medyayı çok önemsiyorlar. Zaten bu yüzden yolladılar' diye savunurum. Elle tutulur bir tarafı yok. Görünen o ki, Mustafa Cengiz'in kendi kararı. Tabi başka yöneticiler de bu işin içerisinde var mı, yok mu onu bilmiyorum. Ama teknik heyetin bu konuda dahli yok.” ifadelerini kullandı.

“Bu tip eleştirileri Fatih Terim'de yapıyor”

Teknik direktör Fatih Terim'in, bu kararı dün duyduğunu ve bu karardan deneyimli teknik adamın memnun olmadığını söyleyen Demirkol, “Dün akşam haberi olmuş Fatih hocanın. Fatih hoca ve teknik heyet, oyuncunun bu dönem yollanmasının iyi olmayacağını, diğer oyunculara etkisinin kötü olacağını ve aynı zamanda Belhanda'ya oyuncu olarak ihtiyaç olduğunu da duydum. Fatih Terim böyle işleri iyi idare eder, ama oyuncularda bunun negatif bir etkisi olacaktır. Çünkü bunu anlatamazsın, herhangi bir iş yerinde bunun olduğunu düşünün. Birisi haklı bir eleştiri yapıyor, belki dozu farklı, belki hiyerarşiyi bozuyor ama haksız bir durum yok. O anda bir futbol yöneticisinin bunu oyuncuyla konuşarak yumuşatması ve kamuoyuna da ‘Bu adrenalin, istediklerini yapamadıklarının verdiği üzüntü' gibi anlatabilirsin. Bunda bir anormallik yok. Belhanda seyirciyle karşılıklı bağrış çağrış oldu da yollanmadı. Biraz gücünün yettiğine ve gücünün yettiği zamanda oldu bu. Bu eleştirileri başkaları da yapabilirdi. Fatih hoca da yapıyor. O zaman sen; 'Bu eyleme de aynı cezayı veriyorum' diyorsun." dedi.

“Cephede savaşan komutanı dinlemek zorundasın”

Alınan kararın son derece yanlış olduğunu ve mutlaka teknik ekibe de danışılmasının gerektiğini düşünen ünlü yorumcu, “Yöneticilik tekniği ve zamanlaması açısından, her şey açısından çok yanlış. Bu tip kararlar, teknik heyetin yüzde yüz onayı olmadan alınamaz, alınmamalıdır. Çünkü, içerideki oyuncuları idare eden onlar, yöneticiler değil. Yöneticiler Twitter ve Instagram'a bakıyorlar Belhanda'nın dediği gibi. Yani, ne olursa olsun cephede savaşan komutanı dinlemek zorundasın. Savaş bittikten sonra Divan-ı Harb'a ver. Ama orada komutan, ‘Ben bundan yararlanacağım' diyorsa, ciddi bir mücadelenin tam ortasındasın, olmaz.” dedi.

“Ya oyuncular Belhanda'ya destek olursa?”

Takım arkadaşlarının Faslı yıldıza destek vermesi halinde sorunların gittikçe büyüyeceğinin altını çizen Mehmet Demirkol, “Şimdi şu haberler geliyor mesela; Oyuncular bir Instagram ya da Twitter paylaşımıyla, Belhanda'ya destek verirler mi? Olursa ne yapacaksın? Ne diyeceksin? Falcao, Mohamed, Feghouli vesaire dese ki; ‘Sen çok büyük bir takım arkadaşıydın, zamansız ayırdılar seni aramızdan.' Ne diyeceksin? Daha büyük bir kriz, yani şimdi Fatih Terim'in bunu idare etmesi lazım, oyuncuları çekip çevirmesi lazım. Başına bir dert daha.” ifadelerini kullandı.

“Belhanda, tam da eleştirdiği şey tarafından kovuldu”

Alınan kararın, Mustafa Cengiz yönetimi için çok kötü olduğunu ifade eden deneyimli yorumcu, “Sonuç olarak, Belhanda tam da eleştirdiği şey tarafından, o düzen tarafından kovulmuş oldu. Seveni çok yok biliyorum, ama katkıları vardır ve ciddi bir konuyu da mesele eden bir oyuncu. Aslında Belhanda, orada kaçırılan puandan en çok rahatsız olduğunu belirten adam. Yani bu adamın enerjisini kullanmak lazım, tam raya oturmuşken. Adamın bugüne kadar, bu kadar sahiplendiğini gördünüz mü hiç? İlk defa duyuyorum ben. Bu çok kötü yönetildi. Mustafa Cengiz yönetimi açısından finale yaklaşırken çok kötü oldu. Kendi başına açılmış bir dert olarak gördüğümü söyleyebilirim.” diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler