Mehmet Demirkol'dan Süper Lig için yeni formül

24.03.2020 - 19:25 | Son Güncellenme: 24.03.2020 - 19:55

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Bein Manşet programında spor gündemine dair açıklamalarda bulundu. Corona virüsün futbola olan etkisini değerlendiren Demirkol, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında da konuştu.

Mehmet Demirkol'dan Süper Lig için yeni formül

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ertelenen Süper Lig'i iptal etmeye gerek olmadığını vurguladı, ligin başlangıcı ile dikkat çeken bir öneri yaptı.

Mehmet Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde

"Fatih Hoca'nın açıklamalarında ceza verilecek bir şey yok. Sadece "Şampiyonluğu kime verirseniz verin" kısmı mesajın iletilmesinde taraftarları böleceği için yanlış anlaşılabilir."

"Federasyondan, maçlar seyircili oynanacak kararı verildiğinden 6 saat sonra hükümetten açıklama geldi, maçlar seyircisiz oynanacak diye. Bundan 4 gün sonra Federasyon, açık ve net olarak ligler devam edecek diye Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacağını söyledi. Bundan 12 yada 16 saat sonra hükümetten liglerin iptal edildiği kararı geldi."

Dolaysııyla burada Federasyon tek başına karar almadı. Karar veren siyasi otoriteydi.

"Biz neden oynuyoruz"

"Fatih Hoca'nın sorduğu sorunun cevabını sormamız lazım. "Biz neden oynuyoruz" sorusu. Cevabı çok net aslında. Çünkü kulüpler oynamak istediler. Yani Türkiye'deki futbol kulüplerinin hemen hemen tamamı futbola devam etmek, para kazanmaya devam etmek istediler. Buna Galatasaray da dahil. Ancak sonrasında seyircisiz kararı verildikten sonra Galatasaray Başkanı, seyircisiz oynanacaksa, oynamayalım dedi haklı olarak. Ama bu kararın verilmesinin sebebi kulüplerin belki de tamamının oynamak istemesiydi."

"Maçların ertelenmesi kararı verilmeden önce televizyonda Bilim Kurulu'nun söylediklerini futbola uyarlayarak "Birbirinize yaklaşmayın. Ama kafaya çıkmak, birbirinizin terini yutmak serbest." demiştim. Bunun üzerine beni birçok kulüp yöneticisi ve teknik direktör arayıp teşekkür etti."

Bir teknik direktörün, şunu söylediğini net bir şekilde televizyonda da anlattım: "Fizyoterapistlerin, kendilerine dokunmalarını istemiyor oyuncular."

Başkan şunu söyledi bana: "Oyuncunun menajeri geliyor yurtdışından, ben görüşemiyorum kendisiyle. Ne yapacağım ben?"

"Yapmayın arkadaşlar."

Hala bazı başkanlardan "Biz antrenmanlara başlayacağız testlerden sonra" açıklamaları duyuyorum. Yapmayın arkadaşlar. Diyelim ki ben futbolcuyum, test yapıldı ve negatif çıktı. Cuma günü antrenmanlara başladım. Bende bu virüs etki etmeye başlayıp, herkese bulaştırabilirim ve cuma akşamı yapılan test, pozitif çıkabilir. Bunun mümkün olduğunu Sağlık Bakanı açıkladı. Şu an futbol düşünülebilecek bir zaman değil.

"Bu salgının önünü kesmek mümkün değil"

"Bizde Güney Kore'de olduğu gibi istasyonlarda herkese test yapılmıyor. Sadece bir semptom gösterenlere yapılıyor testler. Dolayısıyla bizim yaklaşımımız biraz farklı. Bizim bu salgının nereye gideceğini ön görmemiz çok mümkün değil. Ancak şu açık ve net ki salgın artış gösteriyor. Bu salgının önünü kesmek mümkün değil, bu artık bir pandemi. Bunu uzmanlar söylüyor. Bunun yayılımını kontrol etmek gerekiyor. Ne zamana kadar yayılmaya devam edecek bilmiyoruz. Herkesin ortak kanısı ve umudu, Mayıs ayının sonlarına doğru azalacağını, yok olacağına doğru tahminler duyuyoruz. Dolayısıyla bugün, bunları hesaplayamıyorken, ligi ne yapacağımıza dair hesap, kitap işine girmemiz doğru değil."

"Ligi iptal etmeye gerek yok"

"Ligi iptal etmeye gerek yok. Bu işi bütün dünyayla birlikte atlattığımız zaman karar verilir. Geriye 8 haftamız kaldı. Ağustosta futbolcular çalışmaya başlar. 6-7 hafta hazırlık yeterlidir. Ekim başında 1 ay içinde bu sezon bitirilir. Kasımdan itibaren de yeni sezon başlar. Ya da bu sezonu Aralık'a kadar bitirirsiniz, yeni sezonu playofflu olarak düzenlersiniz. Şimdi ligin bitimine 8 hafta kala "ben playoffa geçtim kardeşim" olmaz. Ama önümüzdeki sezonu play-off'lu yapabilirsin. Kupa usulü olur. O yüzden biz bu ligi istersek bitiririz."

Senin için hazırladığımız haberler