Mehmet Ekşi canlı yayında açıkladı: "Sergen Yalçın ile..."

19.06.2020 - 15:45 | Son Güncellenme: 19.06.2020 - 16:28

Beşiktaş'ta altyapının başına geçecek Mehmet Ekşi, siyah-beyazlılarla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Sergen Yalçın ile nasıl bir çalışma yürütecekler? Ahmet Nur Çebi ile yaptığı görüşme için neler söyledi? Mehmet Ekşi'den çok özel açıklamalar...

Mehmet Ekşi canlı yayında açıkladı: "Sergen Yalçın ile..."

Beşiktaş’ta gelecek sezon A takım ile altyapıda gerçekleştirilmesi planlanan devrim için göreve getirilecek ve Sergen Yalçın ile koordineli çalışacak olan Mehmet Ekşi, Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı. Beşiktaş’ın geleceğini nasıl planlayacaklar? Sergen Yalçın hakkında neler söyledi? Genç oyuncular ve Ersin Destanoğlu için ne düşünüyor? Tüm bu sorular ve daha fazlasına Mehmet Ekşi canlı yayında yanıt verdi.

Göreve getirileceğini Ajansspor’un haftalar önce duyurduğu Mehmet Ekşi, Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtladı. Ekşi’nin açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Ekşi: “Çebi’nin karşısında elimiz ayağımız tutuluyor”

Beşiktaş ile yaptığı görüşme hakkında konuşan Mehmet Ekşi, Ahmet Nur Çebi’nin vereceği göreve hazır olduğunun altını çizdi.

Ekşi, ”Başkanımızla bir görüşme oldu. Ben Beşiktaşlıyım. Altyapıda, üst yapıda futbolculuk yaptım. Beşiktaş'ın herhangi bir kademesinde görev almak bana şeref verir. Bir görev olursa ben hazırım. Bir olumsuzluk olmadı, başkanla olumlu bir görüşme yaptık. Sağ olsun çok saygın, nezaketi önemseyen bir insan. O da Beşiktaş'ı bulunduğu bu ortamda taşın altına elini koymuş birisi. Bizim de onun karşısında elimiz ayağımız tutuluyor" dedi.

"Hangi görev bize verilirse biz şeref duyarız"

Türkiye Futbol Federasyonu'nda halen göreve devam ettiğini belirten Ekşi, "İnşallah hayırlısı neyse o olur. Biliyorsunuz ben Türkiye Futbol Federasyonu’nda hala çalışıyorum. Oradan ayrıldıktan sonra yöneticilerle oturur, konuşuruz. Bir yol alacağımızı zannediyorum. Ben de uzun yıllardır hizmet ettim. 10 yıla yakındır TFF'de çalışıyorum. Büyük deneyimler elde ettim. Beşiktaş altyapısında görev yaptım ve çok önemli tecrübelerimiz oldu. Bilgimizi, tecrübelerimizi Beşiktaş'a vermek bizim için de oldukça değerli olacaktır” dedi.

“Beşiktaş’ın geleceği için doğru adımlar atmak lazım”

Temel amacının Beşiktaş’a katkı vermek olduğunu belirten Mehmet Ekşi, kulübün geleceği adına doğru adımlar atılması gerektiğine dikkati çekti.

Mehmet Ekşi, “Samimi olmak lazım. Beşiktaş maalesef popülist uygulamalarla zor durumda. Bizim de görevimiz Beşiktaş'a yardım etmek. Hangi görev bize verilirse şeref duyarız. Doğru adımlar atmak lazım. Şu anda A takımın başında gerçekten dünya yıldızı bir adam var. Altyapıdan gelmiş, öz kaynaktan gelmiş bir adam Sergen Yalçın… Ben A takımda kısa bir süre teknik direktörlük yaptım. O zaman Sergen Yalçın futbolcuydu. Son dönemde de Pro-Lisansla Sergen Yalçın ile birlikteydik" şeklinde konuştu.

“Sergen Yalçın’ı sonuçlara kurban etmemeliyiz”

‘Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta başarılı olur mu?’ sorusuna yanıt veren Ekşi, kendisine gereken desteği vermeye hazır olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Vallahi, o bu yüzden Sergen Yalçın. Yakından tanıyorum ve karakterine hayranım. Futbolculuğunu konuşmak bile istemiyorum. Bence antrenörlüğü futbolculuğunu geçecek. Beni aradı kendisi. Sergen Yalçın zor bir dönemde geldi. Gerçekten de kendisini sonuçlara kurban etmemeliyiz. Çok değerli bir isimle birlikte Beşiktaş yola devam ediyor. Hep birlikte onun arkasında durmayı başarabilirsek, onun da Beşiktaş'a çok ihtiyacı var. Sergen Yalçın’ı desteklemek ve zaman vermek lazım.”

AJANSSPOR'UN HAFTALAR ÖNCE DUYURDUĞU MEHMET EKŞİ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Ersin Destanoğlu’nun performansı

Loris Karius’un ayrılmasının ardından kaleye geçen Ersin Destanoğlu hakkında ise Mehmet Ekşi, ”Beşiktaş, Türkiye'de ve dünyada altyapının öncülerinden birisi. Çok değerli oyuncular yetişti. Rıza Çalımbay, Sergen gibi..."diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Ekşi kimdir?

Mehmet Ekşi, 1 Nisan 1953 tarihinde İstanbul'un Sarıyer ilçesinde doğdu. Trabzonspor ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde uzun süre başarıyla görev yapan eski millî futbolcu ve teknik direktör olarak biliniyor. Elazığspor'da oynarken Trabzonspor yetkililerinin dikkatini çekerek, 1977-78 sezonunda Trabzonspor'a transfer oldu. Bordo-mavili takımın 1978-79'da şampiyon olan kadrosunda yer aldı. 1979-80 sezonunda ise Beşiktaş'a transferi gerçekleşti.

Beşiktaş'ta başarılı dönemler yaşadı

Az ama öz konuşan ve karakter yapısıyla arkadaşları arasında saygın bir duruşa sahip olan Mehmet Ekşi, yöneticiler tarafından kaptanlık ile onurlandırılmıştı. Defans ve orta sahada hava hakimiyetiyle dikkatleri üstüne çeken Mehmet Ekşi, hücumlara çıktığında da katkı veren gollere imza atmıştı. Beşiktaş’ta 189 maça çıkan ve 25 gole imza atan ekşi, Karagümrük ve Antalyaspor takımlarında da oynamıştı. Ekşi, Antalyaspor’un 2. lige düşmesiyle birlikte kariyerinde yeni sayfa açmış ve Konyaspor ile yola devam etmişti. 1986-87 sezonunda Silivrispor’da oynadıktan sonra ise Mehmet Ekşi, 1988 yılında futbol kariyerine nokta koydu.

Futbolu bıraktıktan sonra neler yaptı?

Beşiktaş’ın gelecek sezon altyapıda söz sahibi yapacağı Mehmet Ekşi, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmaya başlamıştı. Beşiktaş'ın teknik ekibinde görev yaparken 2005-2006 sezonunda Rıza Çalımbay'ın istifa etmesi ile geçici süre teknik direktörlüğe getirildi. 1 ay kadar "A" takımın sorumluluğunu üstlenen Mehmet Ekşi, Fransız çalıştırıcı Jean Tigana'nın göreve gelmesi ile genel menajerlik görevini de üstlenmişti.

Senin için hazırladığımız haberler