Mehmet Demirkol'dan flaş yayın ihalesi yorumu: "Perşembe günü şaşırabilirim"

27.02.2024 - 15:04 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 15:52

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalındaki "Karşı Karşıya" isimli programda Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesi sürecini yorumladı. İşte detaylar.

Mehmet Demirkol'dan flaş yayın ihalesi yorumu: "Perşembe günü şaşırabilirim"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu, Saran Holding'in şu ana kadar en yüksek teklifi veren firma olduğu Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesi hakkında Perşembe günü şaşırabileceğini söyledi.

Demirkol sözlerini şöyle sürdürdü:

"29'una kadar galiba son gün. Sürekli beIN'in alacağını söyledim ben ama 1'ine kadar bir sürpriz ihtimalide güçlü bir şekilde duruyor. İki tane firma var zaten masada, diğer tarafa gideceğine dair güçlü bir enformasyon var ama detayını araştırmak lazım. Perşembe günü, şaşırabilirim" yorumunu yaptı.

"Saran Holding yarım milyar dolar teklif verdi"

Geçen hafta aynı programda Saran Holding'in yarım milyar dolar verdiğini söyleyen Demirkol, "3 yıllık teklif ve yarım milyar dolarlık teklif verdi Saran Holding. BeIN ise Türk lirası verdi ve Saran Holding'e göre çok daha az teklif verdiler" dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol: "Herkesin haklı olduğu bir skandaldayız"
Habere Git

Saran Medya'dan yarım milyar dolarlık teklif

İhale sürecini yakından takip eden gazeteci Yağız Sabuncuoğlu geçtiğimiz günlerde, Saran Medya'nın yayın ihalesinde yeniden devreye girerek beIN Sports'un yaptığı son teklifin üzerine çıktığını paylaştı. Saran Medya, 3 yıl için yaklaşık 500 milyon dolarlık teklifte bulundu. Saran Medya yıllık 140 milyon euro önerirken, beIN Sports ise 3 milyar 900 milyon TL önerdi.

TFF, Saran Medya ile masaya oturdu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği tarafından kurulan Yayın İhale Komisyonu, geçtiğimiz günlerde Saran Medya temsilcileri ile toplantı yaptı.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol derbi favorisini açıkladı: "Tabii ki de..."
Habere Git

TFF açıklama paylaştı

TFF, Saran Medya temsilcileri ile yapılan toplantı ile ilgili bir açıklama metni paylaştı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı tarafından ortaklaşa kurulan Yayın İhale Komisyonu, Levent'te bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Binası'nda bir araya gelerek çalışmalarına devam etti. Görüşmede 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın haklarının devri için verilen teklifler komisyon tarafından incelendi. Bu kapsamda Yayın İhale Komisyonu, yayın ihalesine teklif veren Saran Medya temsilcilerini komisyon toplantısında davet ederek ilk görüşmesini gerçekleştirdi. Süper Lig ve TFF 1.Lig müsabakalarının yayın haklarının devrine ilişkin ihale 29.02.2024 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor."

Senin için hazırladığımız haberler