Mehmet Demirkol: "Yayın ihalesinde beIN Sports'un diskalifiye edildiğini duydum"

Furkan Sönmez
04.03.2024 - 02:14 | Son Güncellenme: 05.03.2024 - 16:49

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalındaki "Karşı Karşıya" adlı programında Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesi hakkında yorumlarda bulundu. Detaylar.

Mehmet Demirkol: "Yayın ihalesinde beIN Sports'un diskalifiye edildiğini duydum"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Türkiye Futbol Federasyonu ile beIN Media'nın yayın ihalesi konusunda anlaştığı hakkında açıklamalarda bulundu ve TFF tarafından beIN Media'nın diskalifiye edildiği Saran Holding'e bildirdirildiğini açıkladı. Demirkol, "BeIN diyorum hep ama geçen hafta Saran'ın hafta içindeki yaptığı açıklama gibi, programa girmeden önce öyle bir haber aldım. Saran'a bizzat TFF tarafından beIN diskalifiye edildi dendi. Böyle bir şey duyunca tabii, şimdi federasyon ve kulüplerin tavrını da biliyorum bu ifade etmez ama bu kadar net deniyorsa da... TFF'den açıklama gelmedi" yorumunu yaptı.

"Hiçbir şey şeffaf yapılmadı"

Baştan sona TFF'nin şeffaf bir şelikde ilerlemediğini söyleyen tecrübeli yorumcu, "Baştan beri söylediğim şey gerçek oldu, kaldıraç olarak kullandılar Saran'ı. 182 milyon dolar iyi para ama full dolarsa. Şimdi kaçı dolar, kaçı TL açıklanmadı orası da. Hiçbir şey şeffaf yapılmadı. Benim tek ricam adam gibi çekin maçı. Ben bilmiyorum yayıncılığı, Şansal Büyüka diyor bunları. Kulüplerde kendi üzerine düşeni yap ve markanı yükselt" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Yayın ihalesinde ödeme detayı belli oldu! Döviz kuru...
Habere Git

Saran Holding'den yayın ihalesi açıklaması

Saran Holding'den yapılan yayın ihalesiyle ilgili son dakika açıklaması şöyle:

Kamuoyunun yakından takip ettiği TFF Süper Lig ve 1. Lig Yayın Hakları İhalesi’nin sonucunu büyük bir üzüntü ve şaşkınlık ile karşılamış bulunuyoruz.

Adaletli, rekabete ve kamu vicdanına uygun bir yayın hakları ihalesi, tıpkı iki sene önce olduğu gibi maalesef yine gerçekleştirilememiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, TFF İhale Komisyonu ile gerçekleşen yüz yüze toplantıda, tarafımıza mevcut yayıncı kuruluşun ihaleden diskalifiye edildiği net olarak beyan edilmiştir. Dolayısıyla bugün gerçekleşen “iptal” daha önce de olduğu gibi, Türk futbolunu esir almış olan mevcut yayıncı ile devam etmenin kılıfıdır. 

TFF tarafından yapılan açıklamadan anlaşılmaktadır ki, şartnameye uygun teklif vermemeyi alışkanlık haline getirmiş bir yayıncıyla devam etme arzusu, sayın TFF yönetimi ve kulüplerimiz için de bir alışkanlık haline gelmiştir. 

Saygıdeğer kamuoyunu, rekabete baştan aşağı aykırı ilerleyen süreçler nedeniyle, üç yıl sonraki ihaleye yerli ve yabancı hiçbir yayıncı ilgi göstermediğinde, Türk Futbolunun değerinin bugün alınan bu hukuktan uzak, TFF’nin kendi talimatlarıyla uyumsuz kararla nasıl etkileneceğinin takipçisi olmaya davet edeceğiz. 

Öte yandan, Saran Holding 30’dan fazla ülkede olduğu gibi Türkiye’de uluslararası spor organizasyonlarına ve liglerine yatırıma; sporseverlerin hak ettiği yayın anlayışını sürdürmeye devam edecektir.
Ancak kamuoyu şunu da kesin olarak bilmelidir ki, grubumuz oynanan bu ihale tiyatrosunun dekoru olmayı daha fazla kabul etmeyecektir. İhale şartnamesine yegâne uygun ve üstelik içinde bulunduğumuz sezonun yaklaşık 60 milyon Euro üzerinde, açık ara en yüksek teklifi veren Saran Holding’in bu ihaleyi kazanmış olması gerekirdi. Zira, ihalenin mantığı, şartları sağlayan ve en yüksek bedeli veren şirket ile anlaşılmasıdır. Bir kez daha yaşanan bu hukuksuzluğu, son derece nezaketsizce sosyal medya üzerinden takip etmek durumunda kalmış bulunmaktayız. 

Hatırlatmak isteriz ki, TFF kamu adına Türk futbolunu yönetmekle görevlendirilmiş bir kurumdur. Bu vazifeyi yerine getirirken sadece Türk futbol camiasının haklarını korumayı hedeflemelidir. Bu ilkelere açık aykırılık içeren bu ihale sürecinin iptaliyle ilgili, tarafımızdan tüm hukuki yollara başvurulacaktır.

Saygılarımızla

Saran Medya'dan yarım milyar dolarlık teklif

İhale sürecini yakından takip eden gazeteci Yağız Sabuncuoğlu geçtiğimiz günlerde, Saran Medya'nın yayın ihalesinde yeniden devreye girerek beIN Sports'un yaptığı son teklifin üzerine çıktığını paylaştı. Saran Medya, 3 yıl için yaklaşık 500 milyon dolarlık teklifte bulundu. Saran Medya yıllık 140 milyon euro önerirken, beIN Sports ise 3 milyar 900 milyon TL önerdi.

TFF Saran Medya ile masaya oturdu

TFF ve Kulüpler Birliği tarafından kurulan Yayın İhale Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda Saran Medya temsilcileri ile toplantı yaptı. TFF, Saran Medya temsilcileri ile yapılan toplantı ile ilgili bir açıklama metni paylaştı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ortaklaşa kurulan Yayın İhale Komisyonu, Levent'te bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Binası'nda bir araya gelerek çalışmalarına devam etti. Görüşmede 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için verilen teklifler komisyon tarafından incelendi. Bu kapsamda Yayın İhale Komisyonu, yayın ihalesine teklif veren Saran Medya temsilcilerini komisyon toplantısında davet ederek ilk görüşmesini gerçekleştirdi. Süper Lig ve TFF 1.Lig müsabakalarının yayın haklarının devrine ilişkin ihale 29.02.2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor."

Senin için hazırladığımız haberler