Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim ve Eto'o sözleri!

25.01.2018 - 12:18 | Son Güncellenme: 25.01.2018 - 12:18

Mehmet Demirkol'dan Fatih Terim ve Eto'o sözleri!

Mehmet Demirkol gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray eski başkanı Dursun Özbek hakkında konuşan Demirkol, Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan Vagner Love ile Demba Ba'yı da değerlendirdi. 

Gazeteci - Yazar Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında transfer gündemini değerlendirdi. 

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamalarından önemli satır başları:

Loca alana üyelik fikri verilmesi doğru bir dil!

Kulüplerin ekonomik olarak zor dönemlerde, bir ayağa kalkış çabası oluyor, mesela Galatasaray taraftarları Yellow Friday organizasyonu yapıp alışveriş yapacaklar. Bu gibi kampanyalar heyecanla yapılmalı, fedakarlıkla değil. Loca alana üyelik verilmesi fikri de böyle olmalı, bu dilin ben doğru bir dil olduğunu düşünmüyorum fedakarlık kelimesini doğru bulmuyorum.

 

Dursun Özbek sözleri...

Dursun Özbek, mali konularda çok büyük eleştiri almadı, Kemerburgaz'ı bağladı, stadın çatı sorununu çözdü, bu konularda başarılıydı.

Gomis haberi %100 doğru!

Gomis haberine Galatasaray taraftarı büyük tepki göstermişti ama Abdurrahim Albayrak bu haberi yaptığı açıklamalarla doğrulandı. Gomis haberini ben de araştırdım arkadaşlara sordum %100 doğru bir haber. Bu haber masa başı haberi değil bu uydurulacak bir haber değil.

Terim egolu, egolu futbolcularla anlaşıyor!

Fatih Terim, Et'o'yu kullanır, hoca egolu biri ama egolu futbolcularla çok iyi anlaşıyor ve yönetmekte başarılı oluyor. Tudor'u eleştiriyoruz, Fatih Terim geldi herkes memnun ama enkaz devraldı edebiyatı doğru değil.

Love olmazsa Demba Ba olacak

Bu takım 1 puan gerideydi yine 1 puan geride. Vagner Love olmazsa Demba Ba olacak öyle gözüküyor, sanırım Vagner Love'ın maliyeti düşürülmeye çalışılıyor.

Valbuena değerlendirmesi

"Valbuena için biri oynayacak diğeri oynamayacak diye 2 haber var. Bence bu haberler birbiriyle çelişmiyor. Aykut Kocaman, antrenmanda Valbuena ile ilgilenir, uğraşır ama bir bakmışsınız sahada Valbuena değil Alper Potuk var."

"Fenerbahçe orta sahası, çok fazla orta yapıyor ama bu istatistiği iyi okumak lazım, oyun kuramadıkları için bu ortaları yapıyor olabilirler."

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı yorumu

"Trabzonspor'da Burak Yılmaz oynarsa, Fenerbahçe geride çok fazla koşmak zorunda kalabilir. Fenerbahçe savunması normalin dışına çıkmak zorunda kalırsa, mesafe nasıl korunacak ona bakmak lazım. Orta sahada kopmaya engel olacak oyuncu Valbuena mı olur Alper Potuk mu olur? Bütün tartışma buradan çıkıyor. Sosa bu sezon hiç iyi oynamadı, Rıza Çalımbay onu Fenerbahçe karşısında koz olarak görüyorsa, direkt 11'e giriyorsa demek ki antrenmanlarda kendisinden bir şey gördüler."

"Başakşehir, Bayern Münih gibi oldu, kim biraz oynarsa onu hemen transfer ediyorlar. Emre Akbaba'yı da alırlarsa bu biraz fazla olacak. Bu transferlerle Başakşehir gümbür gümbür geliyor ama 3 büyük takımdan ses çıkmıyor onların derdi seçim ve kavga. Göztepe de böyle gelebilir, siz iyi çalışmazsın işini iyi yapanlar gelecektir. Böyle giderse büyük olarak kalamayacaklar."

"Fikret Orman, Kulüpler Birliği başkanı olursa; ilk işi UEFA ile anlaşmak olmalı."

"Epureanu ve Attamah ikilisi ile ligin zirvesinde muazzam bir şey, takdir etmek lazım."

"Uluslar Kupası'ndan ben umutluyum, hazırlık maçları azalacak. Bu organizasyonun asıl amacı üst seviye ülkeleri birbiriyle oynatmak. Bizim son torbaya düşmememiz lazım aksi halde büyük maç oynayamayacaksın."

Demirkol'un Fanatik'e açıklamaları ise şu şekilde:

"Bence Fenerbahçe transfer yapmayacak. Süper Lig'deki teknik direktörlerin öncelikli isteği elindeki futbolcuların paralarının yatırılmaları. Türkiye'de transferleri Başakşehir yapıyor, başka kimse yapmıyor. Türkiye'de şu ana kadar transferi tek yapan taraf Başakşehir, büyükler transfer yapamıyor. Galatasaray transfer yapamıyor. Oyuncuların maaşlarını ödemezken yıldız bir oyuncu alırsan huzursuzluk olur. Bunun hesabı yapılıyordur.

Fenerbahçe'nin eli rahatladı ama Emre Akbaba işini muhabir arkadaşlara sormak lazım. Fenerbahçe'nin ilgilendiği ama Başakşehir'in önde olduğunu duydum. Fenerbahçe'nin oyunu yönlendirebilecek bir oyuncuya ihtiyacı var. Şimdi Giuliano da yok, alternatif yok. Emre Akbaba şu an için Fenerbahçe seviyesinde değil ama yatırım yapılabilir.
Vagner Love, Beşiktaş'a faydalı olur. Dar alanda, geniş alanda iş yapabiliyor, hızlı... Galatasaray'ın şampiyon olamaması için bir sebep yok. Çok kötü bir teknik direktör vardı, şimdi gitti."

"Şu anda Galatasaray'ın Başkanı Fatih Terim... Fatih Terim olmasaydı Mustafa Cengiz'e bu kadar sevinilmezdi. Fatih Terim geldi, taraftar rahatladı, Dursun Özbek gitti daha da rahatladı. Ama benim favorim Beşiktaş...

Fenerbahçe büyük maçlarda daha iyi oynuyor ama daha vasat takımlar karşısında zorlanıyor. Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var ama öncelikli favori değil.

Beşiktaş, stoperlere 4, 4.5 veriyorsa Wagner Love da 2.5 milyon euro ister. Osmanlı'dan çok ekstra bir kaleci performansı çıkmazsa Galatasaray çok rahat kazanır.

Eto'o, Galatasaray'a faydalı olur ama düşük ücretlere gelmez. Fatih Terim, yüksek egoludur ama egosu yüksek oyuncularla iyi anlaşıyor. Hagi, Drogba, Sneijder gibi... Eto'o'yu da idare edebilir.

Şu anki performansıyla Vagner Love, Eto'o'nun önünde ama kariyer olarak Eto'o çok önde. Dünya tarihinin en iyi forvetlerinden birisi."

"Fenerbahçe - Trabzonspor maçı berabere bitermiş gibi geliyor. Burak Yılmaz belirleyici olacak."

"Robinho, bir dönemin Neymar'ı... Çok enteresan oyuncu. Daha genç yaşlarda gelmiş olsa fizik olarak Türkiye'de zorlanır derdim. Şimdi aklıyla oynayacak yaşta. İstatistikleri de gayet iyi. Heyecan verici. Umarım Nasri gibi olmaz, Adebayor gibi olur. Kone de gayet başarılı, Vagner Love ve Eto'o da başarılı.

Türkiye'yi emekli cenneti yapmak da içimi acıtıyor ama iyi futbol izleyeceksek tamam. Robinho çok iyi tamam ama çok paralar veriliyor.
Trabzonspor'a karşı Valbuena yerine Alper Potuk oyanayacak gibi geliyor. Oyun sistemi değişmez ama oyuncu özelliğine göre değişebilir.
Lider her hafta değişebilir, puanlar çok yakın. Başakşehir, Karabük'e karşı kazanamazsa o zaman bir problem vardır demektir.
Galatasaray, Kadıköy'de kazanabilir mi? Bu çok zor bir soru. Fatih Terim'in hayali olduğunu düşünüyorum ama bu durum Fenerbahçe teknik direktörlerini de baskı altına alıyor. Bu özelliği kaybetmek istemiyorlar."

"Galatasaray, derbiye kadar Konyaspor ve Sivasspor'a puan kaybedebilir. Fenerbahçe derbisine puan kayıpsız gidilebilir mi, gidilebilir de...
Beşiktaş'ın savunmasında Pepe - Tosic ikilisi önde. Vida biraz kendisini geri atıyor, alışırsa oynayabilir ama şimdilik Pepe - Tosic...

Evra'yı Fatih Terim istemedi. Latovlevici ile devam edebilir gibi geliyor. Carole, Galatasaray standardında birisi değil.

Demba Ba, Beşiktaş'ı bekliyor. Beşiktaş da Vagner Love'ı bekliyor. Beşiktaş, Vagner Love'ı alırsa zincirleme bir duruma neden olabilir. Birçok oyuncu yer değiştirebilir.

Süper Lig'deki en yetenekli oyuncu olarak geçen sene Oğuzhan derdim, şimdi Quaresma, Vagner Love, Fernando...
Emre Akbaba, Fenerbahçe'de oynarsa kimi kesecek? Ya Mehmet Topal - Josef ikilisinden birisi ya da Giuliano... Şu an bunun için yetersiz.
Trabzonspor'un hedefi var ama Konyaspor maçındaki oyunla olmaz. Takım darmadağın. Burak var başka bir şey yok."

"Everton'ın oynadığı oyun ne Allah aşkına... Biz burada teknik direktörlerimize haksızlık ediyoruz. Önde inanılmaz bir dörtlüsü var... Maçın başından sonuna kadar şişirme futbol oynuyorlar.

Sam Allardyce mı, Ümit Kayıhan mı? Ümit Kayıhan tabii... Elinde o kadar iyi oyuncular var ki...

Talisca bu hafta inanılmaz oynadı. 3 gol attı, birisi sayılmadı. Olağanüstü oynadı. Bu devam ederse bonservisini alamazsın. Çünkü adam Brezilyalı. Talisca bu kadar iyi oynarsa onun fiyatı 60-70 milyon...Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü alamazsın.

Anadolu takımlarında en beğendiğim oyuncu herhalde Vagner Love'dır. Emre Akbaba ve Vagner Love giderse Alanyaspor için hayat çok zor olur. Alanyaspor da iki oyuncuyu bu sezon tutup sezon sonunda göndermek istiyor.

Ligdeki en iyi kaleci Muslera ama form olarak Fabri öne çıkıyor, Volkan Demirel de kendisini toparladı. Harun Tekin de çok iyi kaleci ama takım o kadar dengesiz ki..."

Senin için hazırladığımız haberler