Mehmet Demirkol yorumladı: ''O isim girene kadar pozisyon üretemedik ''

Arif Can Yıldız
22.06.2024 - 22:39 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 22:44

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin Portekiz’e 3-0 mağlup olarak sahadan ayrılmasının ardından Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de yorumlarda bulundu.

Mehmet Demirkol yorumladı: ''O isim girene kadar pozisyon üretemedik ''

AJANSSPOR HABER

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2024'ün ilk mağlubiyetini aldı. Grubun ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden milliler ikinci maçta Portekiz’e 3-0 mağlup oldu. Maçtan hemen sonra ise ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'ye açıklamalarda bulundu. İşte Demirkol'un maç yorumu ve detaylar...

“Arda girene kadar hiçbir şey üretemedik”

Arda Güler’in Milli Takımımız için önemine vurgu yapan Demirkol: “Arda girene kadar hiçbir şey üretemedik. Genç oyuncu oyuna girdikten sonra bir kaç pası var. Uzaktan şutlar denedik. Çekya maçına umarım hazır olur. Arda ön tarafta olmadığı zaman oraya yerleşemiyoruz. Bunu bugün net gördük. Çekler Hakan Çalhanoğlu’nu ve Orkun Kökçü’yü bu kadar iyi tutamazlar. Portekizliler gibi alanı daraltamazlar ama çözümün ne olduğunu biliyorlar. Bunun için Arda’ya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

İlginç bir iletişim

Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın maç sonu basın toplantısında verdiği demeçte Arda Güler için ‘yorgun’ kelimesini yinelemesinin ardından Demirkol: Arda girdikten bir süre sonra sağ kanattan korner kazandık. Hakan Çalhanoğlu genç yıldıza “sen at istersen dedi Arda kasığını gösterdi. Kasıkta bir problem var yani belli. Çok ilginç bir iletişim. Montella bunları bilmeyecek birisi değil. Sakatlık riski olan ağrısı olan bir oyuncu ısrarla yorgun diye belirmek ilginç. Demek ki bir şey anlatmak istiyor” şeklinde konuştu.

“Altay iyi oynamadı”

Altay Bayındır’ın maç eksikliğine dikkat çeken Demirkol: “Vincenzo Montella, Altay için ‘Manchester United antrenmanı bile yetiyor’ diyor. Uğurcan’da en iyi döneminde değil ama Altay da bu maç iyi performans göstermedi. 

“Kabul edilemez bir hata”

Altay hatalı çıkmış olabilir ama yediğimiz ikinci gol Samet’in hatası. Topu kaleye vuran Samet. Bir stoper görmediği yere top atmaz. Çok büyük hata. Akıl tutulması gibi. Hatadan önce de sonra da çok iyiydi ama bir yanlış her şeyi mahvediyor. Kabul edilemez derecede bir hata” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler