Mehmet Demirkol'un Okan Buruk ve İsmail Kartal kıyası!

27.05.2024 - 12:14 | Son Güncellenme: 27.05.2024 - 12:48

Socrates Dergi YouTube kanalında yorumlardan bulunan Mehmet Demirkol, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kadro yapısına değindi. Demirkol ayrıca İsmail Kartal ve Okan Buruk'un tercihleri hakkında konuştu.

Mehmet Demirkol'un Okan Buruk ve İsmail Kartal kıyası!

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in geride kalan sezonunda Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın, Galatasaray'da ise Okan Buruk performansını Socrates Dergi YouTube kanalında Mehmet Demirkol değerlendirdi. Galatasaray'ın çok opsiyonu olduğunu dile getiren Demirkol, İsmail Kartal'a da başarısız diyemeyeceğini ifade etti.

"Galatasaray’ın çok opsiyonu var"

Galatasaray'ın kadro yapısında değinen Mehmet Demirkol, "Galatasaray’ın çok opsiyonu var. Değişik oyunlar oynayabiliyor. Barış ön tarafta oynadığı zaman başka bir şey oluyor, arka tarafta oynadığı zaman başka bir şey oluyor. Kerem kanatta oynadığı zaman başka bir şey oluyor, 10 numarada oynadığı zaman başka bir şey oluyor." dedi.

"Çok iyi çalışan bir sistem o"

Sarı-Kırmızılıların iyi ikililer bulduğunu ifade eden Demirkol, "Bu sene ikinci yarıda unuttuğumuz bir bağ var. Kerem-İcardi bağı var. Çok iyi çalışan bir sistem o. Takımların iyi ikililere ihtiyacı vardır. Kerem-İcardi ikilisi herhalde geçen senenin en parlak ikilisiydi Nelsson-Abdülkerim ile birlikte. Bu sene Okan Hoca bu ikilileri çok kullanmadı ancak yerine opsiyonlar buldu her zaman. Geçen sene mesela Boey-Rashica ikilisi vardı fakat bu sene yoklar." dedi.

"Fenerbahçe’de böyle bir zaaf var"

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ın tercihlerini de değerlendiren Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe’de böyle bir zaaf var. Fenerbahçe savunmada ve orta sahada kadro istikrarını yakalayamadı. Çok sakat verdi. Çok uzun bir süre Fred’i kullanamadı, Djiku’yu kullanamadı. Djiku’yu ortasahada kullanmak opsiyonunu çok geç akıl etti İsmail Kartal." ifadelerini kullandı.

"Kendi planına mahkum kaldı"

Mehmet Demirkol, sözlerine şöyle devam etti: "Dzeko’yu kenara çekmedi, Dzeko’ya mahkum kaldı ancak Konyaspor maçında 6 tane net pozisyon kaçırdı. Kendi planına mahkum kaldı İsmail Hoca. Başarısız demek istemiyorum İsmail Kartal’a ancak Okan Buruk çok daha başarılı. Bence bir şampiyonlu ancak iki galipli bir sezon bu. Ben Fenerbahçe’ye asla başarısız diyemem, ayıp olur. 99 puan toplamış ve 99 gol atmış takıma başarısız demek mümkün değil. Ama Galatasaraya biraz daha sağlıklı ve mental olarak doğru durabildi. Krizleri hızlı atlattı."

Senin için hazırladığımız haberler