Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe sözleri: "Bu bir çözülmedir"

29.10.2018 - 10:48 | Son Güncellenme: 29.10.2018 - 13:48

Mehmet Demirkol'dan Fenerbahçe sözleri: "Bu bir çözülmedir"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında değerlendirmelerde bulundu. Demirkol'un değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

"Temel problem Cocu değil"

Bence temel sorun Cocu değildi. Ama çözüm de Cocu değil. Toplam bir sorun var. Bu neden kaynaklanıyor? Uzun iş… 20 yıl Aziz Yıldırım iktidarından sonra işleri hemen değiştirebilmek kolay değil. Bu kolay iş değil. Comolli ve Cocu ile başlayabilirsiniz. Zaten iş oturmuştur, devam ettirdiğiniz bir durum vardır, onu anlarım. Ama Ali Koç yönetimi, değişim istedi. Fenerbahçe’de yönetim oturtulmaya çalışıyor. Kadro oturtulmaya çalışılıyor. Parasal olarak ciddi problemler var. En korkuncu o. Dünyanın en zengin insanlarından birisin ama para harcayamıyorsun. Ali Koç hayatında belki de ilk kez böyle yaşıyor. Ne istesen yapabilecek durumdasın. Aya gitmek istesen aya gidersin, ama stoper alamıyorsun. Bunu oturtmaya çalışıyorsun. Kolay değil.

"Bana Hollandalı bir teknik adam öneren sportif direktörü gönderirim"

Sosyal medyadan karar açıklanınca bu şaka mı dedim. Ali Koç çok sinirliydi. Semih Bey’in basın açıklamasını performansını beğenmedim. Cocu eğer basın toplantısında çıksaydı, tepki çok daha fazla artabilirdi. Cocu, “Ben yapamadım, gidiyorum” demeyecekti. Çıkıp özür dileyecekti. Fakat; o nokta geçilmişti. 80’li yıllarda başkan değişirdi sürekli. Başkanların adını hatırlamazdın. Rakip de alkışlanırdı. Bu bir çözülme. Her şeyi aynı anda değiştirmenin sonucu. Türkiye’de hiç tutmamış bir Hollanda ekolünü koymaya çalışmak. Öneren kişi Comolli ise Türkiye’yi tanımadığının göstergesi. Bana Hollandalı bir hoca öneren Sportif Direktörü direkt gönderirdim. Bizde olmuyor Hollandalılar.

"Fenerbahçe ile büyümek isteyen bir teknik adam olmalı"

Ersun Yanal’a kapılar kapalı değil mi? Ama şartlar sizi bazı kararlar almaya da itebilir. Aykut Kocaman ve Ersun Yanal yok. Fenerbahçelilerin doğal kurtarıcı olarak gördükleri isim yok. Kafamda isimler var ama adam pazarlamak işimiz değil. Her yerden Kemal Özdeş ismi geliyor. Niye, neden? Bir sürü yerli isimler var. Fakat; neden her yerden Kemal Özdeş ismi geliyor? Evet, başarılıydı. Bunlara refleks geliştirebilir Fenerbahçe. Kocaman ve Yanal olmayacak resti, herkesin bu tartışmayı yapıyor olmasıydı. Bu, o dönem Cocu’yu rahatlatma hamlesiydi. Zidane, Blanc gibi isimler dolaşıyor. Gelen teknik adam nasıl yapacak? Fenerbahçe’nin ihtiyacı olan teknik direktör, Fenerbahçe ile birlikte büyümek isteyen bir teknik adam olmalı. Zidane'ın Fenerbahçe ile büyümek gibi bir düşüncesi olamaz.

"İstikrar iyidir ama bir şey varsa istikrar iyidir"

İş sürekli baş aşağı gitti. Geleceğe dönük bir sinyal yoktu. İstikrar iyidir ama bir şey varsa istikrar iyidir. Buna biz buradan karar veremeyiz. Ali Koç, ”Evet korkunç bir durum. Ama biz bunu Cocu ile düzelteceğiz” deseydi buna bir şey diyemezdim. Fakat; Cocu düzelme konusunda olumlu bir sinyal vermedi. Bu kadroya kimi getirsen olmaz bir görüşüdür. Buna katılabilirim. Hiç olmayan kadrolarla iş yapabilen teknik adamları da gördük. Çok yok, ama var. Bu kadrodan bu oyun nasıl çıkıyor denilecek örnekler var. Yunanistan ile adam Avrupa Şampiyonu oldu. Çünkü ona göre bir oyun buldu. Cocu’nun bir oyun bulma konusunda yetenek sergileyemediğini gördük. Sürekli 11 ve diziliş değişti. Maalesef bu kaosun içinde kayboldu.

"Bu bir çözülmedir"

Cocu ile bu kadar devam edilmesini doğru buluyorum. Ali Koç şu ana kadar, “Bu adamın gözünde işleri düzelteceğini görüyorum” demiş olabilir. Gelinen nokta sadece bir maç kaybetmek değil. Fenerbahçe çözüldü. Deprem olduğunda toprak kumlaşır, yutar gider ya hani… Öyle bir şey. 80’li yıllarda Fenerbahçe şampiyon olurdu, ertesi sene rezalet. Oluyor bunlar. Bir kupa maçına gittim Sakarya 10 atardı. Gelen az seyirci de rakibi alkışlıyordu. Bu bir çözülmedir.

"Slimani 30 gol atar diye düşünüyordum ama..."

Slimani’nin 30 gol atacağını falan düşünüyordum. Şimdi ise 5 gol atsa iyidir diyorum. Sürekli bir pesimist tavrı var. Ben nereye geldim diye bakarsan olmaz. Ortada bir kalite sorunu var, top bana gelmiyor desin… Ama sana gelenin 3’te 1’ini bile atamıyorsun. Slimani benim için hayal kırıklığıdır. Hasan Ali’ye gelince… Fenerbahçe’nin en iyisi Hasan Ali olamaz. Topyekün bir kalite problemi olduğu ortada.

"Fenerbahçe'nin şu andaki tek yıldızı Ali Koç"

Fenerbahçe’de Hasan Ali ile İsmail önlü arkalı oynuyor. Genç oyuncular oynasın diye çağrılıyor resmen. Frey gol attığında sevindi. Nerede olduğunun farkında değil. Fenerbahçe’de şu anda tek bir yıldız var o da Ali Koç. Ali Şen de büyük başkandı. Takımda yıldızlar vardı. Aziz Yıldırım da yıldızdı, Alex vardı. Basketbolu kenarda bırakıyorum. Onların hepsi yıldız ama… Şu anda kulüpte Ali Koç en büyük yıldız.

"Kemal Özdeş, bu anın teknik direktörü değil"

Abdullah Avcı ya da Kemal Özdeş gelmeli diyenler var ama… Bu teknik adamların da 1.5 seneye ihtiyacı var. Ayrıca, şampiyonluğa giden bir Abdullah Avcı niye gelsin? Her teknik adamın hayali büyük takım çalıştırmaktır. Ben olsam gelmem. Kemal Özdeş iyi futbol oynatıyor ama tüm maçlarını bir izlemek gerek. Orta sahası döküldüğü dönemleri de hatırlıyoruz. Kemal Hoca bana kızmasın. Hocanın değerini bilmiyor değilim. Ama bu anın teknik direktörü olduğunu düşünmüyorum. Tayfun Korkut da benim inandığım biri. Ancak; son performansı Cocu’dan ne farkı var dedirtiyor.

"Galatasaray 37.5 ateşle havale geçiriyor"

Galatasaray’ın özürleri var. Çok fazla sakat oyuncu vardı. Neden bu kadar sakat oyuncu olduğu sorgulanmalı. Bu kadar çok oyuncu kas sakatlığı yaşıyorsa, bu işe her yönüyle bakılabilir. Kendisini oyuna verecek, profesyonel oyuncuları neden bir araya toplayamadınız diye sorulabilir. Bu hak doğar. Bir deplasman sorunundan yola çıkarak göreve geldi Fatih Hoca. Galatasaray’ın çok ciddi bir set oyunu sorunu var. Galatasaray bir sahneleme yapamıyor. Coşkusu varsa, tam takım ise atıyorlar. Bazen insanın ateşi olur; 37.5 ile işini yaparsın. Galatasaray 37.5 ateşle havale geçiriyor. Bu olmaz. Bir set oyunu oturtmaları gerekiyor.

"Diğer oyuncular işini yapsın, Ozan da penaltı yaptırmasın"

Hatanın tamamının Ozan Kabak’a yıkılması kabul edilebilir bir şey değil. Genç bir çocuğa ne söyleyeceğini bilirsin. Takım oraya gelemiyor, Ozan geliyor. Sonra penaltı oldu. Ozan o penaltıları yaptırmasa ne olurdu? Soru budur. Ozan, penaltı yaptırmasa gol olabilirdi. Ozan genç bir oyuncu ve hata yapar. Diğer oyuncular nerede? Diğer oyuncular işini yapsın, Ozan da penaltı yaptırmasın. 18 yaşındaki bir çocuk ve hataları var. Dur, olacak bu çocuk. Olacağına dair bilgiler alıyoruz. 13 yaşından beri olacak deniliyor. Olmadı, at diyemezsin. İnsan yetiştiriyorsun.

Senin için hazırladığımız haberler