Mehmet Demirkol'dan flaş Fikret Orman iddiası

25.09.2019 - 17:23 | Son Güncellenme: 25.09.2019 - 20:23

Mehmet Demirkol'dan flaş Fikret Orman iddiası

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN Sport ekranlarından yayınlanan beIN Manşet programında derbiyi ve Fikret Orman'ın istifası üzerine verilen tepkileri değerlendirdi.

Anladığım kadarıyla Fikret Orman, haksız tepkiler olduğunu düşündüğü için istifa etti. Eğer 'Çok borç var, ben bunu nasıl ödeyeceğim' deyip gidiyorsa, bu tabloyu birkaç ay önce bilmiyordu. 5 haftada Bayern Münih olamazsınız. Şenol Güneş'le yollar ayrıldıktan sonra farklı bir ekolla yola devam ediyorsunuz. Daha iyidir, daha kötüdür demiyorum. Fikret Orman'ın söyledikleri uymuyor. Bence düşük ihtimal gibi duruyor ama Fikret Orman devam edecek.

"Dünya Kupası finalini yönetse kimse karşı çıkmaz ama..."

Beşiktaş'ta yönetim açısından neler olacak? Bundan önceki yönetimde de paralar nerede, denmişti. Bir şey çıkmıyor. Neden? Konuda uzaklaşıyoruz. Şenol Güneş, Fatih Terim, Abdullah Avcı vizyonunu bırakıp bunları konuşmak bizi konudan uzaklaştırıyor. 

Derbi hakkında...

Galatasaray'ın kalecisi dünya çapında tanınmış bir kaleci ama yan top sorunu var. Altay da yan toplarda güven vermedi. Ayakları iyi bir kaleci. Muslera'nın ayakları o kadar iyi değil. 

Topun Falcao'ya gidemediğini görüyoruz. Diagne'nin probleminin psikolojik olduğunu düşünüyorum. Formanın senin üzerinde yaptığı etki önemlidir. Bazıları formayla büyüyor. Diagne'nin oyuna hiç katkısı yoktur demem. Falcao ise başka bir oyuncu. Falcao-Belhanda ikilisinin uyumu iyi olur. 

Hafta sonu Trabzonspor - Beşiktaş maçı var. Bunu konuşan yok. Konuşan da hakemi konuşuyor. Cüneyt Çakır atandı derbiye. Dünya Kupası finalini yönetse kimse itiraz etmez ama burada beğenilmiyor. Avrupa'da başka burada başka maç yönetiyor. Çünkü burada yollar kötü.  Öyle yönetebiliyorsun...

Savunmaya baktığınızda iki farklı durum görüyorsunuz. Galatasaray ideal savunması ile kötü ama Fenerbahçe savunmasını oluşturamadığı için kötü. 

Galatasaray'ın orta sahası oluşunca, savunmanın hataları ortadan kalkar. Fenerbahçe'nin orta sahası daha iyi görünüyor. Fenerbahçe'nin iyi orta saha oyunları oldu. Şampiyon olmuş bir takımın orta sahasının daha iyi olmasını beklersin. 

Galatasaray'da Falcao gibi dev bir oyuncu var ama Muriç de çok formda. Zengin hücumlar, zayıf savunmalar ve orta sahada değişiklikler. Farkı yaratacak olan bu. Orta sahayı otutturamazsın Fenerbahçe maçı ele alabilir. Elinde bunlar varken nasıl düşünürsün? İki hocanın da yerine olsam savunmaya baskıyla başlamak isterim. Ev sahibi bu konuda daha güvenlidir. Galatasaray'ın bir ön alan baskısı ile başlamasını bekleyebiliriz.

Senin için hazırladığımız haberler