Mehmet Demirkol: "Yerel liglerin keyfi kaçabilir"

01.04.2020 - 18:23 | Son Güncellenme: 01.04.2020 - 19:17

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Manşet programında gündemi değerlendirdi. Corona virüsün spora etkilerinden bahseden deneyimli spor yorumcusu neler söyledi? İşte detaylar...

Mehmet Demirkol: "Yerel liglerin keyfi kaçabilir"

Spor yorumcusu Mehmet Demirko, beIN Sports ekranlarında yayınlanan beIN Manşet programında koronavirüsün spora etkilerini değerlendirdi.

Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde

"UEFA her şeyi öteledi"

UEFA'nın kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan Demirkol, "UEFA, bize bir şey sormayın diyor. Bakacağız diyor. Maçların ne zaman oynanacağı belli olmadığı için UEFA her şeyi ötelemiş durumda" dedi.

Yerel liglerin zarar görebileceğini öne süren deneyimli spor yorumcusu, "Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum. Sosyal protokol değişiyor. Bu olaylardan sonra kolay kolay sarılıp öper misin birini? Yerel liglerin keyfi kaçabilir, biraz böyle bir risk var. Bu kriz sonrası İngiltere Ligi'nin çok büyük bir yeri kaplama ihtimali yok değil. Umarım bu olmaz." ifadelerini kullandı.

"100 milyon Euro veren" olmak istiyor

Hizmet sektöründe restoranda yediğin yemek, yapılan bazı seyehatler, bazı kıyafetler, onların fiyatı balon değil mi? İşte kapitalizm böyle bir şey. Satın alan, fiyatı belirliyor. Satın alanda sınırsız para olunca, fiyatlar da artıyor. Dolayısıyla kulüpler, ligler arasında da böyle bir şey var. Adam şimdi Gareth Bale'e 100 milyon euro verirken, 50 milyon Euro verse alamayacak mıydı? "100 milyon Euro veren" olmak istiyor. Geri kalan hepsini ezmek için. Adnan Dalgakıran da biz bu paraları veremeyiz, çünkü böyle bir gelirimiz yok" demek istiyor.

"Yaşlı oyuncuların geri dönüşleri daha çabuk olur"

Çağla Büyükakça çok ilginç konuştu. Hergün çalışmak lazım dedi. Yaşlı oyuncuların geri dönüşleri daha çabuk olur, genç oyuncuların biraz daha zor dedi. Herhalde kas hafızası daha gelişmiş olduğu için böyle dedi. Ben bunun tam tersi olacağını düşünüyordum. Yaşlı oyuncular için acaba erken emeklilikler gelir mi diye düşünüyordum. Çağla bunun tam tersini söyledi, tecrübeli oyuncuların geri dönüşü daha kolay oılur dedi. Bu bir taraftan sevindirici.

"Başakşehir'de kalsaydı seneye de oynardı"

Bunun kararını biz buradan veremeyiz. Sadece Emre verir. Bu sene de Emre Fenerbahçe için çok iyi başladı. hatta Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu dedik sezonun başında. Ligin en önemli oyuncusu dedik. Ama süreklilik sağlayamadı, kolay değil tabi. Fenerbahçe'nin tam oturmamış ve tempoya bağlı oyununun içinde. Yani Başakşehir'de görevleri çok belliydi, herkes onun üzerinden belli bir ağırlığı alıyordu. Emre de buna uygun olarak takıma büyük katkı sağlıyorudu. Fenerbahçe'de aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hem o kadar oturmuş bir takım değil. Ersun Yanal'ın istediği oyun da Abdullah Avcı'nın geçen sene kurduğu oyundan farklı bir oyundu. Emre bunu devam ettiremedi. Şimdi önümüzdeki sezon Emre oynayabilir mi? Bence oynayabilir. Ama onun yüğzde 100 ben oynayacağım ve Avrupa şampiyonasına da katılacağım, ona göre hazırlığımı yapıyorum demesine bağlı. Bir insan 39 yaşında oynayabiliyor, 40 yaşında oynayamıyor diye bir şey olmaz. Burda önemli olan Fenerbahçe'nin bir oyun oturtup, Emre'ye verebileceğinden fazla yük vermemesi gerekiyor. Emre Fenerbahçe'nin en temel oyuncusu olmamalı, çileği olmalı. Fenerbahçe'ye ekstra katkı vermeli. Eğer Başakşehir'de kalmış olsaydı seneye de oynayabilirdi rahat.

"Artık değiştirme işini değiştirmesi lazım"

Herhalde Zico teknik direktör olarak düşünülmüyordur. Sportif direktöre olarak düşünülüyordur. Fenerbahçe'nin bir teknik direktöre değil bir sisteme ihtiyacı var. Zico'dan yararlanılabilkir. Zico her şeyin başında büyük bir figür. Dünyanın her yerinde tanınan bir oyuncu. Belki şanssızlığı dünyanın bence en iyi milli takımı bence en iyi Brezilyası 82'yi kazanamamaları oldu. Kazanmış olsaydı belki bambaşka olacaktı. Fenerbahçe'de de çok başarılı olmuştu. O dönem Chelsea de ilgileniyordu. Finansal fair play askıya alındıktan sonra muhtemelen Fenerbahçe'nin elinin bollaşacağını söyleyebiliriz. Böyle olursa Zico'nun istediği bir kadro kurulabilir. Ancak Fenerbahçe'nin uzun vadeli bir yatırım planını mutlaka ortaya koyması lazım. Fenerbahçe, hep teknik direktör değiştirdi. Artık değiştirme işini değiştirmesi lazım, bir sistem kurması lazım.

Senin için hazırladığımız haberler