Mehmet Demirkol'dan Hollanda yorumu: "Maç içinde krize itersek"

Cem Ergün
05.07.2024 - 17:50 | Son Güncellenme: 05.07.2024 - 17:56

EURO 2024'te Türkiye'nin Hollanda ile çeyrek finalde karşılaşacağı maç öncesi Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Mehmet Demirkol'dan Hollanda yorumu: "Maç içinde krize itersek"

AJANSSPOR HABER

EURO 2024 çeyrek final maçında A Milli Futbol Takımımız, Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Bu kritik mücadele öncesinde ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi YouTube kanalında değerlendirmelerde bulundu.

"Çok duygusal bir insan bence"

Hollanda teknik direktörü Erwin Koeman hakkında Mehmet Demirkol, "Koeman kendisini çok sistematik ve soğukkanlı zanneden duygusal bir insan bence. Bazı şeyleri idare etmekte çok zorlandı. Maç içinde krize itersek, onun da duygularıyla oynayabilirsek, işimiz daha kolay olabilir" dedi. 

"Depay mı, Weghorst mu?"

"Hollanda, Türkiye maçına nasıl bir kadro ile çıkar, Depay yerine Weghorst oynar mı?" sorusu üzerine Demirkol, "Değişiklik beklemiyorum. Depay ile oynayacağını düşünüyorum. Orta sahada bizi baskılamaya çalışacaklar. Koridor kullanmalarını çok iyi yapıyor Hollanda" şeklinde konuştu.

"5'li oynayabiliriz"

Çeyrek finalde Hollanda karşısında Montella’nın nasıl bir plan ile çıkması gerekiyor sorusu üzerine Demirkol, "Ön alan ve orta saha baskısı ağır olacak. O yüzden Hakan Çalhanoğlu’nun olduğu bir 5’li oynayabiliriz. Ferdi'yi ve Mert’i oyun kurulumu içine alacak ve Hakan’ın pasları ile destekleyeceğimiz bir oyun olabilir diye düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler